michall17 michall17 komentáře u knih

Pražský hrad. Podrobný průvodce Pražský hrad. Podrobný průvodce Petr Chotěbor

zajimava kniha o naší nejdůležitější památce

17.09.2018 4 z 5

Inzerát na dům, ve kterém už nechci bydlet Inzerát na dům, ve kterém už nechci bydlet Bohumil Hrabal

Tuto knihu mam od Hrabala nejméně rád...i když povídky (básně) Divni lidé, Anděl, Prokopnutý buben a Krásná Poldi se mi líbily, nejraději mám od Pana spisovatele pozdější tvorbu.

30.03.2018 3 z 5

Ostře sledované vlaky Ostře sledované vlaky Bohumil Hrabal

Jedna z mých oblíbených novel pana Hrabala..mám rád jak knihu tak i skvělý film Jiřího Menzela..

25.03.2018 5 z 5

Husitská epopej. III, 1426-1437 - za časů císaře Zikmunda Husitská epopej. III, 1426-1437 - za časů císaře Zikmunda Vlastimil Vondruška

Stejne jako oba predchozi dily i tento dil je skvely a muzu jej jen doporucit. Diky pane Vondrusko, hned se poustim do ctvrteho dilu a tesim se na dalsi vypraveni..

23.05.2017 5 z 5

Husitská epopej. I, 1400-1415 - za časů krále Václava IV. Husitská epopej. I, 1400-1415 - za časů krále Václava IV. Vlastimil Vondruška

zpočátku jsem se trochu ztrácel v ději i v postavách, ale postupně jsem se do knihy začetl a děj vyloženě hltal.. skvělé čtení!! hned začínám číst druhý díl

06.02.2017 5 z 5

Malý pražský erotikon Malý pražský erotikon Patrik Hartl

zpočátku jsem se do knihy nemohl začíst, ale asi po druhé - třetí kapitole jsem vyprávění příběhu dvou rodin podlehl a těšil se na další kapitoly ..je to velmi pěkně napsané oddechové čtení..

27.12.2016 4 z 5

Zikmund Lucemburský - Tajné vzpomínky Zikmund Lucemburský - Tajné vzpomínky Josef Bernard Prokop

od této závěrečné knihy celé pentalogie jsem toho příliš neočekával, po zklamání z předchozí knihy (z vlády Václava IV.) jsem ale opět nadšen . Závěrečný díl se mi po prvnímu dílu líbil nejvíce.. Osoba Zikmunda Lucemburského a jeho panování nebylo až zas tak negativní, jak se v dobách nedávno minulých učilo ve školách. Opět velmi čtivě napsáno. děkuji

14.11.2016 5 z 5

Hrabal: Sladká apokalypsa Hrabal: Sladká apokalypsa Aleksander Kaczorowski

Kniha mne velmi překvapila, je čtivá...

10.02.2025 4 z 5

Antonín Dvořák: Korespondence a dokumenty I. Antonín Dvořák: Korespondence a dokumenty I. Milan Kuna

První díl Dvořákovy korespondence...není co dodat...velmi pečlivě a přehledně zpracovaná odeslaná korespondence A.D. z let 1871 až 1884

07.02.2025 4.5 z 5

Druhý domov Antonína Dvořáka Druhý domov Antonína Dvořáka Ondřej Šupka

Kniha je moc pěkně zpracovaná co se týče obsahu i grafiky. Autor velmi pečlivě a čtivě zpracoval téma A. Dvořák a Vysoká.

25.12.2024 4 z 5

Muž, který stál v cestě Muž, který stál v cestě Ivan Fíla

Nejprve jsem zhlédnul film s Tomášem Töpferem v hlavní roli..film se mi velmi líbil a hlavně mne zaujal život a osud Františka Kriegla. O to víc jsem se těšil na knihu, kterou jsem vyloženě hltal..skvěle napsáno od začátku do konce..nemám co bych dodal... doporučuji...

19.06.2024 5 z 5

Antonín Dvořák Antonín Dvořák Renáta Fučíková

Krásná kniha..

27.12.2023 4 z 5

Antonín Dvořák: Život - dílo - dokumenty Antonín Dvořák: Život - dílo - dokumenty Klaus Döge

Dobrá kniha...

11.06.2023 3 z 5

Divadlo Járy Cimrmana po padesátce... Divadlo Járy Cimrmana po padesátce... Tomáš Maleček

Naprosto skvělá a nepostradatelná kniha pro milovníky cimrmanovského humoru..

10.01.2022 5 z 5

Zahrada života paní Betty (později Boženy N.) Zahrada života paní Betty (později Boženy N.) Miroslav Ivanov

Skvele napsana kniha od Miroslava Ivanova spisovatele literatury faktu..autor pracuje s otazniky kolem narozeni Bozeny Nemcove a jejim udajnem slechtickem puvodu..v knize se lze dozvedet spoustu zajimavych informaci o B. Nemcove, ale i o dalsich umelcich, kteri jsou najak spojeni s jeji osobou a dilem napr. o Adolfu Kašparovi (ilustrator Babicky) nebo o sochari Otto Gufreundovi (zahada s jeho sousosim Babicka s detmi). Od Miroslava Ivanova je to druha kniha (po Novosvetske), kterou jsem precetl a i tako kniha me utvrdila, ze Ivanov je (byl) skvelym autorem

03.04.2021 5 z 5

Třicetihlavá saň aneb Ve službách mocných Třicetihlavá saň aneb Ve službách mocných Josef Bernard Prokop

Zpočátku mě to moc nebavilo a byl jsem trochu zklamaný. Po skvelé pentalogii o Karlu IV. (zejména 1. díl Tajný deník) je toto dílko slabší, ale i tak se kniha dobře četla a přiblížila mi smutné události počátku 17. stol. (konec panování císaře Rudolfa II., Bitva na Bílé hoře, poprava 27 českých pánů)

11.02.2021 3 z 5

Výzva dalajlamy světu Výzva dalajlamy světu Jeho Svatost Dalajlama XIV. (p)

Skvele..knihu jsem prectl za dve hodiny a velmi se mi libily myslenky Jeho svatosti.

19.01.2021 4 z 5

Učebnice pro začínající rodopisce Učebnice pro začínající rodopisce kolektiv autorů

Kniha (učebnice) je určena pro začínající rodopisce což má i v názvu, takže za mě spokojenost..

08.08.2020 4 z 5

Slavnosti sněženek Slavnosti sněženek Bronislav Kuba

Krásná kniha..

19.07.2020 4 z 5

Vesnice - Průvodce českou historií Vesnice - Průvodce českou historií Vlastimil Vondruška

Knihu jsem cetl kvuli ziskani informaci pri sepisovani rodinne kroniky. Byla pro mne uzitecnym zdrojem informaci.

07.04.2020 3 z 5