MARSgirl MARSgirl komentáře u knih

Veronika se rozhodla zemřít Veronika se rozhodla zemřít Paulo Coelho

Autor je opět vševědoucí a upozorňuje na detaily.

01.03.2013 3 z 5

Pýcha a předsudek Pýcha a předsudek Jane Austen

Úžasná kniha, která končí zjištěním, že jediný, kdo skončí s panem Darcym je Líza. (Ach jo)

27.02.2013 5 z 5

Snídaně u Tiffanyho Snídaně u Tiffanyho Truman Capote

Pro mě Velké zklamání.

11.01.2013 2 z 5

Ilustrovaná encyklopedie odívání : od tógy po krinolínu Ilustrovaná encyklopedie odívání : od tógy po krinolínu kolektiv autorů

Obrázků hodně a hezkých, ale informace málem nikde.

05.01.2013 3 z 5

Harry Potter a relikvie smrti Harry Potter a relikvie smrti J. K. Rowling (p)

Velmi dobré zakončení příběhu Harryho Pottera. Jen mi docela chybělo více informací o viteálech...

05.01.2013 5 z 5

Dracula Dracula Bram Stoker

Velmi barvitý příběh, který se před očima objevuje, alespoň pro mě, velikou rychlostí. Prvních 100 stran jsem musela přečíst snad za 5 minut!... potom, co ale Jonathan vše prokoukne a Dracula s ním nejedná moc jako s hostem, pro mě kniha poměrně upadá. Pokračuje pasážemi, které jsou naprosto nezáživné, ale musím uznat, že atmosféra i pro mě tak nudných deníků je fascinující. Vše se dlouze táhne, dialogy jsou nudné a postavy v nich až příliš idealizované. Také jsem byla docela zklamaná z toho, že autor napíná čtenáře na několika stránkách a poté to, co by mohlo být nejzajímavější "nacpe" do 1 strany, ale i méně. Celý příběh končí pro mě slabě a konečné nahlédnutí do "současnosti" postav z příběhu vnímám opravdu záporně k celku.

04.12.2012 3 z 5

Harry Potter a Ohnivý pohár Harry Potter a Ohnivý pohár J. K. Rowling (p)

Ohnivý pohár je a byl vždy mým nejoblíbenějším filmovým dílem HP, takže jsem se velmi těšila, až se k němu dostanu i knižně. Kniha mě ale celkem zklamala-chvílemi probíhaly celkem nezáživné dialogy a popis úkolů nebyl poprvé lépe vystižen v knize, než ve filmu. Mám vždy u knih HP ráda, že se mohu dívat na film a vědět o hodně víc o okolnostech dějů zrovna probíhajících nebo budoucích. Tentokrát mi ale kniha moc nenabídla, ale přeci je to Harry Potter a nedá se mluvit o úpadku tohoto dílu.

26.11.2012 4 z 5

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Ransom Riggs

Už od vydání knihy jsem se těšila na přečtení-dokonce jsem si knihu chtěla pořídit s nadějí toho, že i když se jedná o katalogový "bestseller", existuje nějaká naděje, že mě zaujme. Teď po přečtení jsem ale ráda, že jsem tak neučinila, jelikož kniha obsahuje to, co jsem očekávala pouze asi na prvních 20-ti stranách a poté postupně upadá do nezajímavých zápletek, snahám o hororové prvky (nepovedené) a dialogů a nakonec končí naprostým nedostatkem logiky v počínání postav. 2 hvězdičky za fotografie a začátek knihy je myslím docela fér.

26.11.2012 2 z 5

Divy světové architektury Divy světové architektury Henry J. Cowan

Doporučuji tuto knihu nekupovat v Levných knihách-uprostřed knihy je asi 10 stran rusky.

10.10.2012