Medasek Medasek komentáře u knih

Trilogie Drahokamy Trilogie Drahokamy Kerstin Gier

Tahle trilogie mě naprosto uchvátila. Nemohla jsem ji přestat číst. Úžasné, dokonalé a strašně čtivé.

02.04.2020 5 z 5

Modrá jako safír Modrá jako safír Kerstin Gier

Úžasná kniha a ten zvrat na konci. Hned se vrhám na další díl.

01.04.2020 5 z 5

Rudá jako rubín Rudá jako rubín Kerstin Gier

Bylo to úžasné. Strašně čtivé. Na to, že se tam v podstatě nic nestalo, mě kniha neskutečně bavila. Za pár hodin přečtena.

29.03.2020 5 z 5

Krutá krása Krutá krása Rosamund Hodge

Nebylo to špatné. Příběh hezky plynul a svým způsobem byl i originální. Ale něco tomu chybělo.

21.03.2020 3 z 5

Percy Jackson - komplet 1.-5.díl - box Percy Jackson - komplet 1.-5.díl - box Rick Riordan

Miluji celou tuhle sérii. Četla jsem jí snad milionkrát a nikdy se neomrzela. Rozhodně doporučuji.

12.03.2020 5 z 5

Denník odvážneho bojka Denník odvážneho bojka Jeff Kinney (p)

Taková oddechovka pro mladší čtenáře.

26.01.2020 3 z 5

Staré pověsti české Staré pověsti české Alois Jirásek

Jedná se sice o klasiku, ale pro mě to hold nebylo. Příběhy byly dobře napsané a zajímavé. Bohužel mi autorův styl psaní nesedl.

23.01.2020 3 z 5

Eliza a její nestvůry Eliza a její nestvůry Francesca Zappia

Moje první přečtená kniha za rok 2020. Byla jsem z ní naprosto unesená. A jelikož teď jsem v maturitním ročníku, tak mi to dalo skvělou příležitost se ztotožnit s hlavní hrdinkou. Chápala jsem její uvažování i strach z lidí.
Navíc kniha je plná nezapomenutelných citátů a rozhodně bych jí doporučila přečíst všem.

01.01.2020 5 z 5

Mrazivý oheň Mrazivý oheň Amanda Hocking

Kniha má zajímavý nápad. Rozhodně bych jí doporučila začínajícím čtenářům. Jinak nádherný, jednoduchý příběh. Taková oddechovka na odpoledne.

18.10.2019 4 z 5

Na západní frontě klid Na západní frontě klid Erich Maria Remarque (p)

Knihu jsem četla kvůli maturitě. Děj nebyl napínavý a byl hodně zmatečný.

13.09.2019 2 z 5

Světlo a stíny Světlo a stíny Leigh Bardugo

Knihu jsem si okamžité zamilovala. Jedna z nejlepších fantasy knih, co jsem četla.

05.09.2019 5 z 5

Máj Máj Karel Hynek Mácha

Klasika

15.08.2019 3 z 5

Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Zajímavý příběh, který vás přiměje přemýšlet.

15.08.2019 3 z 5

Harry Potter a Fénixův řád Harry Potter a Fénixův řád J. K. Rowling (p)

Harry, Hermiona a Ron mě zase přenesli do kouzelnického světa. Strhující, napínavý... příběh. Už se nemůžu dočkat toho co přinese další díl.

14.08.2019 2 z 5

Harry Potter a väzeň z Azkabanu Harry Potter a väzeň z Azkabanu J. K. Rowling (p)

Kniha jedním dechem. Další úžasný díl z celosvětově známé série.

14.08.2019 3 z 5

Kráska a zvíře – Román podle filmu Kráska a zvíře – Román podle filmu Elizabeth Rudnick

Klasika. Kráska a zvíře patřila, patří a bude patřit mezi mé nejoblíbenější pohádky.

Krev polobohů Krev polobohů Rick Riordan

Hezké zakončení další úspěšné série. Řecká a římská mytologie vždy patřila mezi mé oblíbené. Tyto knihy mé nadšení pro toto téma ještě zvětšily.

Hádův chrám Hádův chrám Rick Riordan

Nejlepší kniha z celé série. Naprosto strhující příběh plný napětí. Nica jsem měla ráda i dřív, ale v této knížce si mě jeho příběh stoprocentně získal.

Skleněný trůn Skleněný trůn Sarah J. Maas

O této knižní sérii jsem se dozvěděla díky knize dvůr trnů a růží, kterou jsem od této autorky četla jako první. A nezklamala. Napínavý a nepředvídatelný příběh.

13.08.2019 5 z 5

Proti všem Proti všem Julie Kagawa