Matuko05

Super detektívka. Nič extra výnimočné, no veľmi uveriteľné. Vidno, že Horst bol vyšetrovateľ a čerpá z reálnych udalostí. Príbeh je zamotaný, všetko nejakú príčinu a následok a všetko je nakoniec vysvetlené. Žiadne nezodpovedané otázky. Teším sa na ďalšiu.

Kniha sa čítala veľmi dobre, no ani po tom slabšom začiatku si ma nezískala. Asi som už náročný čitateľ detektívok. Celkový motýv a kto a prečo to robil mi neprišiel zaujímavý. Po ďaľších knihách od tohto autora asi nesiahnem.

Výborné. Ešte v knihe Volanie kukučky, som asi polovicu knihu zápasil aj so samotným Cormoranom (ktorého meno som často musel pomaly čítať) a aj s autorkyným štýlom. Je to iný žáner detektívok na aké som zvyknutý. No pomenšom boji v prvej knihe som si túto naplno užil. Výborné postavy, zápletka, nenútený humor a aj taký nádych dobrodružstva. A presne toto robí z týchto kníh iný podžáner detektívky. Už sa teším na ďalšiu.

Rozhodne nedoporučujem nikomu. Mám rád Cooka, najmä knihy s Laurie a Jackom, ale nech si prečítajú,alebo kúpia len tí ktorí majú od neho veľa knih. Už len kvôli tomu, aby im ani jedna nechýbala.