MartinaF MartinaF komentáře u knih

Starý král ve vyhnanství Starý král ve vyhnanství Arno Geiger

Velmi krásná kniha, která je o vztahu mezi synem a otcem, který trpí Alzheimerovou chorobou a o tom, jak je tato nemoc těžká. I přesto, že kniha není tak moc dojemná a nejde úplně do důsledků, jaké nesnáze a těžkosti Alzheimer přináší, v pozadí cítíte tu naléhavost sblížit se a navzájem si porozumět.

14.06.2014 4 z 5

Temná vášeň Temná vášeň Inka Loreen Minden

Bylo to nenáročné, milé, vtipné, lehce originální, i s příběhem. Vzhledem k tloušťce knihy ji budete mít přečtenou poměrně rychle. Já se u toho nenudila a docela se i zasmála.

26.05.2014 4 z 5

Školačka Kristýnka Školačka Kristýnka Lenka Rožnovská

Velmi roztomilý příběh, u kterého jsme se při čtení bavily. Příběh je psaný jednoduše a srozumitelně a rozhodně nás velmi zaujal. Navíc musím pochválit i ilustrace, protože se nám hodně líbily. Zvláštností by mohla být barva i barva - na černém podkladu je bílý text. Určitě to nebyla poslední přečtená kniha od této autorky. :-)

21.05.2014 4 z 5

Podezřelý Podezřelý Robert Crais

Kniha je prostě velmi krásná, má své kouzlo, které vás přiměje ji přečíst od začátku do konce bez dechu. Teprve na konci si vydechnete a zatoužíte po tom, aby příběh měl pokračování.

12.04.2014 5 z 5

Divoký leknín Divoký leknín Karolína Rychtecká

Na mě moc zdlouhavé popisy. Jinak samotný příběh byl zajímavý.

26.03.2014 3 z 5

Naše máma je bosorka! Naše máma je bosorka! Gabriela Futová

Velmi příjemné čtení o dětském kouzlení.

15.03.2014 4 z 5

Jarní vody Jarní vody Ivan Sergejevič Turgeněv

Příběh samotný byl docela zajímavý, co se stalo Saninovi se stává i jiným. Hlavní postavy však byly takové nijaké jakoby bez života a moc mi k srdci nepřirostli. Možná se podívám i na film, abych mohla srovnávat.

14.02.2014 3 z 5

Sedmilhář Josífek Sedmilhář Josífek Daniela Krolupperová

Víte, jak se pozná velmi dobrá kniha pro děti? Dítko při čtení sedí vedle vás a ani nedutá.

09.01.2014 5 z 5

Strašibraši aneb Tajemství věže v Kamsehrabech Strašibraši aneb Tajemství věže v Kamsehrabech Miloš Kratochvíl

Veselé vyprávění o tom, jak se v kamsehrabské věži objevila dvě strašidla Baf a Bubu a jak všechno popletli, než se naučili pořádně strašit. Kniha je trochu bláznivá, ale dětem se příběh líbil a mně taky. Navíc je kniha doplněna krásnými ilustracemi.

07.01.2014 4 z 5

Tma Tma Ondřej Neff

Tak tohle vážně nemělo chybu. Knihu jsem přelouskala během pár dní a opravdu jsem se u ní bavila. Trochu mě zamrzel konec, ten jsem si představovala úplně ale úplně jinak. Přesto pravdu velmi kvalitní čtení.

30.12.2013 4 z 5

0.4 – Soumrak civilizace 0.4 – Soumrak civilizace Mike Lancaster

Knihu jsem poprvé četla před rokem. Teď jsem si ji přečetla podruhé a můj názor se trochu změnil - poprvé jsem byla uchvácená tématem a přečetla jsem ji za dva dny. Podruhé už jsem věděla, do čeho jdu a už mě to tak nebavilo a četla jsem ji skoro týden. Děj mě moc zpočátku nechytl, ale ke konci to bylo až nervydrásající a napínavé.

27.12.2013 4 z 5

12 taktů pro Václava Hraběte 12 taktů pro Václava Hraběte Jiří Žák

Velice zajímavý pohled na Václava Hraběte coby člověka, jakým způsobem se dostal k psaní poezie.

25.12.2013 4 z 5

Obnažená Obnažená Kathryn Taylor

Narozdíl od prvního dílu zde bylo více děje, o něco méně sexu, ale za sebe můžu říct, že jsem si čtení opravdu užila. Kniha skončila relativně uzavřeně, nicméně těším se na další díly.

05.12.2013 4 z 5

Manon Lescaut Manon Lescaut Vítězslav Nezval

Moc krásný, ale tragický příběh jedné lásky. I přesto, že divadelní hry a poezii moc nečtu (sice nevím proč), tak tahle klasika mě opravdu bavila a každý verš mámivé Manon a chudého rytíře jsem si vychutnávala do poslední řádky.

20.11.2013 5 z 5

Děti z Bullerbynu Děti z Bullerbynu Astrid Lindgren

Nestárnoucí příběh o dětech z Bullerbynu. Příběh okouzloval už naše rodiče a bude okouzlovat i naše děti.

05.11.2013 4 z 5

Cukrová smrt Cukrová smrt Unni Lindell

Velmi zajímavý detektivní román s psychologií postav. Kniha začala být napínavá asi od poloviny knihy, kdy jsem se od příběhu nemohla odtrhnout.

01.11.2013 4 z 5

Dívka, která sahala po hvězdách Dívka, která sahala po hvězdách Sarah Addison Allen

Je to krásný příběh dvou žen, který vás chytne za srdce, pokud máte rádi romantiku, lásku a trochu tajemno.

12.10.2013 4 z 5

Malá princezna Malá princezna Ján Uličiansky

Nádherná pohádka, která si zaslouží vaši pozornost a také to, abyste se také zamysleli nad křehkostí života.

11.10.2013 5 z 5

Mé slzy zůstaly v Iráku Mé slzy zůstaly v Iráku Jana Švecová

Příběh české dívky, která se provdala do Iráku. Nebyla špatná, ale hlavní hrdinka mi moc nesedla. Je sice fakt, že se z té naivní devatenáctileté slečinky stala dospělá žena, ale nějak mi to nepřipadalo moc věrohodné. Příběh zachránil konec, protože byl hodně realistický a mě jí bylo docela líto.

15.09.2013 3 z 5

Zloději lidí Zloději lidí Robert Crais

Námět byl výborný a zpracování taktéž, takže vřele doporučuji!

10.09.2013 4 z 5