MCGinger komentáře u knih
Jak se vyjádřit k této knize, kterou půlka lidí zbožňuje a půlka haní... (pun intended)
Nejsem ani v jedné skupině. Téma i zpracování knihy bylo zajímavé, ale ani tak mě zcela nepřirostla k srdci. Ale četla se mi lépe než Slepá mapa.
Moje oblíbená knižní série z dětství, prostě super dobrodrůžo.
Oddechovka, taková "větší povídka". Potěší některé odkazy do ságy i odkaz komiksové série do tohoto dílu.
Takový nemastný neslaný díl. Děj i postavy se plácají odnikud nikam. Zatím nejslabší díl série.
Útržkovité zápisky z kolonizace Marsu. Poměrně složité a nepřehledné ke čtení.
Zajímavé téma i některé detaily zpracování. Jinak se ale jedná o knihu, která není moc čtivá a svůj potenciál spíš ubíjí. Seriál jsem neviděl a nemůžu tedy srovnat.
(SPOILER) Uf...no zajímavé dílo. Asi nejde říct úplně komiks, protože to je jen většinové nosné médium pro tento příběh, nebo spíš poselství. Autor se asi snažil něco předat, nevím jestli se mu to povedlo, nepovedlo, nebo jsem jen moc blbej na tyhle alegorie a podobenství. Celou dobu osciluju se svým názorem mezi tím, že mi to přijde fajn podobně třeba jako Malý princ, a tím co tu padlo v komentářích, že je to jen namyšlenej blábol. Na mě je to asi přesně na hraně, abych si onálepkoval Klece za příliš "umělecké" a šel pryč. Konec (příběh o králi a úplný závěr) mě ovšem vrátily do roviny, že je to fajn a zajímavé dílo za 4 hvězdy.
Za mě asi nejzábavnější díl Humra. Kratší povídky mu sluší a kresba byla opravdu luxusní.
(SPOILER) No...dal bych asi tři a půl hvězdičky kdyby to šlo. Na ČR dost dobrý počin:
+ noir atmosféra,
+ zasazení,
- kresba, která je hodně nepřehledná,
- jak se na konci jen všichni postřílí.
(SPOILER) Za mě utnuté až příliš rychle. Jinak výborná rychlovka.
Sfouknul jsem to během chvilky, ale páni to byla jízda! Příběh je poměrně lineární až jednoduchý, ale člověk je stále v napětí, co bude dál. A kresba/malba je fakt nádherná a velmi atmosférická. Doporučuju.
Jsem poměrně zklamán. Kniha je vlastně rozdělena na 3 části a ty podle mě moc nehrají mezi sebou. Pochopil bych komiks + stručné shrnutí jako biografii v datech. Ale třetí pasáž s krátkými biografiemi jednotlivých postav (i dost okrajových) mě vysloveně irituje. Tuto pasáž bych zcela vypustil a na její úkor rozšířil komiks, který by pak třeba nemusel být tak útržkovitý. Dále mě štve, když události v komiksu nejsou ve stejném pořadí jako v biografii, nesedí klidně o několik let. V příběhu inspirovaném biografií bych to pochopil, ale pak proč ty zbylé dvě pasáže knihy, které jsou v rozporu?
V kontextu dnešní doby velice aktuální a zajímavá fotokniha. Neobsahuje jen krásné fotky (kompozičně se mi nejvíc líbí asi ty od MW), ale také doprovodný text od Petry Procházkové, který nastiňuje složitou ukrajinskou realitu, sentiment i historické kořeny, ze kterých vycházejí.
Nenadchlo mě tolik jako první díly novějšího Deadpoola, které jsem četl. Opravdu spíš jen plejáda "pláštěnek" a ne příliš kvalitní scénáře příběhů.
První setkání s MM.
Atmosféra hezká, líbí se mi adaptace Batmana do alternativních rovin, navíc do žánrů, které mám rád. Souhlasím víceméně s Delphínem:
Zkáza: 3/5
Kresba super, příběh dobrý, ale přišel mi až příliš natažený a poměrně uměle zatočený do mystična. Na Mignolova Batmana jsem navázal prvním Hellboyem, který mi přijde docela podobný tím námětem, ale o dost lepší ve zpracování.
Lampy: 4,5/5
Výborná adaptace Z pekla, do které je zakomponován Batman. S takovým celistvým dílem jako je Moorův originál se asi nedá úplně srovnat, ale potěší.
Plynárna: 1/5
Heh, tohle mi vůbec nesedlo.
Svatyně: 4/5
Zajímavý koncept, rozjížděla se hezky, ale mohla být výrazně delší.
(SPOILER) Nevím jak hodnotit, možná se časem vrátím a pocit z téhle knížky zkusím napasovat na počet hvězdiček.
Začnu jednoduše, technicky: četla se dobře, mám rád krátké kapitoly, které si člověk může "odškrtávat", i když nemá na čtení moc času.
Podle názvu jsem přemítal, proč píše český autor o nějakém Francouzovi...ok, to bylo brzy vysvětleno. A příběh? Od začátku jsem tušil že to směřuje k podobnému konci, bral jsem to jako sondu do vnitřního světa zkoušeného člověka, což taky je. Pak mě vysloveně překvapil přelom do gangsterky/krváku na opuštěném nádraží. Ale příběh se zas uklidnil, došel svého naplnění, stísněné pocity byly předány...prostě nechá to nějaký dojem.
A mě se tahle "moderní" poměrně depresivní poezie líbila...