maryzka maryzka komentáře u knih

Chrabrovka Chrabrovka Helena Šmahelová

Tato kniha stojí u mě na prvním místě žebříčku knih pro děti od spisovatelky Heleny Šmahelové.

Žena roku 1900 Žena roku 1900 Helena Šmahelová

tuto dobu jsem nezažila, tak nepatří mezi mé oblíbené ale myslím si že bych ji mohla zařadit jako českou ,, Kristinu Vavřincovou" obdoba Kristiny Vavřincové od švedské spisovatelky SIgrid Undestové

11.05.2012 1 z 5

Písničkář Karel Hašler Písničkář Karel Hašler Rudolf Deyl

Kniha z roku 2007 obsahuje víc fotograii ze soukromého života Karla Hašlera,

11.05.2012

Vavříny s trny Vavříny s trny Rudolf Deyl

v knize jsou popsany osudy zapomenutých herců, kteří ve své době byli slavný, ale v současnosti jsou již zapomenuty.

O čem vím já O čem vím já Rudolf Deyl

jaroslav Kvapil není muj oblíbenec takže kniha pro mě byla nezáživná.

11.05.2012 1 z 5

Písničkář Karel Hašler Písničkář Karel Hašler Rudolf Deyl

vzhledem k tomu že Karel Hašler je oblíbený zpěvák v naší rodině takže nesmí chybět tato kniha v naší knihovně. Je to první ucelený životopis, který byl napsán.

Velká hra Velká hra Jurij Petrovyč Dold-Mychajlyk

to je kniha, kterou jsem četla díky filmu.

08.05.2012 3 z 5

Alžbetin dvor Alžbetin dvor Hana Zelinová

docela bych si ji přečetla Viděla jsem film a myslela jsem že předloha neexistuje.

08.05.2012

Jakubko Jakubko Hana Zelinová

byla to povinná četba na škole ale byl v tom moc velký patos . Ani jsem si nemyslela že ji sem někdo dá.

08.05.2012 2 z 5

Zvěrolékař spisovatelem:  James Herriot Zvěrolékař spisovatelem: James Herriot Jim Wight

Kdo má rád jeho knihy tak tuto knihu vřele doporučuji

08.05.2012 3 z 5

Roxana Roxana Daniel Defoe

Připadala mi stejná jako Moll Flandersová ačkoliv mám pocit, že Moll spadla do stoupy a Roxana šla do vyšší sfery.

07.05.2012 2 z 5

Moll Flandersová Moll Flandersová Daniel Defoe

Já jsem ji poměrně četla nedávno ale připadá mi že Moll Flandersová a Roxana je na stejný vlně.

07.05.2012 2 z 5

Louis de Funès: Četník a milovník růží Louis de Funès: Četník a milovník růží Jean- Marc Loubier

Tato kniha zobrazuje herce, který má pouze tvář pro veřejnost.

06.05.2012 3 z 5

Peter Lawford, muž, který uměl mlčet Peter Lawford, muž, který uměl mlčet James Spada

Ukazuje neznáme osudy rodiny Kennedy

06.05.2012 3 z 5

Anny Ondráková a Max Schmeling Anny Ondráková a Max Schmeling Dorothea Friedrich

Kdysi jsem našla soudobé noviny a viděla jsem na fotografiích jejich svatbu. Po dvaceti letech jsem ráda četla tuto knihu

Tajnosti popraviště Tajnosti popraviště Charles Henri Sanson

Mě to připadalo jako rodina kata Jana Mydláře

Cizí holka Cizí holka Hana Bořkovcová

kdysi dávno jsem tuto knihu četla ale začala se mi líbit až po odvysílání filmu

Karlštejnské vigilie Karlštejnské vigilie František Kubka

připomnělo mi to trochu Dekameron

06.05.2012 2 z 5

Cesta - Paměti české aristokratky Cesta - Paměti české aristokratky Cecilia Sternberg

je pěkně napsaná ale nestačím se divit chování její dcery na rodinném zámku v Častolovicích

06.05.2012 1 z 5

Désirée Désirée Annemarie Selinko

zajímavá romantická kniha o lásce budoucí švedské královny,