maryzka komentáře u knih
vzhledem k tomu že se párkrát vrátila na Kynžvart byl její osud opravdu pestrý.
nejen osud císařovny Sissy byl pestrý ale i jejich sourozencu. Pouze Helena Thun- Taxis měla relativně klidné manželství
Pěkně napsaná je vidět že autor madarského puvodu a tu habsburkové milovali takže je napsaná bez pikantností
bohužel o když je to pěkně popsaný ale pořád mi unikají historické souvislosti ve Francii
zajímavá kniha i pikantnosi ze soukromého života, bohužel o sebevraždě svého manžela se zminuje okrajově.
tahle kniha se nedá číst k ní se musí člověk vracet, je to vhodný studijní material
zatím nejlepší kniha, který byla o Monaku napsána nejde za hranici bulvaru.
souhlasí s oterem císařovny nebyli bozi ale také lidi, kteří měli i city.
byla to první kniha která semi před rokem 89 dostala do ruky. dobre napsaná.
zajímavý člověk narodila se v 19 století a žila pomalu do konce 20. století.
zajímavá kniha ale někdy se člověk nezorientuje co se chtělo říct myslím že je na vině i špatný překlad.
je to biografie příbuzného předsedy TOP 09 Karla Schwarzenberga
Kdo se zajímá o skandály Habsburku tak je to tady jak na talíři.
pěkná kniha s fotografiemi, které nebyli ještě vydány.
Kniha ukazuje předevši sílu Jackie odpoutat se od rodinny Kennedyu.
je to zajímavá kniha oblíbeného amerického páru až do prezidentovi smrti. V této knize jsem byla překvapena jak byl dobrým otcem ale asi špatným manželem.
zajímavá kniha s neznámý osudy dětí v židovském ghettu. Jenom škoda že je tam zmínka o skladateli, který byl námětem pro film Pianista a sice mluvila o něm dobrém ale ve špatném světle - není popsán jeho další osud.
zatím napsaán nejlepší životopis o tomto herci.
alespon se člověk dozví i osudy příbuzných, který se zapsali spíš v cizině než v čechách, anebo také příbuzenské intriky.