MartinaF komentáře u knih
Velmi krásná kniha, která je o vztahu mezi synem a otcem, který trpí Alzheimerovou chorobou a o tom, jak je tato nemoc těžká. I přesto, že kniha není tak moc dojemná a nejde úplně do důsledků, jaké nesnáze a těžkosti Alzheimer přináší, v pozadí cítíte tu naléhavost sblížit se a navzájem si porozumět.
Bylo to nenáročné, milé, vtipné, lehce originální, i s příběhem. Vzhledem k tloušťce knihy ji budete mít přečtenou poměrně rychle. Já se u toho nenudila a docela se i zasmála.
Velmi roztomilý příběh, u kterého jsme se při čtení bavily. Příběh je psaný jednoduše a srozumitelně a rozhodně nás velmi zaujal. Navíc musím pochválit i ilustrace, protože se nám hodně líbily. Zvláštností by mohla být barva i barva - na černém podkladu je bílý text. Určitě to nebyla poslední přečtená kniha od této autorky. :-)
Kniha je prostě velmi krásná, má své kouzlo, které vás přiměje ji přečíst od začátku do konce bez dechu. Teprve na konci si vydechnete a zatoužíte po tom, aby příběh měl pokračování.
Na mě moc zdlouhavé popisy. Jinak samotný příběh byl zajímavý.
Příběh samotný byl docela zajímavý, co se stalo Saninovi se stává i jiným. Hlavní postavy však byly takové nijaké jakoby bez života a moc mi k srdci nepřirostli. Možná se podívám i na film, abych mohla srovnávat.
Víte, jak se pozná velmi dobrá kniha pro děti? Dítko při čtení sedí vedle vás a ani nedutá.
Veselé vyprávění o tom, jak se v kamsehrabské věži objevila dvě strašidla Baf a Bubu a jak všechno popletli, než se naučili pořádně strašit. Kniha je trochu bláznivá, ale dětem se příběh líbil a mně taky. Navíc je kniha doplněna krásnými ilustracemi.
Tak tohle vážně nemělo chybu. Knihu jsem přelouskala během pár dní a opravdu jsem se u ní bavila. Trochu mě zamrzel konec, ten jsem si představovala úplně ale úplně jinak. Přesto pravdu velmi kvalitní čtení.
Knihu jsem poprvé četla před rokem. Teď jsem si ji přečetla podruhé a můj názor se trochu změnil - poprvé jsem byla uchvácená tématem a přečetla jsem ji za dva dny. Podruhé už jsem věděla, do čeho jdu a už mě to tak nebavilo a četla jsem ji skoro týden. Děj mě moc zpočátku nechytl, ale ke konci to bylo až nervydrásající a napínavé.
Velice zajímavý pohled na Václava Hraběte coby člověka, jakým způsobem se dostal k psaní poezie.
Narozdíl od prvního dílu zde bylo více děje, o něco méně sexu, ale za sebe můžu říct, že jsem si čtení opravdu užila. Kniha skončila relativně uzavřeně, nicméně těším se na další díly.
Moc krásný, ale tragický příběh jedné lásky. I přesto, že divadelní hry a poezii moc nečtu (sice nevím proč), tak tahle klasika mě opravdu bavila a každý verš mámivé Manon a chudého rytíře jsem si vychutnávala do poslední řádky.
Nestárnoucí příběh o dětech z Bullerbynu. Příběh okouzloval už naše rodiče a bude okouzlovat i naše děti.
Velmi zajímavý detektivní román s psychologií postav. Kniha začala být napínavá asi od poloviny knihy, kdy jsem se od příběhu nemohla odtrhnout.
Je to krásný příběh dvou žen, který vás chytne za srdce, pokud máte rádi romantiku, lásku a trochu tajemno.
Nádherná pohádka, která si zaslouží vaši pozornost a také to, abyste se také zamysleli nad křehkostí života.
Příběh české dívky, která se provdala do Iráku. Nebyla špatná, ale hlavní hrdinka mi moc nesedla. Je sice fakt, že se z té naivní devatenáctileté slečinky stala dospělá žena, ale nějak mi to nepřipadalo moc věrohodné. Příběh zachránil konec, protože byl hodně realistický a mě jí bylo docela líto.
Námět byl výborný a zpracování taktéž, takže vřele doporučuji!