maximus13 | Komentáře u knih | Databáze knih

maximus13 maximus13 komentáře u knih

Po sezoně Po sezoně Jack Ketchum (p)

Horor to byl možná v roce vydání, tzn v minulém století. Nejvíce mě dostal doslov, kde autor líčí, co mu vydavatel nepovolil vydat. Recepty kanibalů mohly být tím pravým ořechovým, co by z knihy udělalo horor.

19.08.2020 1 z 5

Arktický bush pilot Arktický bush pilot Jim Rearden

Krásná kniha, plná osobních lidských příběhů, kamarádství, nádherné, ale drsné přírodě. Kniha o průkopnictví létání na Aljašce.

20.01.2020 5 z 5

Závod do Dakaru Závod do Dakaru Charley Boorman

Zajímavá kniha, která komplexně ukazuje strasti známého závodu Dakar. Autor popisuje nejen samotný závod a zákulisí, ale i věci, které jsou důležité před samotným závodem. Např. trénink, sponzoři, dokumentace, stavba motorky a doprovodného vozidla, dle specifikací Dakar... Doporučuji přečíst těm, které zajímá zákulisí automobilových a motocyklových závodů.

20.01.2020 5 z 5

Člověk obojživelník Člověk obojživelník Alexandr Romanovič Běljajev

Tuto knihu jsem opravdu nepobral. Nechápu ji. Jsem fanoušek sci-fi, ale nebyl jsem schopen najít téměř nic pozitivního. Knihy vždy přečtu celé, tak jako v tomto případě, ale zhodnotím to takto: ten čas mi už nikdo nevrátí.

09.05.2019

Vůle a štěstí leteckého mechanika Vůle a štěstí leteckého mechanika Josef Žemlička

Jako obvykle kniha Vůle a štěstí leteckého mechanika z nakladatelství Letecké literatury opět nezklamala. Popis vysoce profesionálního a zodpovědného přístupu k profesi leteckého mechanika, která hlavně v období komunismu byla spíše trestána, než chválena. V knize se dozvíte mimo jiné i o léčení vážných zranění po těžké letecké nehodě i soukromí, které trpělo časově náročným zaměstnáním. Kniha je hlubokým lidským příběhem člověka, který nade všechno miloval létání.

30.04.2019 5 z 5

Přišel Bůh do kavárny v Karlíně... Přišel Bůh do kavárny v Karlíně... Miloš Čermák

Pobavilo. Knihu můžete číst kdykoliv budete mít náladu. Odložíte, za týden si vzpomenete, přečtete pár kapitol a zase schováte. Některé povídky úžasné, jiné bohužel slabší. Oba pány znám ze stand-up vystoupení a myslím si, že se daly vybrat některé povídky i lépe.

30.04.2019 3 z 5