martianekk komentáře u knih
Napínavý thriller z komunistického Ruska. Zajímavá zápletka i neočekávané rozuzlení. Na můj vkus až příliš komplikované a syrové.
Za mě mistrovsky zpracovaný thriller. Obrovská porce napětí, zajímavá zápletka, lékařské prostředí a neočekávané rozuzlení. Každopádně stojí za přečtení.
Četbu této knihy jsem si užila. Zajímavá témata: handicap, víra, stigma, láska a celkově nápaditý příběh. Občas velmi dojemné, emotivní i smutné.
Kniha určitě stojí za přečtení, dozvěděla jsem se spoustu zajímavostí. Nicméně si myslím, že je na každém, co a jak chce dodržovat. Nevnímám vše příliš úzkostlivě a snažím se používat zdravý rozum. Navíc je fajn být v obraze.
Tato novela se paní Boženě povedla. Velice srozumitelně a melancholicky napsaný příběh z období 20.století. Něžným způsobem jsou zde vykresleny třídní rozdíly, vztahy a emoce hlavních postav. Vřele doporučuji.
Opět úžasná kniha “Nejlepšího světového čtení, zkrácené verze čtyř románů. Všechny stály za to. Strhující napětí, tajemno, psychogie a výborný sloh. Drozd z ostrova Ulieta mě osobně bavil nejvíc.
Velmi hezky napsaný thriller s dvěma aktuálními zápletkami. Psychopatický vraždící lékař a únos kojence slibují napětí od začátku do konce. Za mě skvělý psychologický popis a příjemný spád děje. Moje první kniha tohoto spisovatele a jistě si přečtu další.
Napínavý, mysteriózní thriller. Tajuplné popisy a prolínání dějových linek. Moje první kniha od pana Vašíčka a líbila se.
Severské kriminálky jsou mé oblíbené. Na vrcholu stojí Kepler a Nesbo. Dobrodinci jsou ze stejného soudku, občas jsem se však ztrácela v postavách.
Mám ráda historické knihy. Pojetí této bylo na “detektivku “ poněkud vlažné. Nechybělo tajemno ani zápletka, ale mám raději důkladnější popisy emocí i charakteru postav.
Jiří Kratochvil má zvláštní způsob vyprávění. Vytváří příběh, schovaný za podivnými propletenci, v nichž voda teče do kopce, mění se ve víno a pak z druhého konce napájí vlastní pramen. Za mě opravdu zajímavé.
Tvorba ukrajinského spisovatele Hryhira Ťuťunnyka je svérázným odrazem doby. Charakteristickým rysem je otevřenost, která přitahuje čtenáře dodnes. Za mě povedená povídka.
Romance o Oldřichu a Boženě je krásnou historickou knihou Jana Drdy a podle její předlohy vznikla opera o třech dějstvích. Přestože nejsem posluchačem operního zpěvu, je moc hezká.
Hezká knížka J.V. Sládka plná pohádkových veršů a říkanek. Vkusně doplněno obrázky.
Pěkně napsaná kniha o lásce, přátelství, nemoci a různorodosti charakterů. Navíc ze zajímavého prostředí studentů hudby. Na můj vkus krátká, čtení hrozně uteklo.
Pohádka mého dětství. Její děj jistě není třeba blíže představovat . Vždyť pohádkový příběh Plaváčka a děda Vševěda známe všichni.
Děti v přetechnizované civilizaci potřebují pohádkové příběhy a pan Karel Jaromír Erben je zve do svého světa. Klasická i tradiční česká literatura.
Otesánek je pohádka Karla Jaromíra Erbena. Pojednává o přáních a jejich uskutečnění, o rodičovství a výchově, o nenasytnosti všeho druhu i o mnohém dalším.
Knihy Robina Cooka mám ráda. Vir pro mě ovšem nepatří do TOP 10. Námět zajímavý, lékařská tematika poutavá, děj však trochu těžkopádný a postrádala jsem napětí, které od tohoto autora miluji.
Poklidný detektivní román, který se mi četl dobře. Zajímavá zápletka, tajuplnost, mysterióznost a neočekávané rozuzlení.