michalwVzs michalwVzs komentáře u knih

☰ menu

Gileadova krev Gileadova krev Dan Abnett

Nejslabší díl série. Už na začátku jsem byl v rozpacích, protože jsem doufal v návaznost na první díl, které se nakonec potvrdily a jediné pojítko je bývalý Bílý vlk, který se jako vedlejší postava mihne v poslední třetině.
Kniha je koncipovaná jako navazující povídky vyprávěné vyprávěčem u hospodského krbu. Je to utahané, hlavní hrdina je nesympatický a v pernamentním depresivním stavu ze svého života a osudu veškerého elfstva.
Opravdu mě bavila až závěrečná třetina knihy, která je už celistvá a nerozkouskovaná do povídek

08.10.2024 2 z 5


První a jediní První a jediní Dan Abnett

Dlouho jsem se gardě vyhýbal, spíš mě lákala Horova hereze, ale jelikož jsem přečet vše, co bylo přeloženo, vrhnul jsem se i na Duchy.
Kniha je od začátku svižná, vlastně nebyla jediná část, kde bych se nudil a to ani u retrospektivních kapitol. Těch je vlastně skoro polovina, ale jsou krátké a vždy vytváří jakýsi úvod do dalšího děje v kapitole následují a poodhalují minulost hlavního hrdiny.

23.07.2024 4 z 5


Do Malströmu Do Malströmu Marc Gascoigne

Naprostá pecka! Série krátkých příběhů, kde člověk ochutná od každého něco. Asi to není ideální kniha jako úvod do světa W40k, protože kdybych nebyl zasvěcen do Horovi hereze a Ragnara, tak by se určitě ztrácel.
Jako bonus beru to, že jsou některé povídky střihnuté, tu Kafkou, tu Attilou, tu Jonášem a velrybou. Samozřejmě v hávu Warhammer světa.

03.07.2024 4 z 5