Martina999 komentáře u knih
právě jsem dočetla tuto knihu a musím říct - mě se moc líbila. Ano, souhlasím s názory, že je místy suchá a popisná, ve stylu šli jsme, mrzli jsme, báli jsme se, ale to je právě o těch pocitech člověka, který se nespokojil s tím ,že bude někde v táboře čekat na to, jak to všechno dopadne. I za cenu ohrožení vlastního života.
Je to můj první cestopis a začínám číst pokračování. Myslím si že Tibet je neskutečná země a lidé v ní si zaslouží svobodu, lásku a mír, jež zachovávají. Nikdy jsem tam sice nebyla, velmi mě to láká, podívat se do míst, která jsou "vyhlášena" svou mírumilovností a nenásilností. Máme se od nich mnoho co učit!!!
četla jsem už dávněji, ale opět - musím se podělit o krásný zážitek z četby - krásné, poetické, půvabné. Svádí k tomu, aby se člověk cítil tak, že musí okamžitě vstát, jít udělat něco, co by tady taky po něm zůstalo!!! Něco krásného, užitečného, stálého.
knihu jsem četla už dávněji, ale vracím se ke komentářům - které jsem si tady pročítala - asi bych to cítila ve dvaceti jako něco jako klec, ale dnes, kdy je mi skoro padesát a člověk více přemýšlí nad "světem a jsoucností" si myslím, že by to bylo krásné místo na světě. Je škoda, že je to jen výplod fantazie, i když nádherný, že taková místa neexistují. Kniha se mi četla nádherně, prostě jsem zatoužila tam být, a být součástí toho všeho - moudra, dobroty, klidu, nenásilí, lásky k dobru a lidem.
asi tak v polovině jsem musela četbu přerušit, tak silně to na mě zapůsobilo, a asi po týdnu jsem ji dočetla během soboty. Neskutečné, jaká doba to byla, v jaké době jsme žili, aniž bychom to věděli. Za mě plný počet.