Mág – Mistr přehled
Raymond E. Feist
Trhlinové války série
2. kniha série Sága Trhlinové války. Zajetí na Kelewanu znamená pro většinu obyvatel Midkemie jen otroctví a smrt. Díky skrytým magickým vlohám, které dokáže probudit teprve vyšší učení kelewanských mágů, je však pro Puga počátkem cesty za skutečným poznáním. A díky znalostem nižší midkemské magie, kterou Kelewané přehlížejí, se časem stane prvním mezi sobě rovnými. Zbývá již jen rozhodnout, do kterého z obou světů vlastně patří... Mocenské spory kelewanské šlechty invazi na Midkemii sice dočasně pozastavily, nyní ale útok opět nabývá na síle a do čela invazních armád se staví sám císař. Proti němu stojí král, který stále hlouběji propadá svému šílenství, rozhádaná šlechta, znesvářené provincie, dlouhými boji s vetřelci oslabené pohraničí a možná i ponurý mág Macros, o němž nikdo neví, jaké cíle vlastně sleduje. Překlad Agáta Kratochvílová.... celý text
Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: 1996 , United FansOriginální název:
Magician: Master, 1982
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mág – Mistr. Přihlašte se a napište ho.
Druhý díl má úplně všechno, co mě na fantasy baví. Za mě nejlepší díl z celé série.
Pouze by to chtělo větší péči ze strany korektora - Alma Lodaka opravdu není mužského pohlaví.
Ve srovnání s prvním počinem ve všech směrech posun k lepšímu, napínavějšímu, procítěnějšímu, akčnějšímu s poduškami na každý stránce
Kniha Mág – Mistr v seznamech
1996 | Mág – Učedník |
1997 | Dcera Impéria |
1996 | Mág – Mistr |
2003 | Čestný nepřítel |
1996 | Stříbrný trn |
Autor původně napsal oba (v Česku vydané) první dva díly jako jednu knihu, rozdělenou na část "Pug a Tomas" a "Milamber a Valheru". Takže pokud byl první díl mimořádným dílem, nejinak je to i ve druhé polovině původní knihy. Pugovi i Tomasovi se plní jejich klukovské sny na pozadí dlouholeté války mezi dvěma světy, kde v jednom vládne král upadající do šílenství a ve druhé se hraje Velká hra.
Kdo zná, ten ví, kdo nečetl, nechť se nechá pohltit jedním z nejlepších děl v tomto žánru. Skvěle napsané postavy, které přilnou k srdci, a napínavý děj, ve kterém jim čtenář drží palce. Tohle je kniha, která se těžko odkládá a člověk s nelibostí pozoruje, že počet stránek do konce se úží...