Meginho komentáře u knih
Druhý díl předčil ten první, jak zápletkou, tak pozadím děje.
Tohle se nepovedlo. Vizuálně vypadá průvodce atraktivně, ale to je tak všechno.
Čekala bych opravdu užitečné tipy mimo hlavní turistická místa. Jsme v Portugalsku víc jak 2 týdny a bohužel jsme si v knížečce nenašli nic, co by nám posloužilo.
Krásná, barevná, do detailu zpracovaná kniha, napsaná s upřímnou a opravdovou láskou k Mexiku.
Autorce moc fandím a jako milovnice Mexika oceňuji tu obrovskou práci a energii, kterou při psaní knihy musela vynaložit. Tady nejde jinak než 5/5!
Krásný a vkusný design, cenné informace a užitečné tipy.
Ty stránky s recepty už mám pěkně zapatlané, protože některé recepty od Káji točím pořád (navíc jsou recepty perfektně a přehledně napsané).
Doporučuju i blog na stránkách autorky, je to radost obsahově i vizuálně :)
Zářijová světla se mi líbila víc jak Půlnoční palác, ale jak jsem se jednou nechala rozmazlit Pohřebištěm zapomenutých knih, tak už nejde nebýt k ostatním Zafónovým knihám kritická. Navození atmosféry bylo opět mistrovské, ale prostě v sérii Mlha něco chybí.
Po přečtení celé tetralogie Pohřebiště zapomenutých knih je Půlnoční palác pro mě velké zklámání. Některé pasáže v knize jsou krásné a typicky "zafónovské", ale prostě to není ono. Žádná z postav mi nestačila "přirůst" srdci a několikrát jsem chtěla dočtení knihy vzdát.