Mesačnica komentáře u knih
(SPOILER) Veľmi pekný príbeh. Neobvyklý prístup pastora Hamisha sa mi páčil, škoda, že aj u nás nie sú podobné spoločenstvá v cirkvách. Myslím, že by sa ľudia tak neopúšťali, keby mali pocit spolupatričnosti, vedomie, že niekam patria a nie sú na všetko sami. Záver bol trochu uponáhľaný, chýbal mi dodatok, čo by na svoju novú mamu povedali Emma a Annie.
(SPOILER) Prvý príbeh sa mi až tak veľmi nepáčil, bol obstojný. Aj keď tam boli dramatické situácie, bol o stupeň horší, čo sa týka dojatia. Druhý príbeh bol lepší, aj keď tam chceli postavy klamať rodinu a okolie, no nakoniec neklamali dlho, takže to bolo fajn. Síce dlhý rozbeh, veľa omáčky okolo, najprv sa stretnú vo vlaku, potom pri kúpe firmy, takže v Grécku sa odohráva len menšia časť príbehu.
(SPOILER) Áno, veľmi vydarené dielko. Filmári by z toho spravili presladenú gýčovú romanťárnu, ale mne sa aj tak veľmi páči. Trochu mi chýbal opis prípravy na Vianoce, ako deti ozdobovali stromček spolu s Ryan, otváranie adventného kalendára, zapaľovanie sviečok na adventnom venci, alebo niečo také čo robia v Amerike.
(SPOILER) Kniha ma dokázala zaujať aj po rokoch, ako som ju prečítala. Bolo tam to povestné ženské odmietanie a následné chlapské presviedčanie. To je asi v každej "brownovke". Prekvapila ma závisť a hnev, ktoré skoro zabránili spojiť dve blízke srdcia.
(SPOILER) Na odreagovanie mi táto knižka stačila, dramatické udalosti či krváky nepotrebujem, tých mám dosť v realite. Bolo to fajn, pútavé čítanie, ako sa snobská Laura mení na menej snobskú. Jej puto s tým domom bolo niekedy až zarážajúce...
(SPOILER) Príbeh sa mi páčil, aj keď to bolo trošku niečo iné ako Raňajky v posteli. Ten ma chytil za srdce asi viac. Nedávno som uvažovala, že by som sa chcela dozvedieť, ako dopadla Alice s chlapcami, pretože Raňajky som čítala už dávnejšie a hľa, do rúk sa mi dostala táto kniha...
(SPOILER) Príbeh sa mi páčil, aj keď niektoré konania postavy Jessie mi prišlo trošku neprimerané. Tak napríklad zháňanie chlapa na inzerát za každú cenu. Daisy zverí niekomu najbližšiemu a ide randiť. Matky v USA to majú ťažké, ešteže mala taký ochotný personál a priateľov. Až na niektoré scény, to celkom ušlo.
(SPOILER) Veľmi pekne vykreslené postavy, narážky na antickú mytológiu a pekné myšlienky. Táto bola super.
(SPOILER) Mne sa to páčilo, aj keď Hester si od Roberta facku nezaslúžila. Nebolo to trošku moc? Napriek tomu, že mala hysterický záchvat. Dosť ma to šokovalo, aj keď jej správanie bolo naivné a neuvážené.
(SPOILER) Asi tri kapitoly na začiatku sú venované dohadovaniu Marie a Stevena. Už to začínalo byť únavné, chvalabohu sa to potom rozbehlo. Celkom pekné vyvrcholenie celej série, no Maria zbytočne na konci riskovala. Aj keď bol Derrick darebák, prišlo mi ho ľúto. Pekné, že vybrali ako krstnú Stevenovu pratetu, aspoň sa tak zmierili obidve rodiny.
(SPOILER) Bolo to zaujímavé, napínavé, aj keď v tejto sérii sa nájdu aj lepšie príbehy. Ethan a Claudia mohli byť viac opatrní, aspoň by Derrick nemal tromf v rukáve.
(SPOILER) Celkom sa mi to páčilo, len to odlúčenie pred koncom mi prišlo také nasilu.
(SPOILER) Príbeh Reesea a Celie sa mi veľmi páčil, no mala som z neho trochu aj obavy, pretože je aj veľmi smutný. Bolo to dojímavé, bolo aj napätie a samozrejme romantika. Svadbu vo Vegas by som možno radšej vynechala a radšej dopriala Reesovej adoptovanej dcére Amálii, aby sa jej zúčastnila...
(SPOILER) Zo začiatku to bolo moc vtipné, bavila som sa, aj keď autorka vymyslela kurióznu smrť babičky a dedka, vďaka ktorej Victoria a Tim zdedia ten hotel, dosť rýchlo sa z tej tragédie spamätali. Súrodenci boli veľmi sympatickí a aj keď neskôr príbeh stratil humor, stále dokázal byť pútavý. Nepravdepodobnosť stretnutia súrodencov s domorodcom a milionárom v jednej osobe nebudem radšej komentovať.
(SPOILER) Serena bola naozaj nevinná, veď keď ju Wyndham vášnivo pobozkal uverila tým intrigám o ňom, že je zvrhlík... Na môj vkus Serenu dosť rýchlo odradili od sobášu s Wyndhamom a jej oddanosť otcovi bola až životu nebezpečná. Akoby nemala iné východisko a iba čakať na svojho "vyvoleného". To fakt radšej ísť do nejakej školy a učiť sa za guvernantku, ale v tej dobe sa emancipácia veľmi nepestovala.
(SPOILER) Neviem, prečo má kniha také slabé hodnotenie, keď mne sa tak veľmi páčila. Spočiatku som bola skeptická, lebo zápletka mala isté nedostatky a ešte k tomu vystupoval ako hlavný hrdina nejaký ruský magnát, a no neviem, začínam mať k väčšine ruských vecí averziu (určite tam figuruje aj útok na Ukrajinu, aj keď obyčajní Rusi za to nemôžu). Napriek počiatočným negatívnym pocitom, ma kniha nadchla a pociťovala som v nej aj určitú hĺbku, čo ma prekvapilo. Väčšinou tieto modernejšie paperbacky sú na jedno použitie, ale túto by som si možno prečítala aj neskôr.
(SPOILER) Trochu vykrádačka Perraulta a Shakespeara, ale pre začínajúcich čitateľov snáď motivujúce. Prečítala som všetky tie základné, v niektorých ma prekvapili akčnejšie časti, napríklad jazda na veveričke ;)
(SPOILER) Oproti ostatným Baroneovým príbehom sa mi tento až tak nepáčil. Možno postava šejka mi prišla moc dominantná alebo tie vášnivé scény sa mi zdali až moc? Neviem, asi potrebujem od Baroneovcov trochu oddych.
(SPOILER) Veľmi sa mi páčila, celkom ma aj chytila za srdce. Bolo to dojímavé. No Joe sa mi zdal dosť zlý na Holly, keď mali to rodinné stretnutie. A pritom stačí tak málo a nájde sa nejaké riešenie.
(SPOILER) Páčila sa mi prvotne kvôli tomu, že Phoebe bola knihovníčka. Dosť netradičné zbližovanie medzi postavami, prostredníctvom sebaobrany. Aj keď sa Phoebe zhadzovala, nakoniec dokázala zasadiť poriadny úder.