McGrinder

A hrrr na ně!!! U Guadalcanalu jsme vyhráli, tož teď je dokopeme až do Japonska! Miloš Hubáček opět dokazuje, že i literatura faktu se dá psát velice chytlavým a zábavnným spůsobem. Doporučuji všem fandům tichomořské války.

Jedna z knih mého dětství. Pokud si matně vzpomínám, tak snad vyšla i jako komiks.

Pokud bych měl Zdeňku Šmídovi něco vyčíst, tak to, že podobných knih jako Dlouhé noci vikingů nenapsal víc. Vlastně jednu přece a to Jak jsme se nedali aneb kapitoly z dějin národního úpění. Tyhle dvě a ještě Lesk a bída čekání, jsou skvělé humorné počtení do nepohody.
Úryvek z knihy:
"Takhle to dopadne vždycky," řekl otráveně - a ne zcela upřímně - Ódin, "my všichni bychom tak rádi umírali v boji a konali divy statečnosti - ale když ty ženské se do všeho zapletou - tamhle toho kalmara bych zabil nejdřív, koukněte, jak na mě kouká - ale tak já teď nevím, co říkáš, Njórde?"
"My bychom vás sice smetli jako brabence," odvětil Njörd, "ale nakonec se mužem spokojit s těmi padesáti voly."
"Dvacet volů s omluvou," řekl Ódin. "Třicet pět volů bez omluvy," řekl Njörd a Ódin přikývl.
"A můžeme spolu hrát vrhcáby," vzdychl Tór a zasunul velekladivo do koženého pouzdra.
Hodnocení 95%

Tentokrát si R.E.Feist vybral ke spolupráci Williama R. Fortstchena. A podobně jako v případě ságy Dcera impéria se spolupráce s kolegou vyplatila. Vznikla jedna z nejlepších knih ze světa Midkemie. Pokud máte rádi knihy R.E.Feista, tak tahle by vám rozhodně v knihovničce chybět neměla! U mně za 100%

Celou sérii Sága o Impériu mohu vřele doporučit, patří k tomu nejlepšímu co R.E.Feist i když tentokrát s pomocí Janny Wurts napsal.Nedá se hodnotit jinak než za 100%!

Jejda! Tak tohle byla paráda! Hynek Tas je středověký akční hrdina! Moc toho nenakecá, mluví přímo k věci. Hubu dle tvrzení Václava IV má nevymáchanou. Po meči, kudle či luku šahá častěji, jak my po zubním kartáčku. Studenej je jako psí čumák, než potká tu italskou flundru. No a zbytek si přečtěte. Jen dodám, že to byla má první kniha zakoupená v elektronické podobě do čtečky. Pro váhavce, co se bojí e-knih, je to paráda!

Ráno v 9 hodin jsem knihu na chatě otevřel, že jako jen nakouknu a půjdu něco udělat na zahradu. Odložil jsem ji až přečtenou kolem 14 hodiny. To se fakt musí přečíst na jeden zátah.

Tak to byla pánové ( i dámy ) jízda! Zatím rozhodně nejlepší díl celé série. John si našel nové kumpány. Šílence, Hříšníka a jeho milovanou sukkubu Nádherný jed. Společně se vydávají pátrat po původu Noční strany. To se ovšem nelíbí těm nejmocnějším, kteří mají Noční stranu pod palcem - Autoritám. Pověřují Walkera, aby Johna Taylora zastavil za každou cenu. Vše graduje v závěru knihy, kdy na scénu přichází Ona. Johnova matka. Končí to devastací Podivínů, nejstaršího baru na světě, v jehož sklepě je pohřbený samotný Merlin. Dávám 90%

Velmi jsem se při čtení bavil! Parádní humorná fantasy od českého autora! Věčně nalité hrobníky si čtenář zamiluje.

Jejda tohle mi nesedlo!!! Po románu Křivé ostří jsem se těšil " jak sviňa " až se začtu do další české fantasky. Ale nedolouskal jsem to ani za polovinu. Prostě mi to nějak nešlo. Proto ani nebudu hodnotit.

Tak tohle je asi jediný román o bájném hrdinovi Conanovi, který R.E.Howard napsal. A je to to nejlepší, co o Conanovi napsal.

Třetí z knih o mladém Kedrigernovi, kde se z kouzelnického učně stává mistr čaroděj. Hodnocení 95%

Šestá kniha o čaroději Kedrigernovi. Opět super počteníčko. Hodnocení 95%

Čtvrtá kniha o čaroději Kedrigernovi, opět potěší každého, kdo má rád fantasy, pohádky a laskavý humor pana Morressyho. Hodnocení 100%

Tuhle knihu mám od V. Vondrušky nejraději. Uživatel Lindaw píše, že mu připadla moc dlouhá. Já měl opačný problém. Otevřel jsem knihu, začal číst a najednou beng a byl konec.

Jedna z těch několika slabších knih R.E.Feista. Po druhé už jsem to nepřečetl. Hodnocení 50%

Ač patří R.E.Feist k mým nejoblíbenějším spisovatelům, tak tohle se mu vůbec nepovedlo. Připadne mi, že se na knize snad vůbec nepodílel, ale jen půjčil svou Midkemii Joelovi Rosenbergovi a ten sesmolil tuhle " věc ". Hodnocení 20%

Parádní jízda pokračuje i v druhém díle ságy Trhlinové války, opět hodnocení 100%