martin3554 komentáře u knih
Po přečtení knihy asi 100% běhat maraton nikdy nepůjdu. Podobně jako i u prvního dílu, hodně nečekaný vrah.
Musím říci, že mě tato třetí kniha tolik nenadchla. Sice tradiční autorův pohled minulost - současnost, navíc strašně překombinovaný děj i závěr a propojení cybernetiky a autismu není můj šálek čaje. Kniha Věř mi se mi líbila daleko více.
První díl další z těch severských krimi. V tomto hotelu bych určitě bydlet nechtěl.
Tohle je prostě Lapena, pořádně zamotané klubíčko a nakonec překvapivý závěr a nejméně očekávaný pachatel. Všichni podezřelí, mají co skrývat. Přečteno za pár hodiny.
Mezinárodní mordparta poprvé v akci. Němkošvédská Stina Forssová se vrací z Berlína do švédského Vaxjö, kde vyšetřuje svůj první velký případ, záhadné úmrtí seniora. Vedle Švédů je v partě i Chilan Hugo Delgado.
Třetí případ švédské mordparty ve Vaxjö. Tentokráte se dostanou na stopu pašování děti z Estonska.
Vraždy v lázních. Trochu komplikovanější, ale o to napínavější kniha.
Další napínavá detektivní série. Adam Dagliesh v ženském podání.
Třetí díl série s Gwen Proctorovou alias Ginou Royalovou. Od pronásledované, schovávané ženy se proměnila ve vyšetřovatelku. Opět se ozývá její exmanžel Melvin dopisem ze záhrobí. K tomu Gwen před TV kamerami je konfrontována matkou jedné z obětí. Sam není tím, za koho se vydává, navíc kdo si unese šestiletou holčičku a Gwen se ozve vystrašená žena, která je zanedlouho nalezená mrtvá. K tomu v oblasti Wolfhunter river, jak se kniha jmenuje v originále, se záhadným způsobem ztrácejí mladé dívky. Docela dost akcí na jednu knihu.
Novinářka Nora Sandová zpět, tentokráte pátrá po zmizelé Íránské dívce, pokusy na lidech, imigranti, žhavé problémy současnosti.
Další napínavá série, tentokráte v hlavní roli novinářka Nora Sandová. V první části pátrá po dvojčatech, která se ztratila před lety z trajektu. Velmi dramatický je zejména závěr knihy.
Pokračování knihy Na dně, Gwen s dětmi úspěšně přežila atak několika lidí ze Stillhouse i bláznivého šerifa. V druhém díle znovu musí, odrážet útoky svého exmanžela. Do toho problémy se synem, který se za pomocí telefonu spojil s otcem, dcera zase prožívá první milostné vzplanutí ke své kamarádce. Gwen za pomocí bratra jedné z obětí se snaží zničit okruh exmanželových pomocníků.
První díl série o Gwen Proctorové. Harmonický život naruší zjištění, že její manžel je sériovým vrahem a oběti zabíjí u nich v garáži. Gwen poté, co je prohlášena za nevinnou utíká se svými dvěma dětmi po celých Spojených státech a schovává se před svým manželem i jeho obdivovateli. Ale i na odlehlém místě, jí minulost dostihne.
Poslední Najman, opět jeho další z pokusů o zbohatnutí, tentokráte za pomocí koupě nemovitosti a uměleckého obrazu. Kniha je vyvrcholením celé série. Opět plná násilí, sexu a krásných žen.
(SPOILER) Pokračování knihy X Motivů, kde příběh minule skončil, navazuje nový příběh. Opět promyšlené vraždy, za pomocí hodů kostek. Problémy Fabiána s rodinou a pokus o usvědčení kolegy, z několika vražd..
Další skvělý Weaver kniha má spád, napětí a překvapivý konec. Ostatně jako celá série. Na tom ostrově bych opravdu nechtěl bydlet.
Poutavý thriller z prestižní internátní školy, kam nastupují osiřelá dvojčata po smrti jejich maminky. Kniha je směsicí policejních výsledků a vyprávění příběhu z pohledů hlavních postav. Něco na způsob ságy Virgínie Andreas- Landry, jen temnější.