Markett komentáře u knih
Nemohla jsem se od knihy odtrhnout! :) Velmi se mi líbil příběh jejích "dcer" a hrozně jsem si tuto knížku užívala. :) Moc pěkná knížka :)
Je to moc krásná knížka, která mě zaujala. Byla velmi zajímavá a jsem ráda, že jsem se přes ní mohla více dovědět o devítidenní královně Janě Greyové. Ta dívka měla těžký život, její matka na ní byla opravdu přehnaně přísná. Alison Weirová je obdivuhodná autorka, která udělala z této události doslova knižní bombu. Bavilo mě to a ráda se k tomu určitě vrátím :)
Musím říct, že mě tato knížka opět uchvátila stejně jako první díl. V některých fázích byl děj napínavý i zábavný a opravdu se mi celý příběh velmi líbil.
Mě se tahle knížka strašně moc líbila :) Je to opravdu krásný příběh, který mě dokázal upoutat. Moc se mi líbí velká láska a boj za ní a taky napětí, které si myslím, že v této knížce rozhodně nechybí. Taky se mi tam líbily nadpřirozené schopnosti hlavní hrdinky a její tety, protože to příběh krásně doplňovalo. :)
Tenhle díl už mi nepřijde tak skvělý, jako ten první. Občas mi tu vadí chování Belly, kdy "vyvádí" kvůli Edwardovi. Jacoba mám celkem ráda a nevadí mi, ale i tak je to slabší.
Tahle knížka od autorky Philippy Gregory mě opět nezklamala. :) Dobře se mi četla a děj byl velmi poutavý. Přečetla jsme ji jedním dechem! :)
Moc se mi tahle knížka líbila...bylo to opravdu oddechové čtení a místy jsem se i pobavila :D
Velmi napínavé ukončení krásné série.
Od začátku nám série krásně popisuje začátky parfumerie kterou známe i my dnes. A v tomto díle si s hrdinkami prožíváme ne zrovna lehké časy před druhou světovou válkou a jejich rodinné zvraty. Život v této době nebyl moc jednoduchý. Opravdu je škoda, že série skončila před válkou, velice by mě zajímalo, jak si parfumerie vedla během války, což nám stručně autorka shrnula v poznámce na konci.
Je mi moc líto, že série končí, všechny knížky se mi krásně četly, dej byl napínavý a zajímavý, a postavy jsem si též oblíbila, hlavně Marii a Lucii.
Věřím, že se k parfumerii jednou ráda vrátím. :)
Velmi zajímavá kniha o parfumerii, která funguje dodnes.
Jako první mě na knize zaujalo to, že je o známé parfumerii, a samozřejmě krásná obálka. Na čtení jsem se velice těšila a můžu říct, že příběh rozhodně stojí za to. Kniha popisuje nelehké začátky, které Marie a Anna musely překonat, milostné příběhy sester, silná přátelství a rodinné peripetie.
Určitě mohu doporučit, příběh je zajímavý a čte se velmi dobře. A těším se na další díly, tak hurá do nich. :)
Nová knížka od mé oblíbené autorky Alison Weir mě opět nezklamala. Když jsem si ma internetu našla, že má vyjít kniha o Alžbětě z Yorku, byla jsem nadšená, protože mě moc zajímá období války růží, a hlavně mám Alžbětu ráda. Kdykoliv jsem o ní něco četla, přišla mi jako opravdu majestátní osobnost, která to prostě v životě jednoduché neměla. Její příběh je opravdu zajímavý.
Co se knížky týče, na plné čáře vítězí nádherná obálka od dvojice Balbusso - jejich ilustrace byly velmi povedené i v předchozí sérii o šesti manželkách Jindřicha VIII.; a pak se mi opravdu líbil příběh, kde Alžbětu poznáváme jako silnou ženu, kterou věřím, že ona opravdu byla. Moc se mi líbilo, jak zde byl popsaný krásný vztah mezi ní a králem Jindřichem VII., co tak všude čtu, tak toto manželství bylo opravdu překvapivě povedené a poměrně šťastné.
Jediné, co bych knížce vytkla je ten překlad, opravdu to nebylo moc povedené, a hlavně mě rušilo slovo "skvělý", tímto slůvkem tam bylo popsáno opravdu cokoliv... Ale jinak musím knížku hodnotit velice kladně, příběh krásně plynul, čtení nebyla nuda a postavy měly jiskru. :)
Recenze si před přečtením knížky nikdy nečtu dopředu, tady jsem to bohužel udělala, a trošku se bála, jaká knížka teda nakonec bude.
A byla jsem mile překvapená. Začátek je bohužel trošku táhlý, zdlouhavý, že jsem se bála, že si ke kníže cestičku prostě nenajdu; a nakonec našla, zhruba ve čtvrtce knihy se dej začne rozjíždět, a opravdu to stojí za to, prostě příchod Finna udělal opravdu zázrak.
Když už jsem zmínila Finna, to je opravu asi nejlepší postava z knížky, a s ním se mi nejvíce líbila Pretha, tohle dva tomu prostě dávají tu jiskru. Za celou dobu moje dvě nejoblíbenější postavy.
A taky nesmím zapomenout na Brie, odvážnou mladou hrdinku, která pro záchranu sestry je schopna udělat cokoliv... Klobouk dolů, ale bohužel jí její naivita někdy dostane hodně do úzkých... A Sebastian... Noo, přesvědčte se sami, co si o něm myslíte...
Doufám, že další díl vyjde co nejdříve, protože konec zůstal otevřený, a já jsem napjatá, jak tohle nakonec dopadne.
Pro milovníky fantasy určitě to pravé, je to příjemné, krásně napsané čtení...
Krásně napsaná kniha, kterou jsem přečetla jedním dechem. Osudy Jindřichových manželek ve mě stále vzbuzují velký zájem, protože věřím, že je pořád co nového objevovat, a u Kateřiny Howardové to platí několikanásobně, protože o ní není úplně jednoduché cokoliv zjistit.
Tato knížka se krásně četla, děj plynul a my s Kateřinou mohli projít podstatnou část jejího života. Zajímalo by mě, jaká opravdu byla, protože každý autor ji popisuje jinak, v této knize Kateřina působila opravdu hodně naivně, a někdy až hloupě. Často se vrací k osudu své sestřenice Anny Boleynové, a bohužel dopadla úplně stejně.
Za mě je knížka určitě super, čte se jedním dechem, a o různé zvraty zde není nouze. Takže pokud se zajímáte o Tudorovce, a o Kateřinu Howardovou, tak s chutí do čtení, opravdu to stojí za to. Ze začátku si člověk řekne, jak byla mladá a naivní, udělala ve svém krátkém životě mnoho chyb, ale vždy je mi moc líto, jak tato dívka dopadla.
Dáma v Toweru je moc hezká knížka, krásně se četla a měla jsem jí přečtenou za víkend. Ač v knize je několik chyb a nepřesností (např. Anna nikdy neměla nevlastní matku apod.), tak je příběh barvitě napsaný a člověk má při čtení pocit, jako by byl středem děje.
Moc se mi líbilo, že tady bylo popisováno Annino mladí ve Francii, a její postupná cesta k Jindřichovu srdci a následně k trůnu. Některé pasáže byly ale bohužel "proběhnuté" jen okrajově, což trošku kazí dojem, ale můžu to autorce odpustit, protože kdyby zabíhala všude do detailu, tak by kniha byla několikrát delší.
Knihu určitě lze považovat za jednu z lepších, co bylo o Anne napsáno. :)
Přiznávám, že jsem Zrazenou měla přečtenou jedním dechem. Knížka mě upoutala hned od začátku, a nadšení mě drželo až do konce. Je mi líto, že se nedočkáme ještě jednoho dílu, nebo aspoň povídek, jak tomu bylo u Selekce, protože věřím, že nějaké stránky navíc bychom si zasloužili.
Kiera prostě umí psát neskutečně poutavě, a u této knihy mě nezklamala. Zrazená byla mnohem akčnější než Zaslíbená, a celkově mi přijde, že se charakter Hollis změnil. Z takové princezničky se stala rozhodná a bojovná dívka, a za mě je to jen dobře. Co se Etana týče, toho rošťáka si prostě musí oblíbit každý. Ač je hned ze začátku jasné, jak to mezi hlavními postavami dopadne, je úžasné procházet tu jejich cestu s nimi, protože to nebylo vůbec jednoduché.
Také další plus určitě dávám za obálku, ta je prostě nádherná, stejně jako u prvního dílu.
Je mi moc líto, že tato série končí, a ač se mi zdála slabší než Selekce, tak nyní beru zpět - je to krásný originální příběh který se Selekcí nelze srovnávat, protože je každý jiný. A já si zamilovala oba. Já rozhodně můžu tuhle oddechovku od milované Kiery doporučit a doufám, že se brzy dočkáme nějakého nového příběhu z pera autorky. :)
Moc pěkná knížka, ač rozhodně ne úplně oddychová.
Když to vezmu hezky od začátku, tak jsem měla menší problém se začíst - autorka má dost osobitý styl psaní, ale jakmile si na to člověk zvykne, je to paráda a příběh se hned čte jinak. Už ze začátku jsem Šárku brala jako normální, osmnáctiletou slečnu, která mi byla i dost sympatická, její vtipné hlášky byly v knize dobrým zpestřením... ale rozhodně jí nezávidím to, čím si chudák musela projít (a pak toho prevíta ještě potkávat a dělat jako by nic.... brrr). Občas jsem si říkala, co bych asi v její kůži dělala já, a rozhodně je zvláštní nad tím popřemýšlet, ač je to velice těžké, když člověk nic podobného neprožije.
Ale zpět ke knize - nejvíce se mi asi líbily pasáže, kdy byla Šárka s partou na čundru, to byla legrace a chvílemi jsem jim i záviděla a začala se těšit na léto. A pak ještě Ben a Jarek. Upřímně... Bena si ztěží dokážu představit jako kamaráda, o to méně jako přítele, to jeho chování a žárlivost mi při čtení dost vadily (a hned jsem byla spokojená, že tenhle typ nemám doma). Jarek mi byl sympatičtější, jako adept na přítele vhodnější, jako kamarád určitě taky nebyl k zahození, ale držela jsem mu palce dlouho. :)
Sečteno, podtrženo, čtení je to krásné a jsem ráda, že se mi Potížistka dostala do ruky. :)
Moc krásná knížka, hodně čtivá s krásně plynulým dějem. Celý příběh krásně popisuje období vlády Jindřicha VIII. a jeho manželek, u kterých hlavní hrdinka Mary slouží jako dvorní dáma. Život v této době rozhodně nebyl jednoduchý, přesně jak vypráví kniha z pohledu Mary, pro ženu byla tato doba velmi těžká. Mary mi přišla jako hlavní postava moc sympatická, hodná, jen mi jí bylo moc líto, protože chování jejího otce k ní bylo opravdu děsné.
Knížka určitě stojí za přečtení, příběh je krásný a celkově dobře se čte. Za mě plný počet a rozhodně mohu doporučit.
"Co je nového, kotě?" je moje první kniha od Alexandry Potter, která se mi dostala do rukou. A můžu říct, že sice nebyla špatná, ale ani nebyla nejlepší. Příběh se krásně čte, postavy jsou takové ty typy, které běžně potkáte během svého života, ale řekněme, že některé pasáže byly těžko uvěřitelné.
Každopádně kniha se mi líbila, v knihovně své místo našla a věřím, že během letní dovolené se k této oddechovce ráda vrátím, je to nenáročné čtení,.které krásně plyne. :)
Tak tahle kniha je opravdu boží. :) Mohu doporučit všem, koho baví cestování a zajímají se o práci letušek.
Moc krásná kniha, příjemná oddechovka. Děj příjemně plynul, postavy byly sympatické, krásné prostředí... moc pěkné čtení. :)
Příjemné zakončení krásné oddechové série, škoda, že jsme se nedozvěděli, co se Angele a Alexovi narodilo...
Série se mi velice líbila, a upřímně, nejvíce asi Alex a Jenny, takovou kamarádku bych chtěla taky, bez ní by to nebylo prostě ono. :)