Merlinit komentáře u knih
Emersonovic rodinu miluji čím dál víc! Kam až to zajde?
Tak tak, Malcolm Fox je sice trochu těžkopádnější, než John Rebus, a také pracuje na všeobecně nenáviděném oddělení vnitřní kriminality, není však o nic méně zábavný. A co teprve když k sobě najde vhodného parťáka! Malcolm a Jamie jsou drahoušci!
Životopis divadelní herečky z dob, kdy kočovné společnosti střídaly co pár týdnů štace. Přehlídka pronajatých "bytů", místní honorace, ctitelé i drobné ústrky, neuvěřitelná dřina a hlavně rodinná pospolitost. Zajímavá a milá kniha.
Kniha nezaujala, dočtena z pocitu zodpovědnost (přece nepohaním něco, co jsem nezkonzumovala do- v tomto případě trpkého- konce). Knihy pana Nesvadby nemusím, ani tato můj náhled na autora co literáta nezlepšila. Za co dvě hvězdičky? První za ne úplně zcestné výrazivo a větné vazby, druhá za nápad, i tak však nadhodnocuji.
Inspektor Rebus mne baví čím dál víc: šťouravý, neukázněný protiva se sklonem k závislostem a vzácnou schopností pohnojit si soukromí, ať už je výchozí stav jakýkoli, shromažďovatel knih a věčný hledač správné víry.
Krize středního věku v podání židovského kluka, který vám zaručeně poleze na nervy. Drsná, vulgární, okořeněná špetkou černého humoru a dobrá.
Děj za vlasy přitažený místy škobrtá o vlastní paty, přesto jako odpočinkovka posloužila kniha dokonale.
Přijatelná historická romance. Na můj vkus trochu příliš protahovaná a "holčičí", jakoukoli myšlenku autorka uplatní několikrát po sobě, ale četla (a dočetla) jsem horší kusy.
John Rebus je neřízená střela, takové detektivy miluji!
Jedna z nejlepších věcí paní Váňové. Ne že by mě hlavní hrdinové neiritovali, ale do jisté míry se jejich myšlenkám i jednání dá věřit, což vidím jako plus.
Za mých mladých let ještě Gilgameš k povinné četbě nepatřil (ano, nepatřím k nejmladším). Přes svůj věk (vyšší) jsem si ho přečetla ráda. Velmi.
Praktická a neústupná Peabody, Emerson k zulíbání a Ramsese bych brala domů. I s kočkou.
Na pozadí skutečných dobových reálií (autorka nastudovala spoustu materiálů, smekám) pochopitelný a přijatelný životní příběh manželů Belzoniových. Kniha poměrně dobře napsaná, takže klidně do ní!
Parádní detektivka! Hlavní hrdina s temnou minulostí a neuspořádaným osobním životem, tak trochu neřízená střela, pachatelé odpudiví jedna radost, dobře vykreslená atmosféra.
Návštěva mýtu, pro někoho možná návrat ke kořenům, poetický a půvabný.
Krásný, silný příběh, ovšem tak bolestný, že bych ho vlastnímu dítěti číst nedala.