Matysek79 komentáře u knih
Po druhé bych určitě nečetla, knihu dál svým blízkým nedoporučuji, aby si nezkazili dojem z Než jsem Tě poznala..
Krásné, chtěla jsem si půjčit Šamana, knihovnice mi doporučila začít Ranhojičem. A jsem moc ráda, že jsem knihu přečetla
Ze začátku jsem se velmi bavila, pak nadšení opadalo, zdálo se mi, že se stylově "vtipné" situace opakují a nakonec jsem ani knihu nedocetla. Kamarádka je z ní nadšená- právě zakládá moštárnu a má podobné těžkosti...
Nezbývá mi než souhlasit s komentáři již napsaný mi. Kniha se četla téměř sama, ocenuji nadhled a lehkost psaní. Knížka nejen pouči o historii, me překvapila jiným způsobem myšlení, než na jake jsem zvykla . Jednání a způsob života aristokracie je prostě jiný, způsob ziti, utrácení penez, přístupu k milenkam a milencům, práci. .. stoji rozhodne za přečtení. Moc se mi libi, jak se nakonec ukáže, kdo je jak prakticky a dokáže zaopatrit rodinu. Paní hraběnko, máte me sympatie. Rozhodne pojedeme navstivit Častolovice .
Opravdu krásna knížka, nejde odložit. Hezký příběh, čtivý jazyk, doporučuji.
Knížka me uchvátila. Četla jsem před rokem a ještě ted me mrazí při vzpomínce na ni. Skvěle téma, uzasne napsane. Za me snad nejlepsi kniha, co jsem cetla. Zároveň me dostal film Domácí pece, tam se o zitkovske bohyni taky mluvilo a natáčelo na Zitkove.
Ja byla zklamana. Další díky cist nehodlám. Mela jsem pocit, že knížka je psána pro mladší čtenáře. Misty jsem se do knížky nutila a to jsem psa, utekare, mela. Přišlo mi, že se to pořád opakuje.
Knížka je ctiva, upřímne se tesim na další díl, hlavni hrdina je mi sympatický , dlouho jsem váhala, zda jde o vraždu, Já byla napjata. A ocenuju nekrvelacnost narozdil od severských autorů. Mam jich už plne zuby.
Za me prijemne čtení. Myslím , že téma je citlive pojato a moc se mi libi "morbidní " vypravěč. Zasmála jsem se a pobrečela. Byla jsem spokojena.
Silný příběh a hodně emotivní. Člověk kouká, co se dělo. Ale je fakt, že na me dost tezke a musela jsem nektere pasáže hodně rozdychavat.napr.maminku , co sve mrtve Dítě nechtěla odložit.
Souhlasím s komentáři, knížka me moc nenadchla. Jestli je to tim, že spisovatel se snaží vyprávět/myslet jako zena, nevím. Já knížce neuverila.