Marry001 komentáře u knih
V první řadě mockrát děkuji kate_valter a Knihy Dobrovsky stát se ambasadorkou této knihy a přečíst si ji ještě před vydáním.
Vždy, když beru do ruky knihu od Penelope, jdu do toho, s tím, že to bude nenáročné čtení, plné humoru a slovních přestřelků u kterého si odpočinu. Bingo!
První díl nové série Hlavně ne...
Krátké kapitoly z pohledu obou hrdinů. Opět skvělá oddechová kniha, která se hodí na večer ke skleničce vína.
Tři kamarádky a tři bratři.. OK, tak nám je asi všem jasný, jakým směrem se to bude ubírat. A víte co, tohle mě na tom baví. I když vím, jak to dopadne, vždy se těším na tu cestu hlavních postav, kterou si pro ně autorka připravila.
Kira, dcera starosty, zrovna začala učit na škole. Cílevědomá dívka, která se snaží byt nezávislá. Občas svoje mouchy měla, občas působila dětinsky, ale vždy se snažila jít za srdcem.
Rich miliardář a i když by jste čekali, jak bude mít velký ego, tak vás vyvedu z omylu. Kluk, který vždy tvrdě dřel, ale city u něj vítězí. Jeho rodiče bych nejradši zavřela do sklepa.
Lásku jsem oběma hrdinům věřila, ale žádnou velkou chemii mezi nimi jsem nepociťovala. Škoda! Kira i Rih mají netradiční koníčky. Dobře u Richa by to ještě šlo, ale Kira? Opravdu jsem si to musela přečíst asi 3x, zda vůbec dobře čtu.
,,Spokojila by ses s posedlostí?"
,,Posedlost může být pěkná."
Slovní přestřelky, ať už mezi kamarádkami nebo mezi bratry Kingovými byli, jako hrát tenis. Vždy jsem čekala kdo zahraje do autu nebo vystřelí nějaký eso. Tady jsem se opravdu zasmála a u některých pasáží si říkala "jooo, to je jak já s kamarádkami!".
Na další díly se strašně těším, hlavně na Cada a Iris, ti dva se mi zamlouvali nejvíce.
Když jsem si tuto knihu kupovala, tak to bylo pro její úchvatnou obálku. A až potom jsme četli anotaci. Očekávání jsem žádné neměla a proto jsem byla velmi mile překvapená.
Musím na úvod říct, že toto zpracování řecké mytologie do moderní doby bylo skvělý! Město Olym, třinácka bohů, kteří buďto svůj titul dědí a nebo se určují. A jejich vláda.
Persefona byla skvělá! Hned od začátků mi byla sympatická, snažila se v moderním Olympu přežít a hrát svoji "roli". Bohužel karta vyšla na ni, a její máma se ji snažila, pro svůj vlastní úspěch, dát Diovi. V ten moment se rozhodla, jak nejlépe mohla. A konečně byla svá! S Hádem měla rychlý jazyk, nenechala si do ničeho kecat, uměla vyjednávat, přemýšlet, promýšlet své další kroky a mezi tím i přemýšlet nad důsledky pro své nejbližší.
Hádes, který měl být pouhý mýtus. Každý ho zná, jako pána podsvětí, tady to byl takový miláček. Ano na venek působil, jako bad boy, ale jakmile šlo o jeho lidi byl mírumilovný a laskavý. Ze začátků jsem byla z toho mírně rozpačitá.. Ale ve výsledku proč ne? Líbí se mi, že spisovatelka prohodila ty padouchy.
Kdo se mi z postav ještě zamlouval byla Hermé. Trochu jako osina v zadku, ale člověk se s ní nenudil a zasmál se.
Naopak Zeus.. Och bozi, do podsvětí!
Chemie mezi oběma hrdiny byla dechberoucí. A erotické scény byly . Spisovatelka píše čtivě, krátké kapitoly. Plus z pohledu obouch hrdinů.
Co mě trochu mrzí, že konec byl unáhlený. Myslím, že se z něj dalo vytáhnout trochu více. Zápletka byla skvělá a pořád jsem byla napjatá, jak kšandy, jak se to vyřeší.. A v ten moment to bylo pro mě zklamání.
Ovšem jako z celku jsem nadšená. A už se těším na volné pokračování knihy.
Na tuhle knihu jsem náhodou narazila v plánu vydání. A po přečtení anotace jsem věděla, že ji chci! Čekání se vyplatilo.
Podsvětí, vraždy, zbraně, dohodnutý manželství, hate to love, s*x...tak pojď za mnou!
Byla to jízda, vlastně už od začátku jsem byla vztažená do knihy a měla nutkání ji číst a číst. Skvělý, že je psáno z pohledu obou hrdinů.
Kdo zná knihy od Shen, tak ví, že píše velmi poutavě. No trapas, toto je moje první kniha od autorky (mám pro to vysvětlení!)
Zápletka a zvrat v knize mi vykouzlili až husí kůži. Neznámého ze seznamu, jsem sice tušila od poloviny knihy, ale co vše se skrývalo v minulosti jsem nečekala. A že tajemstvích bylo dost!
Záporák a Ptačátko. Bad boy a Zrzka. Chlad a hurikán, tak takhle na mě postavy dlouuho působili. Chemie byla mezi oběma hrdiny cítit už dlouho. Ale úplně chápu, proč se tomu ani jeden nechtěl oddat. Líbilo se mi, jak to bylo vše krásně přirozené, žádný uspěchaný pasáže.
Sparrow a její hlášky! To jsem se opravdu smála! Holka z chudé čtvrti a i když se provdá za boháče, sama chce dřít a jít si za tím po čem touží.V tomhle si byli tak podobní, oba si šli za svým cílem.
Troy k němu nemám ani co dodat. Za sebou má temnou minulost, nahání všem strach a i tak, by jste k němu přilétly. Že ty ženský na takový chlapy letí.
A bez pořádný potvory, by to nemělo ty správné grády.
A ta obálka?! Ta už tu jedničku jen podtrhuje!
Už teď vím, že jsem ji nečetl a naposledy!
Oh můj ty Habibi!
Tak na tuhle knihu jsem se těšila víc, jak na Vánoce. A vyplatilo se!
Kniha je psaná čtivě, krátké kapitoly a já se nedokázala odtrhnout. Od prvních stránek mě to pohltilo a já chtěla víc a víc. Ani chvilku jsem se nenudila, pořád se něco odehrává.
Tajemství, podsvětí, noční život, násilí, s*x a jiné neřesti...
Na začátku knihy máme upozornění, že kniha není pro každého. A i když jsem počítala se vším, emoce u mě byli jak na horské dráze.
V jednu chvíli jsem se smála, o pár stran dál jsem potřebovala kapesníčky a za chvilku jsem nadávala a knihu házela z okna. Zvraty, které jsem nečekala a zároveň některé předpovídala mě stejně vždy posadili na prdel.
Chemii mezi hrdiny jsem cítila až do morku kostí i já sama!
,,Takže jsem první, kdo objevil tvůj bod G?" zeptal se překvapivě jemně.
,,Harry, ty jsi objevil celou moji abecedu," konstatovala jsem nevinně.
Cassie jsem si zamilovala opravdu už na první stránce! Ta byla skvělá! Správně trhlá, šla si za tím co chtěla. Měla ráda podobné nebo i stejné věci jako já! Vždy jsem vykřikla "Ježíši to taky miluju!" Ale co to její tajemství!? Zůstala jsem s otevřenou pusou! Má u mě obří plus za Marvelovky!
Harry alias Habibi, kapitola sama o sobě. Dvojí život. Přes den redaktor v rodinném nakladatelství v noci manažer v pochybném klubu. A víte co? Je to miláček, miláček každé holky, která jen projde okolo něj a zároveň prokletí jejich mokrých kalhotek. Nebyla jsem vyjímka, i když od poloviny knihy jsem ho občas chtěla přetáhnout lopatou po hlavě. Ale byl svůj a svůj zůstal po celou knihu čehož si moc vážím.
Vedlejší postavy Levi a Bea. Leviho jako kámošku chce každý! Ten který, když potřebujete dojde s flaškou vína. Bea byla skvělá a její příběh mě dovedl k slzám. Moc ji fandím. A Victorie jako cooože!
Bomba!
Knihu jsem si zamilovala a určitě jsem ji nečetla naposledy!
Mockrát děkuji za poskytnutí knihy k recenzi @bajadolceautor @venupress