Gileadova krev přehled
Dan Abnett , Nik Vincent
Toto je sága o osudem těžce zkoušeném vznešeném elfovi Gileadovi Lothainovi. Spolu se svým věrným společníkem Fithvaelem putuje neohrožený bojovník a poslední z rodu Tor Anrok krutým světem Warhammeru a bojuje se služebníky Zla kdekoliv na ně narazí.
Literatura světová Fantasy
Vydáno: 2006 , PolarisOriginální název:
Gilead's Blood, 2001
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Gileadova krev. Přihlašte se a napište ho.
![Petr Dudek Petr Dudek](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Prakticky to samé, co duologie Obránci Elyrionu a Synové Ulthuanu. Vyšlo u nás snad něco o elfech, kde by hlavním tématem nebyl smutek z toho, že jejich čas končí? Ta kniha je na můj vkus až moc protkaná melancholií.
![nikolthestrange nikolthestrange](https://www.databazeknih.cz/img/users/15_/151809/m_nikolthestrange-66158e5c65de7.jpg?v=1712688732)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Poutavé a napínavé čtení, pěkně koncipované povídky, skoro mi to až formou připomnělo Zabíječe Trollů (taková elfí verze).
Kniha Gileadova krev v seznamech
v Mé knihovně | 94x |
Nejslabší díl série. Už na začátku jsem byl v rozpacích, protože jsem doufal v návaznost na první díl, které se nakonec potvrdily a jediné pojítko je bývalý Bílý vlk, který se jako vedlejší postava mihne v poslední třetině.
Kniha je koncipovaná jako navazující povídky vyprávěné vyprávěčem u hospodského krbu. Je to utahané, hlavní hrdina je nesympatický a v pernamentním depresivním stavu ze svého života a osudu veškerého elfstva.
Opravdu mě bavila až závěrečná třetina knihy, která je už celistvá a nerozkouskovaná do povídek