Marry001 komentáře u knih
Pokračování knihy Nic mě nezlomí.
Navazuje přesně tam, kde předchozí kniha skončila. Opět zde máme oba pohledy hlavních hrdinů. Ale tentokrát dostaneme i odpovědi.
První kniha skončila hodně otevřeně s několika otazníky. V této knize je nám vše zodpovězeno. Ale nemyslete si, odpovědi nejsou hned v první kapitole, některé se ukrývají až v těch posledních. Autorka nás umí skvěle namotávat, udržet naši pozornost a tak zhltnout knihu jako malinu.
Olivie i Will, oba dva si sebou nesou těžká břemena z minulosti. Co je u nich kámen úrazu, oba se tak milují, až mají strach povědět o svých tajemstvích a kostlivcích tomu druhému, aby náhodou ten druhý opět nezmizel z jeho života.
Na své si přijdou i milovníci erotiky. Autorka s ní nešetří, ale je napsaná vkusně a vlastně to tam do sebe celé zapadá jak puzzle.
No a ten zvrat na konci?! Popravdě, ten jsem nečekala, takže jsem zůstala sedět pouze se spadenou bradou. Ovšem vyřešení bych já osobně trošku víc natáhla, zdramatizovala. Zase na druhou stranu, kdyby to autorka více natáhla, už by to mohlo být zase moc překombinované, takže chápu, proč se to takto vyřešilo.
Co musím vyzdvihnout, že autorka zvládla skvěle, tak ukázat i životy vedlejších postav, hlavně Annu. Ale i ostatní dokázala tak krásně vykreslit, že i jejich životy bychom jednou rady četly.
Tuto duologii určitě doporučuji! V knihách se vám vystřídá tolik emocí, od radosti až po pláč. A poukazuje, že i když člověk zažije šílené věci, vždy má možnost lepšího zítřku.
Poprvé jsem knihu zahlédla na instagramu a recenze na ni byli více než pozitivní. Když mě Verča oslovila, tak bylo jasné, že ji nemůžu odmítnout.
V první řadě bych Vám chtěla říct, že příběh není zalitý sluncem, je to silný příběh, u kterého by jste si měli připravit tabulku čokolády.
Dětský domov, dětská láska, plány na budoucnost, zneužívání, tajemství, kamarádství, naděje, touha, druhé šance
Autorka opravdu umí zaujmout. Již v prologu jsem byla do příběhu zažraná. V knize je i střídání obou pohledů hlavních hrdinů, které celý příběh jen podtrhuje. Děj se odehrává v přítomnosti, ale občas je zde nahlédnutí do minulosti.
Vlastně jsem ani nečekala, že kniha bude mít takovou silnou hloubku. Je to krásný, smutný, děsivý. Párkrát jsem měla slzy v očích, občas jsem se i zasmála. Ale nejvíce mám otázek. Mužů říct, že mě několikrát příběh i zlomil.
Olivie byla tak hodný člověk. Obětavý, milující a hlavně silný! Chápu její chování a strašně moc ji obdivuji. Naprosto rozumím, proč má strach z budoucnosti. Občas jsem ji sama popostrkovala, aby už konečně řekla jak věci jsou. Ale na některé odpovědi si musím ještě asi počkat.
Will to také neměl nejlehčí v životě, ale snažil se žít a být šťastný. Jenže jak můžete být šťastní, když vedle vás není ona. Hodně na sobě dřel, ale pořád je to ten stydlín. Jo miluji jeho zelené oči!
Konec jsem trošku očekávala, že se něco stane, ale dokonale to k příběhu sedlo a člověka to hned naláká na druhou knihu! Hlavně kolik zůstane tajemství a otázek.
Moc krát děkuji @veronika.feckova.autorka za projevenou důvěru! Moc si toho vážím!
4,8/5
Když jsem na tuto knihu viděla recenzi u @andy.books_life, věděla jsem, že ji jednou musím prostě číst. A boha co to bylo! Odpálilo mě to na měsíc a zase zpět.
Zakázána láska, intriky, mafie, podsvětí, znásilnění, drogy, zbraně, tajemství, zrada, sen o svobodě, nenávist, sex
V první řadě bych chtěla říct, že tento příběh nebude pro každého. Je v něm ukryto tolik! Tolik emocí, nejistoty v životě, životní cesty která je nevyzpitatelná.
Autorka to rozhodně umí! Vlastně v celé knize není chvíli klid. Když už jsem se smířila s jednou realitou objevilo se něco nového. Kniha na vás emoce přenese a vlastně nevíte jak. U mě se střídali jak na běžícím pásu. Chvilku jsme měla husí kůži, strach, slzy v očích, okousané nehty (na to moc pyšná nejsem, ale moje nervozita jak to bude dál udělala své).
Valentýna vlastně nikdy nežila život, který by chtěla. I když si myslela, jak její dětství bylo v určitých mezích šťastné s rodiči, později i u Estebana. Tak co vlastně bylo skutečný?
Valentýna sice působí jako naivní děvče, ale není se čemu divit. Celý život ji říkají co jak je a najednou zjišťuje, že určité věci jsou před ní zatajovány. Komu vlastně může věřit, kdo s ni má jaké úmysly.
Záhadný Fábio. Takto na mě působil víc jak polovinu knihy. Fábio byl vychovávaný hodně přísnou školou svého otce. Dětství rozhodně neměl lehké a já se ani nedivím jeho činům v dospělosti. Jediný co mě mrzí, že jsme zde neviděli příběh z jeho pohledu, ale z jeho životní cesty jsme se hodně dozvěděli i tak. A věřím, že v dalším díle uvidíme mnohem víc.
Příběh vedlejší postavy Luisy si mě získal. Tady se přesně ukázalo, že i když to nejdříve vypadá nějak, autorka to umí celé uchopit tak, že ve výsledku vlastně přemýšlíte, kdy se celý ten příběh, zvrat otočil.
Poslední třetinu knihy jsem doslova zhltla. A ten konec? Zůstala jsem jen s otevřenou pusou. Čekala jsem vše, ale jednu část opravdu ne. A právě po téhle jsem přes slzy neviděla.
Netrpělivě budu vyhlížet pokračování, protože tato kniha se mi dostala pod kůži a myslím, že ještě dlouho tam bude!
V první řadě mockrát děkuji kate_valter a Knihy Dobrovsky stát se ambasadorkou této knihy a přečíst si ji ještě před vydáním.
Vždy, když beru do ruky knihu od Penelope, jdu do toho, s tím, že to bude nenáročné čtení, plné humoru a slovních přestřelků u kterého si odpočinu. Bingo!
První díl nové série Hlavně ne...
Krátké kapitoly z pohledu obou hrdinů. Opět skvělá oddechová kniha, která se hodí na večer ke skleničce vína.
Tři kamarádky a tři bratři.. OK, tak nám je asi všem jasný, jakým směrem se to bude ubírat. A víte co, tohle mě na tom baví. I když vím, jak to dopadne, vždy se těším na tu cestu hlavních postav, kterou si pro ně autorka připravila.
Kira, dcera starosty, zrovna začala učit na škole. Cílevědomá dívka, která se snaží byt nezávislá. Občas svoje mouchy měla, občas působila dětinsky, ale vždy se snažila jít za srdcem.
Rich miliardář a i když by jste čekali, jak bude mít velký ego, tak vás vyvedu z omylu. Kluk, který vždy tvrdě dřel, ale city u něj vítězí. Jeho rodiče bych nejradši zavřela do sklepa.
Lásku jsem oběma hrdinům věřila, ale žádnou velkou chemii mezi nimi jsem nepociťovala. Škoda! Kira i Rih mají netradiční koníčky. Dobře u Richa by to ještě šlo, ale Kira? Opravdu jsem si to musela přečíst asi 3x, zda vůbec dobře čtu.
,,Spokojila by ses s posedlostí?"
,,Posedlost může být pěkná."
Slovní přestřelky, ať už mezi kamarádkami nebo mezi bratry Kingovými byli, jako hrát tenis. Vždy jsem čekala kdo zahraje do autu nebo vystřelí nějaký eso. Tady jsem se opravdu zasmála a u některých pasáží si říkala "jooo, to je jak já s kamarádkami!".
Na další díly se strašně těším, hlavně na Cada a Iris, ti dva se mi zamlouvali nejvíce.