mia.com komentáře u knih
Úžasná knížka! Mě tedy bavily úplně všechny povídky. Prostě kouzelné. Jen nechápu, proč je na konci stejná povídka s Vánočním dědečkem, jako je v zelených povídkách, jen s jinými ilustracemi...
Takova tenka jednohubka, ovsem horsi, nez XII ukolu pro Asterixe, ktere byly vydany ve stejnem duchu. A uplne stejne take musim rict, ze to proste meli vydat jako specialni komix. Krasne obrazky tu sice jsou, ale ten text je o nicem. Samozrejme bez zhlednuti filmu nemate z knihy nic.
Bohuzel me kniha vubec nebavila, takze jsem hooodne preskakovala a listovala a obcas jsem neco poctive precetla. V podstate je to encyklopedie, ktera srovnava urcita mytologicka temata, postavy a zvyky na Zemeplose s tim stejnym na Zemi.
Tato kniha je opravdu jen celkem zbytecna vypln. Jedine konec je fajn, kdy se vracime v par kapitolach do okamziku, kdy se doktor Fingal vraci zpet a rozjizdi svou praxi. Jinak je kniha uceleny soubor povidek, ktere mesicne vychazely v casopisu. Kdybych je takto v casaku cetla, zboznuju je, ale jak jsou pohromade, milionkrat se neco opakuje, aby autor ctenarum pripomnel, co se s kym uz drive resilo. Navic nektere postavy i situace se pak v romanech meni, coz me pak mate. Takze za me docela zbytecna kniha a ten konec mohl autor pridat do jineho dilu. Romany teto serie jsou super, protoze v nich jdeme do hloubky a prihody jsou pekne rozvinute. Snad tedy dalsi dily budou lepsi.
Jako tema teto serie me porad bavi, ale klidne bych to zkratila. A prijde mi, ze to ma sestupnou tendenci. Dale nechapu ty nazvy. Myslela jsem, ze se na ty hrichy zamerime, ale zatim jsem je nikde v deji nenasla.
Jako vzdy zajimave dobrodruzstvi, ale ta posledni povidka me moc nebavila. A nektere namety s tajnymi spolky, ktere proste za necim stoji, se uz opakuji.
Super utla knizecka, kterou jsem dostala na narozky. Dozvime se proste vsechny zajimave udalosti, co se staly v roce naseho narozeni, vcetne dobovych fotek.
Pribeh je to hezky, dobre se cetl, ale celkove mi nic neprinesl. Nebylo tam nic noveho, co bych jinde nevidela, neslysela nebo necetla. Takze takova prumerna happy endikova romantarna.
Zase krasny soubor skvelych komixu, kde tentokrat mame i jeden special o vzniku a historii Asterixovych dobrodruzstvi.
Ja myslim, ze zakonceni serie bylo super, zase to hezky ubihalo, vraha jsem teda nevedela a skoncilo to pohadkove, jak jinak. Ale cela serie me fakt bavila.
Ze zacatku to bylo takove nijake a tuctove a musela jsem se soustredit na mnozstvi postav, ale pak se to celkem rozjelo. Postavy prestaly byt anonymni, poznavame je vice do hloubky. Pribeh se zamotava a je i docela napinavy. Za me fajn a vrham se na na dalsi dil.
Vlahos je jedna z mych nejoblibenejsich postav, po carodejkach me jeho pribehy bavi nejvice, takze za me spokojenost. Zase super dobrodruzstvi a spousta bezvadnych vedlejsich postav.
Kniha je překrásný doplněk do sbírky s knihami ze Zeměplochy. Ale musím strhnout hvězdu za několik nepřeložených řádků a nekolik rozmazaně vytisknutých stránek. Jako by se česká verze dělala narychlo a nikdo knihu nezkontroloval před vydáním.
Moc me to tedy nebavilo. Vedecke kapitoly jsou pro me extra nudne, takze jsem pak uz jen preskakovala na kapitoly s magy. Dalsi dily prectu, protoze je hold uz mam koupene :D, tak to aspon omkrnu, no.
Vizualne je knizka opravdu krasna, ale meli radeji udelat klasicky komix. Samozrejme, kdo nevidel film, moc z te knizky mit nebude.
Zase další super dobrodružství mých oblíbených hrdinů. Ve vydání z roku 2021 jsem také neměla německé texty, ale ty mezery za písmenem í se nepovedly...
Mě ta strohost úplně nesedla, ale celkově se to rychle četlo, příběh byl celkem zajímavý, ale po čase zapomenutelný.