martineden martineden komentáře u knih

Vražedný chlad Vražedný chlad Louise Penny

Jsem závislá na této sérii! Stejně jako na Bryndzovi, Angele M. a Tane French.

07.06.2019 5 z 5

Kate musí zemřít Kate musí zemřít Alex Lake

(SPOILER) Napínavý příběh to je, což o to. Hlavní postava Kate se mi vůbec nelíbila, jejímu přerodu od běžné slípky v hustou mstitelku jsem nevěřila. Škoda, že kniha není tak o 100 stránek kratší, prospělo by to.

11.04.2021 3 z 5

Pátá čtvrť Pátá čtvrť Viktor Fischl

Atmosféra pražského ghetta mě nepřestane okouzlovat. Taková škoda, že bylo zbouráno. Holt asanace je asanace.

22.03.2021 5 z 5

Dvorní šašci Dvorní šašci Viktor Fischl

Neumím si to představit zfilmované, ale je to výzva. Jedna z knih, které na mě v mládí velmi zapůsobily a možná i formovaly. Každopádně doporučuji.

22.03.2021 5 z 5

Smrt paní Westawayové Smrt paní Westawayové Ruth Ware (p)

Knihy z Anglie mám moc ráda. Ale tady mi prostě něco chybělo. Co ale přebývalo, byla velmi nesympatická hlavní hrdinka.

21.01.2021 3 z 5

Prázdné místo Prázdné místo J. K. Rowling (p)

Smutný příběh, výborně vykreslené postavy, za mě rozhodně ano!

05.02.2020 5 z 5

Zbabělci Zbabělci Josef Škvorecký

Jedna z mých nejoblíbenějších!

11.09.2019 5 z 5

Proč bychom se nepotili aneb Jak se chodí po horách Proč bychom se nepotili aneb Jak se chodí po horách Zdeněk Šmíd

Parádní kniha! Slovenské hory jako na dlani.

08.06.2019 5 z 5

Krvavá spása Krvavá spása Lisa Regan

Už je to jak v Mindsomeru, ve městě všude samá mrtvola. Ale inspektorka vše vyřeší, navíc všechny zná z mládí. Fakt sekec. A hodně mě zarazila situace, když se Josie ocitla ve vodě v prudkém proudu i a Gretchen, jaká dlouhá souvětí si spolu vyměňovaly, i když byly vyčerpané a polomrtvé.
Je to takové jednoduché čtení. Napínavé to ale je, to zas jo.

11.11.2024 2 z 5

Zbavte se zbytečností! - odpoutejte se od věcí, ukliďte si, udělejte si prostor Zbavte se zbytečností! - odpoutejte se od věcí, ukliďte si, udělejte si prostor Rita Pohle

Je to trochu Marie Kondo, ale je to milý rozměr knížky a ty ilustrace! Hlavně si už posté říkám, jak si konečně uklidím...

12.09.2021 4 z 5

Putování po Zlaté stezce Českého ráje Putování po Zlaté stezce Českého ráje Karel Čermák

Krásná útlá publikace sestavená ze starých pohlednic a s detailními popisky vás provede Českým rájem dobami nedávno minulými. Doporučuji.

06.06.2021 5 z 5

Jičín Jičín Jindřich Francek

Krásná edice knih Zmizelé Čechy s unikátními fotografiemi. Miluju celou sérii, ale Jičín, Sobotka a spol jsou prostě top.

06.06.2021 5 z 5

Toulky Pojizeřím Toulky Pojizeřím Jana Jůzlová

Pro milovníky Podkrkonoší a Českého ráje povinná literatura! Kniha má příjemný formát a neotřelé krásné tipy na výlety.

04.06.2021 5 z 5

Bleděmodrá kafkárna Bleděmodrá kafkárna Ivona Březinová

Já chci další díly! A další spisovatele! Takový František Hrubín! Václav Hrabě.. třeba by parta mohla být na vejšce a potřebovat zápočet.

28.04.2021 5 z 5

Kloktat dehet Kloktat dehet Jáchym Topol

Miluju Topolovu Sestru, ale toto bylo pro mě čiré utrpení, asi těch rovin a tý intelektuální kvality je tam na mě moc.

27.04.2021 1 z 5

Holomráz Holomráz Vladimír Preclík

Tato životopisná kniha Vladimíra Preclíka nás provede velkou částí 20.století, zjistíme, jak to chodilo na umělecké škole v Hořicích v Podkrkonoší, zamilujeme si pískovce a budeme chtít také být sochaři. Doporučuji.

28.03.2021 5 z 5

Réva na zdi Réva na zdi Josef Knap

Knihy Josefa Knapa jsou srdcová záležitost, Réva na zdi je skvělá. Je to úplně jiný svět, svět jasně rozdělených rolí na českém meziválečném venkově. Ale hlavní hrdinové se tak trochu vzepřou, jak to dopadne, je potřeba si přečíst. Kapesníky nutné!

20.03.2021 5 z 5

Meda Mládková – Můj úžasný život Meda Mládková – Můj úžasný život Ondřej Kundra

Výjimečná osobnost, zajímavé čtení, přesto tomu něco chybělo... Miluju Kupku, Koláře, Adrienu Šimotovou, klidně bych se dověděla i více o jejich dílech.

15.02.2021 4 z 5

Chudí v Lodži Chudí v Lodži Steve Sem-Sandberg

Šílené čtení. Téma ghetta v Lodži je oproti Terezínu a Osvětimi méně známé, přitom je to tak tragické místo vzhledem k osudům i českých Židů za války. Knihu doporučuji. A také doporučuji návštěvu města Lodž, je to úchvatné město. A určitě nezapomeňte navštívit židovský hřbitov a vlakovou zastávku Radegast. Nedkutečná atmosféra...

05.01.2021 5 z 5

Opožděné vzpomínky Opožděné vzpomínky Evelina Merová

Čtu ráda příběhy lidí, kteří zažili holocaust. Paní Merová je skvělá vypravěčka a statečný člověk, je obdivuhodná. Byla jsem na několika akcích, kde předčítala z knihy a diskutovala. Přeju jí mnoho zdraví do dalších let!

05.01.2021 5 z 5