Hodvábnik přehled

Hodvábnik
https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/240936/bmid_hodvabnik-nWM-240936.jpg 4 3741 3741

Cormoran Strike série

Keď spisovateľa Owena Quinea vyhlásia za nezvestného, jeho manželka sa obráti na súkromného detektíva Cormorana Strikea. Najskôr si myslí, že sa len na niekoľko dní vytratil, aby mohol byť osamote – ako to už v minulosti urobil – a tak od detektíva chce len, aby ho našiel a priviedol domov. Počas Strikeovho vyšetrovania sa však zistí, že v prípade ide o viac ako si Quineova manželka myslí. Nadaný autor práve dokončil „jedovatý“ rukopis knihy, ktorej vydanie by mohlo mnohým ľuďom skomplikovať alebo dokonca zničiť život. A je tak množstvo podozrivých, ktorí by mali dôvod spisovateľa umlčať...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Plus

The Silkworm, 2014

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hodvábnik. Přihlašte se a napište ho.

Mishka_a7
12.02.2025 1 z 5

Nebavila, dočetla jsem si se sebezapřením.

AlbionFoxyFox
07.02.2025 3 z 5

Zatím jsem sérií poměrně zklamaná. Případ jako takový byl zajímavý a líbilo se mi knižní a vydavatelské prostředí. Ale děj byl tak rozvláčný, postavy navzájem podobné a propletené. Baví mě vztah Cormoran x Robin x Matthew, jsem zvědavá na další díl, ale zároveň se bojím, protože je opět poměrně obsáhlý.

Raisel
05.02.2025 audiokniha 3 z 5

Uff. Upřímně musím říct, že hodnotím audioknihu a snažím se odfiltrovat negativní hodnocení poslechu samotného, způsobené nejmenovanou aplikací, která si přehrávala kapitoly po svém :) Petr Oliva jako vypravěč parádní, moc mě vyprávění v jeho podání bavilo. Cormoran a Robin skvělá dvojice, hlavně díky nim jsem knihu doposlouchala až do konce a díky nim dám pravděpodobně šanci dalšímu dílu (ale tentokrát raději v tištěné verzi).

Jako ale i někteří čtenáři přede mnou, i já se ztrácela v množství postav, které pro mě často nebyli natolik zajímavé, abych se alespoň snažila udržet si v hlavě, kdo to je a jaká je jeho vazba s obětí. Prostředí nakladatelství mi přišlo často zmatečné a zápletka a všechny úchylky trochu divné. Hvězdičky ale určitě za vedlejší děj, který jen tak plyne okolo, aby nenarušoval, popisy Londýna a jak jinak, sympatického Strika a Robin.

50 nejčtenějších knih minulého roku (2016)

17.01.2017

J. K. Rowling a třetí případ Cormorana Strika se objeví 2. května

07.04.2016

Žebříček nejprodávanějších eknih v prosinci 2015

06.01.2016

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.

Zamířil rovnou k ní a zaznamenal, o kolik jsou náhle řidiči trpělivější, když člověk při chůzi používá hůl.

Ocenění knihy (1)

2015 - Český bestseller (Audioknihy)

Kniha Hodvábnik v seznamech

v Přečtených5 529x