Antonín Dvořák přehled
Renáta Fučíková
Kniha o Antonínu Dvořákovi vypráví příběh hudebního génia, o kterém lze bez nadsázky říci, že je nejslavnějším Čechem. Byl autorem nejhranějších skladeb v dějinách hudby, vychoval celou generaci svých následovníků v Čechách i ve Spojených státech, je symbolem české kultury pro celý svět. Obrazy a stručná vyprávění nás provedou životními osudy pokorného a prostého člověka, který nade všechnu slávu miloval svou rodinu a svůj domov. Autorka získala renomé nejen touto edicí, ale také monumentální knihou Historie Evropy. její knihy získávají pravidelně nominace i ocenění.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Antonín Dvořák. Přihlašte se a napište ho.
Útlá knížka, která Antonínu Dvořákovi ostudu určitě neudělala. Během čtení jsem poslouchal moji milovanou Humoresku. Každá stránka je ozdobená nádhernými ilustracemi. Velmi se mi líbilo vizuální pojetí melodií a hudby v podobě modro-zlatých ornamentů.
Ocenění knihy (1)
2013 -
Zlatá stuha
(Výtvarná část: Literatura faktu pro děti a mládež)
Kniha Antonín Dvořák v seznamech
komiksy komiksy pro děti klasická hudba Antonín Dvořák, 1841-1904 české komiksy hudební skladatelé
2020 | Hrdinky: Příběhy významných českých žen |
2005 | Staré pověsti české a moravské |
2015 | Praha v srdci |
2012 | Antonín Dvořák |
2010 | Mojmír: Cesta pravého krále |
Přehledně zpracovaný Dvořákův život. Velice zajímavé a poučné. Až na ty děti, v těch jsem se trochu ztrácela.