Mates84

:-))))))))) tak to jsem se zase pobavila:-)))Krasna Beta je nej:-))))
,,A co ty stiznosti?prestalo to?Mame jich dvakrat tolik co predtim,vsechny od nemrtvych a vsechny na pana Pulbotku."
,,Noby,ty jsi byl vzdycky na strane vitezu,protoze ses vzdycky plizil po okraji bojiste,abys videl kdo vyhrava ,a pak sis natahnul tu spravnou uniformu,kterou jsi svlekl nejakemu mrtvemu nestastnikovi.Slysel jsem nejake zvesti o tom,ze dokonce i generalove davali pozor,jakou mas uniformu, aby podle toho poznali jak se bitva vyviji."
,,Hodne vojaku slouzilo v ruznych oddilech",odpovedel Noby.Ano,ale vetsinou ne behem jedne bitvy",usklibl se serzant Tracnik.
,,Neni to ani ctvrt hodiny,co jsem zenska a uz vas vy hnusny chlapi nenavidim."
,,A zlodej-ucednik Simon Vystaral padil jako zajic,protoze jedinym pohledem pres rameno zjistil,ze ho honi vykvet cele ankh-morske spolecnosti, a to zjisteni dospivajiciho mladence vydesilo temer k smrti."

Ja tu Starenku fakt miluju:-)Ona je fakt bozi.
Starenka vychutnavala dobre vino svym sveraznym zpusobem.Casanovavleze nikdy nenapadlo,ze by si nekdo mohl nalit na suche bile vino davku portskeho jen proto,ze bile v lahvi doslo:-)
Bezte, vy,usmala se a pleskla ho laskovne pres tvar, az mu v usich zazvonilo.
Hej vase nobleso,co je to teta a teta?to se dela v satech,nebo jak?
Tobe by to nas Jason nikdy nerekl a mne to rekl jen proto,ze mu bylo jasne,ze bych mu jinak ze zivota udelala prave peklo,uklidnovala ji Starenka.K tomu preci matky jsou,ne?
Starenka Oggova se ponekud nebezpecne zakyvala na zidli a prejela prstem po horni plose skrine.Pak prst dukladne prozkoumala.Byl dokonale cisty.Hmph,odfoukla si nesmirne zklamane.Zda se,ze je tady docele cisto.Zatim.Starenka Oggova nikdy nevykonavala zadne domaci prace,naopak,ona sama byla pricinou toho,ze je muselo vykonavat mnoho ostatnich lidi.Slezla ze zidle a usmala se na sve snachy.Udrzovaly jste dum opravdu celkem v poradku rekla.Skutecne dobra prace.Pak ji nahle usmev z tvare zmizel.Ale okamzik.Co takhle pod posteli v pokoji pro hosty?rekla.Tam jsme se jeste nedivaly, ze?Spanelska inkvizice by byla Starenku vyloucila ze svych rad pro prilisnou krutost.

Mimo prvniho dilu,tak zatim u vsech ostatnich jsem fandila,,zaporakum".Dobre se to cte.

nebyt tolika kladnych recenzi tak bych knihu po par strankach odlozila.Kniha nebyla spatna,urcite jdu na druhy dil.Ale jak uz tu nekdo psal trochu mi vadil styl jazyka hlavnich postav.Uplne me to tam nesedlo.Bylo to jako by vzal nekdo postavu z detektivky z 80 let a dal ji do fantasy .Rozhodovala sem se mezi 3-4hvezdickama .idealne bych dala 3,5.

Pro všechny kdo bydlí ve Svitavách,nebo mají k tomuto městu kladný vztah moc doporučuji.Je tady takový výtah toho nejzajímavějšího z historie města (napr.navsteva T.G.Masaryka,svitavské vily,židovský hřbitov atd)

Nebylo to vubec spatne,ale ten konec mi najednou prisel strasne rychlej a zkracenej.

Do tehle knihy se mi vubec nechtelo,jednak proto ze nemam rada fotbal a za druhe ze me dily s magy(vyjimkou je Mrakoplas) moc nebavi.Ale tahle knizka je super.Fotbal tu je jen okrajove a magove me tady taky bavi;)

Priznam se, ze na to, ze kniha byla chvalena vic jak starik,tak jsem byla dost zklamana.Starik se mi libil o mnoho vice.

Pohlazeni duse a polechtani branice.Jine prirovnani me nenapada!uzasne

Tak teda nvm.Nemuzu rict,ze by knizka byla spatna.To opravdu ne.Urcite bych ji doporucila.Ale...udela sem asi chybu,ze jsem prvne cetla recenze.Pri cteni zdejsich nadsenych komentaru,kdy skoro vsechny obsahovaly same superlativy jsem asi cekala neco trochu jineho,takze jsem byla trochu zklamana:(

Musim se priznat,ze vzhledem k takovemu vysokemu hodnoceni jsem cekala vic.Treba Pisecny muz,byl pro me mnohem zajimavejsi.

oproti ostatním komentářům mě se kniha líbila.Je pravda,že o samotné DB se toho tam píše méně,ale nesouhlasím, že s ostatními souvislostmi zmiňovanými v knize to úplně nesouvisí.

Pokud mate radi knihy pana Herrmanna o stare Praze,nebo jakekoli knihy o stare Praze,tak se vam knihy pana Wirtha budou urcite libit

Skvela vtipna knizka,ale u me proste vede Marakoplas,Carodejky a hlidka.
Knizky se Smrtem,Zuzkou a magy jsou sice opravdu vtipne,ale proste to neni takova srdcovka.
ALE 100% STOJI ZA PRECTENI

tak dlouho jsem se fakt nezasmala:-)jsem jedina komu Mrakoplas pripomina Rimmera?Kdo by ty kluky nemiloval:-)