Meda77 komentáře u knih
5 starsů očividně průměrné beletrii, tak to ztěží, to by mi nic nezbylo na opravdové skvosty. To už můžete rovnou dávat 5hvězd na manuál k vysavači. Od autorky si ještě něco přečtu, abych zkouknul jestli tohle je její standardní tvorba. Ale objektivně čte se to pěkně, vypravěčsky není kniha složitá ani nerozvádí trapné hypotézy nebo úvahy hlavních postav. Originální? Ale kde že, téma je obehrané jako songy Lady Gaga. Vymítání posipanou solí a máváním šalvějí je úsměvné, ale aspoň neuklouznete na náledí a dům vám provoní bylinky. Na ňejakou mysterióznost můžete taky zapomenout, proč, kdy, kde a jak už se dozvíte ve slabé třetině knihy. Duchařina se opravdu místy objevuje, ale vystraší jako pavouček na toaletě, tvářící se jako tarantule. Nechci zbytečně spoilerovat. Je vidět, že autorka má od dětství slabost pro tajemné domy, temné hvozdy a hřbitůvky v mlhách, ale proč ne. Shrnuto je to průměrná duchařská beletrie, která nijak nevybočuje z daného žánru, není nijak nadprůměrná a ani není špatná. A pokud někoho opravdu vyděsí, doporučuji v nočních hodinách zkouknout Paranormal Activity, to bude teprve znečištěných spoďárů.
Jak už z názvu vyplývá nepůjde o žádné skautíky co nosí nákup babičkám, ale o nahánění párečku gaunerů, kteří by vám babičku akorát tak pěkně zmazali. Hunter drží stejnou laťku, přesněji stejně dobrou. Napínavá akční a dobře vyprávěná záležitost. Má jít o akční thriller, což splňuje velmi dobře. Nemá cenu porovnávat maličkosti, kdo ho má jak dlouhého a podobně. Kdo od Huntera něco četl zblajzne i tohle a rád. Doporučuji.
Tahle kniha měla být pouze povídkou, protože z valné většiny je tvořena jen vyptáváním se agentů FBI svého okolí stále na stejnou věc, což je mimochodem po 200stranách už dost unavující.Autor se měl dle mého soustředit na vytvoření příběhu okolo tématu který v knize použil, ale příběh je v podstatě nulový. Mimochodem autorův mimozemský organizmus mi až moc připadá jako okopírovaný z knižní předlohy filmu" Věc" od pana Cambella. Takže shrnuto nic úžasného na to aby padlo 5starsu tady nevidím,naopak prostor zde byl, ale dle mého ho autor vůbec nevyužil. Kniha je zbytečné natahování pouhé povídky, která by se ani do scifi nezařadila, kdyby námětem nebyl mimozemský organismus. Za 2 starsy tak akorát. Autora určitě ještě zkusím, zajímá mě jak píše, protože tady jsem to nepoznal.
Méně známá kniha ruského autora z let 90tých. Ničím vyčnívající ani zajímavá. Takový průměr své doby pro mládež.
Jeden z těch lepších sešitových wrsternů. Psáno živě a dějově taky na pohodu. Lepší průměr.
Průměrně, ale dobře sestavený soubor hororových krimi povídek, více krimi než horor, ale vcelku čtivé. Ničím neohromí, ale pobaví a ztráta času kniha rozhodně není. Malinko lepší průměr.
Takové polské rychlé šípy o jednom členu. Prostě dětské, školní dobrodrůžo. Dost ohrané i ve své době. Ničím neoriginální a úsměvné jen před mnoha lety. Horší průměr.
Podle mne lehce nadprůměrný příběh, žádný děsivý horor s Fredy Krugerem nečekejte, ale čte se to v pohodě. Kniha asi skalním fanouškům hororů moc nesedne, je taková trošku hůře uchopitelná, myšleno obrazně, jinak ji normálně držíte v ruce.
Lehce podprůměrná westernovka, psáno úplně běžně a děj hodně obehraný. Opět nevidím důvod to číst, lepší sáhnout po Zane Greyovi.
Průměrná ruská dobovka, kterou v té době samozřejmě za průměrnou označit nešlo. Čtení není nijak špatné, jen člověk nemá nějak důvod to číst.
Mnohokrát v dětství přečtená a nikdy neomrzela.
Zcela podprůměrná hororová sešitovka z 90tých let. Netřeba komentovat a ani číst.
Klasický Morrell, kniha skvělá, autor skvělý. Jeho knihy si pamatujete i po letech. Trošičku zrychlený konec, ale to na 5starsu za celek nic nemění.
Lovecraft je pojem v hororové beletrii, takže kvalitu, napětí a mnohdy i originalitu si udrží bez problémů. Sbírka povídek je rozmanitá, některé nadprůměr, některé víceméně průměr, záleží na tom kdo hodnotí. Ztráta času pro milovníky jiné hrůzy, než z televizních novin to určitě není. Průměrné 4starsy.
London je ikonou dobrodružné literatury, kterou si pamatují hlavně dříve narození, ale dá se v pohodě číst i vsoučasnosti. Autor je opět profilk, ačkoliv sbírka povídek balancuje někde lehce nad průměrem, s Londonem určitě čas neztratíte.
Britská hororová jednohubečka, ve své době by dostala i 4 hvězdouše, ale s odstupem spíše lepší 3.Ale čte se to samo, proto je to také hororová beletrie. Takže pro ty co si rádi naloží do pampersů vcelku ok.
Oba účastníci duelu jsou westernové legendy a kniha je velmi poutavě psána. Pro fandy koltů proklatě nízko to bude asi povinnost. Rozhodně lepší jak duel Batman vs. Supermarket (pardon Superman).
Lovecká výpravička pro kožuch nějaké té přerostlé kočičandy, zpestřena, aby toho měli hlavní hrdinové více, pronásledovačkou bandy pytlackých individuí. Grey je profík, který si poradí s jakoukoliv knihou, takže úplně napohodu za 4.
Je radost narazit na spisovatele, který opravdu umí psát a John Marrs mezi ně určitě patří. Není důležité zda se jedná o thriller nebo lehkou scifi, či detektivku,to záleží jen na vkusu čtenáře. Důležité je aby se kniha příjemně četla, dávala smysl a splňovala svoje zaměření, ostatně nikdo snad neočekává, že v beletrii bude chtít číst podrobnou jadernou fyziku. Tahle kniha splňuje vše a je vidět, že autor si je toho vědom. Děj nebudu spoilerovat, ale čte se skoro sám, Marrs se velmi lyšácky vyhýbá hluchým místům a tím udržuje napětí a nevědomost čtenáře, za což palec nahoru. Každopádně velmi zdařilá záležitost v knižní beletrii a mohu v klidu doporučit. Čtenáři, kteří by snad chtěli proudy krve a hromadu akce, ze které se jim rozpletou ponožky a uplete šála, musí sáhnou po Rambovi. Tady najdou napínavou lehkou scifi a taky trochu náhled kam bychom mohli směřovat v blízké budoucnosti, ale zatraceně dobře psanou. Doporučuji. Silné 4starsy.