martunka martunka komentáře u knih

Všechno, co opravdu potřebuju znát, jsem se naučil v mateřské školce Všechno, co opravdu potřebuju znát, jsem se naučil v mateřské školce Robert Fulghum

Tak tohle je druhá kniha od tohoto autora, kterou jsem zatím přečetla. A jsem stále nadšená. Líbí se mi autorův pohled na svět a laskavý humor. Při četbě jsem se zasmála, zamyslela i dojala. A to jsem potřebovala.

03.08.2016 5 z 5

Silo Silo Hugh Howey

Tohle je první kniha, řekněme z žánru post-a po, kterou jsem zatím přečetla. A musím uznat, že mě nezklamala. Líbí se mi autorův styl vyprávění i myšlenka o způsobu fungování lidstva. Za mě je to kniha, která si určitě zaslouží pět hvězd. Teď mám před sebou Turnus a těším se na další skvělé čtení.

17.03.2016 5 z 5

Mravenci Mravenci Bernard Werber

Musím se přiznat,že o svět hmyzu jsem se zajímala i před četbou této knihy. Takže jsem byla upřímně zvědavá jak si autor s tématem poradil. Po přečtení dávám 5 hvězd, protože si je autor určitě zaslouží. Příběh je zajímavý a napínavý,hlavně ocenuji styl vyprávění a možnost se při čtení dozvědět plno nových informací o mravencich.

15.10.2015 5 z 5

Maxmilián Kolbe – Světec z Osvětimi Maxmilián Kolbe – Světec z Osvětimi Elaine Murray Stone

Knihu o tomto světci jsem sháněla dlouho. Po jejím přečtení můžu jen říct,že shánění se velmi vyplatilo! Jsem členem Rytířstva Neposkvrněné a jsem moc ráda,že mám doma knihu o člověku,který se pro mě stal vzorem. Kniha je velmi čtivě napsána a vřele ji všem doporučuji!

02.10.2015 5 z 5

To To Stephen King

TO jsem četla jako první knihu od tohoto autora. Líbila se mi tak moc, že jsem od té doby začala číst každou Kingovu knížku, kterou dokážu sehnat. Je to můj nejoblíbenější autor a tahle knížka je podle mě hororová klasika. Nejvíc se mi líbí to, jak umí King vykreslit charakter jednotlivých postav. U každé kníhy, kterou jsem od něj četla se mi taky moc líbí to, jak umí napsat příběh tak, že je dobře uvěřitelný.

11.01.2015 5 z 5

Zadní dům Zadní dům Anne Frank

Co napsat...
Tohle jsem si chtěla opravdu přečíst. Rozhodně to stálo za to, i když je to dost smutné...

24.06.2023 5 z 5

Josef Mareš - Moje případy z 1. oddělení Josef Mareš - Moje případy z 1. oddělení Martin Moravec

Perfektní!

08.01.2023 5 z 5

Kill Creek Kill Creek Scott Thomas

Uznávám...nejdřív mě ten příběh moc nebral...ale pak - no musím dát plný počet hvězdiček. Najednou mě ten příběh naprosto vtáhl a ten konec je super!

24.12.2021 5 z 5

Nebe, na němž nesvítily hvězdy Nebe, na němž nesvítily hvězdy Rainer M. Schröder

Krásný příběh.... Tohle je opravdu silný a dojemný příběh o nezdolné síle lidí....

30.06.2020 5 z 5

Cilčina cesta Cilčina cesta Heather Morris

Tohle je další kniha od této autorky a opět mě nezklamala! Je to silný příběh o lidské síle přežít.

04.03.2020 5 z 5

Nejsem živá Nejsem živá Anne Frasier (p)

Opět to byla jízda. Rozhodně se těším na pokračování.

03.12.2019 5 z 5

Nejsem mrtvá Nejsem mrtvá Anne Frasier (p)

Rozhodně nejsem zklamaná. Příběh běží svižně. Jednoduchý a přitom napínavý triler.

27.11.2019 5 z 5

Budoucnost Budoucnost Dmitry Glukhovsky

Po přečtení musím uznat, že mě příběh bavil a prostě jsem musela vědět jak to dopadne. Prostě další dobrá děsivá dystopie, u které je potřeba se zamyslet.

25.06.2018 5 z 5

Ženy, které běhaly s vlky Ženy, které běhaly s vlky Clarissa Pinkola Estés

Když jsem četla tuhle knihu poprvé přiznám se, že jsem to po pár stranách vzdala. Myslela jsem si, že je to kniha o ničem. Teď, když jsem jí četla podruhé, uvědomila jsem si, že předtím nebyl pro tuhle knihu ten správný čas. Tentokrát jsem ji dočetla a uvědomila jsem si plno věcí. Od teď budu výt častěji.

12.04.2018 5 z 5

Dolores Claiborneová Dolores Claiborneová Stephen King

Prostě další skvělá kniha od Kinga. Ani tentokrát mě nezklamal! Příběh má ten správný rytmus a líbí se mi styl vyprávění. Dolores je prostě kouzelná.

12.04.2018 5 z 5

Už je tady zas Už je tady zas Timur Vermes

Tak musím uznat, že si dal autor opravdu práci, aby podal Hitlerovo myšlení správně. Knihu jsem přečetla jedním dechem. Doporučuji

23.10.2017 5 z 5

Robinson Crusoe Robinson Crusoe Daniel Defoe

Po letech jsem se za tímhle trosečníkem vrátila a zase mu "záviděla" jeho malý svět. Zase mě kniha nezklamala. Příběh jsem si užila stejně jako před lety.

18.06.2017 5 z 5

1984 1984 George Orwell (p)

Zajímavá myšlenka. V takovém světě bych žít nechtěla.

11.11.2016 4 z 5

Turnus Turnus Hugh Howey

Perfektni. Po přečtení Sila jsem byla na Turnus hodně zvědavá. Hlavně na to, jestli budu nadšená nebo zklamaná. No a musím říct, že jsem nadšená, obzvlášť sei líbí postava Donalda. Už se těším na další pokračování Prach!

29.03.2016 5 z 5

Pravidla moštárny Pravidla moštárny John Irving

Prostě další skvělá knížka od Irvinga! Pravidla moštárny bych mohla číst pořád. Nejlepší je pro mě postava Dr. Larche, to se Irvingovi povedlo.

24.01.2016