Messilina

Několik pohádek vztahujících se k Českému Švýcarsku, trochu reklama na uvedený region. Bohužel tomu chybí regionální přesah. Neumím si představit, proč by to četl třeba ostravák.

Trochu moc se to podobá ostatním jeho knihám. Ale za přečtení to stojí.

Hezká, ale trochu naivně psaná kniha. Dá se vnímat, jako dobový dokument. Autorka popisuje Borneo 19.tého století tak, jak jej viděla bohatá angličanka.

Kniha o misionářích na jihoamerickém kontinentu. Za mě: moc mě to nebavilo. Obracení indiánů na křesťanství neuznávám.

Napsal i lepší knihy. Chápu, že měl Waltari potřebu osvětlit čtenářům, jak žije a pracuje, ale mě to neoslovilo.

Jsem z Děčína, tak mě to zajímalo. Jedná se o knihu, která dokumentuje architektonický vývoj Děčínské části Podmokly.

Trochu useknuté, jako když autor splnil normu stran.

Já jsem jinou knihu tohoto autora nečetla a upřímně nejsem příznivec sci fi, ale tohle se mi líbilo.

Dá se to číst, ale je to psané tak trochu moc ve stylu přelomu padesátých a šedesátých let. Je to celé takové beatnické.Hlavní hrdina je, na můj vkus, moc rozervaný. Chvílemi jsem měla nutkání dát mu do ruky lopatu a říct mu ,, ty rozmazlenče jdi něco dělat." Ale jinak to šlo.

Velmi podrobný životopis renesančního umělce Michelangela Buonarroti, napsaný velmi čtivě a doplněný o fotky jeho nejvýznamnějších děl. Vřele doporučuji k přečtení.

Nebylo to špatné. Tak nějak to odpovídá době vzniku a vkusu, který tehdejší čtenář měl.