Mesačnica Mesačnica komentáře u knih

O zvončeku, ktorý nechcel zvoniť O zvončeku, ktorý nechcel zvoniť Heike Conradi

(SPOILER) Veľmi pekný príbeh o posolstve Vianoc. Stojí za to prečítať, atmosféru Vianoc dotvárajú krásne ilustrácie. Jeden z mojich obľúbených vianočných príbehov. Už som ho čítala asi pred dvoma rokmi, ale teraz ma oveľa viac zasiahol.

08.01.2025 4 z 5

Nebezpečný flirt Nebezpečný flirt Cathie Linz

(SPOILER) Príbeh pobavil, nakoľko pracujem na Nicolinom podobnom pracovisku, tak ma knižka zaujala. A zdieľam Nicoline obavy ohľadom zvládania rodiny a práce.

31.12.2024 3 z 5

Čarodějka Hermína a její zlomyslné kousky Čarodějka Hermína a její zlomyslné kousky Ann Rocard

Veď nemusí byť každá detská kniha výchovná. Pri niektorých stačí, keď sa zasmejeme. Tak, ako pri tejto.

30.12.2024 4 z 5

Čarodějka Hermína a její nepovedené kousky Čarodějka Hermína a její nepovedené kousky Ann Rocard

(SPOILER) Nám sa tiež knižka páčila, ako má to určitú nadsázku, ale v pohode.

30.12.2024 3 z 5

Moja lenivá čarodejnica v baletnej škole Moja lenivá čarodejnica v baletnej škole Hiawyn Oram

(SPOILER) Mne sa páčili všetky časti, je to skôr pre dievčatá a staršie, môj šesťročný syn to asi veľmi nepochopil, ale ja som sa bavila..
:D ono to vždy vyzerá veľmi zle, mať trpezlivosť kocúra Atramenta, ale nakoniec to dopadne veľmi dobre pre všetkých.

Madam ježibaba Madam ježibaba Zuzana Csontosová

(SPOILER) Možno pobaví, my sme ocenili hlavne vzdelávanie v angličtine, ale aj príbeh bol zaujímavý.

Lotka a Vianoce so sobom Lotka a Vianoce so sobom Holly Webb

(SPOILER) Nám (mne a synovi) sa veľmi táto knižka páčila. Bolo tam aj dosť informácií a také ideálne čítanie pred spaním, aj keď tam boli nejaké dramatické situácie, ku konci kapitoly sa dej vždy upokojil, takže to nepôsobilo príliš rušivo. Bolo to trošku aj tajomné alebo zvláštne, že Lotka prežívala rôzne zážitky ako naozaj.

30.12.2024 4 z 5

Rozpustilé hrátky - V Zoo se zvířátky Rozpustilé hrátky - V Zoo se zvířátky Axel Scheffler

My sme sa na tejto knižke veľmi nasmiali, vtipné boli básničky aj tie zvieracie premeny. Ako sa volá kríženec geparda a krokodíla? No predsa, Gedíl!!! :D

30.12.2024 3.5 z 5

Každodenné cesty obyčajných vecí Každodenné cesty obyčajných vecí Libby Deutsch

(SPOILER) Veľmi poučná knižka s názornými ilustráciami. Myslím, že aj dospelí sa dozvedia niečo nové.

30.12.2024 4.5 z 5

10 prípadov detektíva tchora Hektora 10 prípadov detektíva tchora Hektora Dana Hlavatá

Mladého čitateľa podnecuje knižka k rozmýšľaniu a uvažovaniu o tom, ako to naozaj bolo...celkom vydarené príbehy.

Sváteční nevěsta Sváteční nevěsta Zena Valentine

(SPOILER) Veľmi pekný príbeh. Neobvyklý prístup pastora Hamisha sa mi páčil, škoda, že aj u nás nie sú podobné spoločenstvá v cirkvách. Myslím, že by sa ľudia tak neopúšťali, keby mali pocit spolupatričnosti, vedomie, že niekam patria a nie sú na všetko sami. Záver bol trochu uponáhľaný, chýbal mi dodatok, čo by na svoju novú mamu povedali Emma a Annie.

04.12.2024 3.5 z 5

Řecký útěk / Hra na Rhodu Řecký útěk / Hra na Rhodu Maggie Cox

(SPOILER) Prvý príbeh sa mi až tak veľmi nepáčil, bol obstojný. Aj keď tam boli dramatické situácie, bol o stupeň horší, čo sa týka dojatia. Druhý príbeh bol lepší, aj keď tam chceli postavy klamať rodinu a okolie, no nakoniec neklamali dlho, takže to bolo fajn. Síce dlhý rozbeh, veľa omáčky okolo, najprv sa stretnú vo vlaku, potom pri kúpe firmy, takže v Grécku sa odohráva len menšia časť príbehu.

26.11.2024 2 z 5

Čas splněných přání Čas splněných přání Gina Wilkins

(SPOILER) Áno, veľmi vydarené dielko. Filmári by z toho spravili presladenú gýčovú romanťárnu, ale mne sa aj tak veľmi páči. Trochu mi chýbal opis prípravy na Vianoce, ako deti ozdobovali stromček spolu s Ryan, otváranie adventného kalendára, zapaľovanie sviečok na adventnom venci, alebo niečo také čo robia v Amerike.

17.11.2024 4 z 5

Zakázaná láska Zakázaná láska Sandra Brown

(SPOILER) Kniha ma dokázala zaujať aj po rokoch, ako som ju prečítala. Bolo tam to povestné ženské odmietanie a následné chlapské presviedčanie. To je asi v každej "brownovke". Prekvapila ma závisť a hnev, ktoré skoro zabránili spojiť dve blízke srdcia.

Láska na adrese Indigo Place 22 Láska na adrese Indigo Place 22 Sandra Brown

(SPOILER) Na odreagovanie mi táto knižka stačila, dramatické udalosti či krváky nepotrebujem, tých mám dosť v realite. Bolo to fajn, pútavé čítanie, ako sa snobská Laura mení na menej snobskú. Jej puto s tým domom bolo niekedy až zarážajúce...

Neposielaj kvety Neposielaj kvety Sandra Brown

(SPOILER) Príbeh sa mi páčil, aj keď to bolo trošku niečo iné ako Raňajky v posteli. Ten ma chytil za srdce asi viac. Nedávno som uvažovala, že by som sa chcela dozvedieť, ako dopadla Alice s chlapcami, pretože Raňajky som čítala už dávnejšie a hľa, do rúk sa mi dostala táto kniha...

Zvonky štěstí Zvonky štěstí Kate Little

(SPOILER) Príbeh sa mi páčil, aj keď niektoré konania postavy Jessie mi prišlo trošku neprimerané. Tak napríklad zháňanie chlapa na inzerát za každú cenu. Daisy zverí niekomu najbližšiemu a ide randiť. Matky v USA to majú ťažké, ešteže mala taký ochotný personál a priateľov. Až na niektoré scény, to celkom ušlo.

17.11.2024 2 z 5

Výstřední gardedáma Výstřední gardedáma Paula Marshall

(SPOILER) Veľmi pekne vykreslené postavy, narážky na antickú mytológiu a pekné myšlienky. Táto bola super.

22.08.2024 3 z 5

Nevěsta v tajných službách Nevěsta v tajných službách Sylvia Andrew

(SPOILER) Mne sa to páčilo, aj keď Hester si od Roberta facku nezaslúžila. Nebolo to trošku moc? Napriek tomu, že mala hysterický záchvat. Dosť ma to šokovalo, aj keď jej správanie bolo naivné a neuvážené.

Jako Romeo a Julie Jako Romeo a Julie Metsy Hingle

(SPOILER) Asi tri kapitoly na začiatku sú venované dohadovaniu Marie a Stevena. Už to začínalo byť únavné, chvalabohu sa to potom rozbehlo. Celkom pekné vyvrcholenie celej série, no Maria zbytočne na konci riskovala. Aj keď bol Derrick darebák, prišlo mi ho ľúto. Pekné, že vybrali ako krstnú Stevenovu pratetu, aspoň sa tak zmierili obidve rodiny.