Gileadova krev (2006) | Databáze knih

Gileadova krev přehled

Gileadova krev
https://www.databazeknih.cz/img/books/65_/6589/mid_gileadova-krev-S5u-6589.jpg 4 61 61

Toto je sága o osudem těžce zkoušeném vznešeném elfovi Gileadovi Lothainovi. Spolu se svým věrným společníkem Fithvaelem putuje neohrožený bojovník a poslední z rodu Tor Anrok krutým světem Warhammeru a bojuje se služebníky Zla kdekoliv na ně narazí.

Literatura světová Fantasy
Vydáno: , Polaris

Gilead's Blood, 2001

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Gileadova krev. Přihlašte se a napište ho.

michalwVzs
08.10.2024 2 z 5

Nejslabší díl série. Už na začátku jsem byl v rozpacích, protože jsem doufal v návaznost na první díl, které se nakonec potvrdily a jediné pojítko je bývalý Bílý vlk, který se jako vedlejší postava mihne v poslední třetině.
Kniha je koncipovaná jako navazující povídky vyprávěné vyprávěčem u hospodského krbu. Je to utahané, hlavní hrdina je nesympatický a v pernamentním depresivním stavu ze svého života a osudu veškerého elfstva.
Opravdu mě bavila až závěrečná třetina knihy, která je už celistvá a nerozkouskovaná do povídek

Petr Dudek
09.09.2023 3 z 5

Prakticky to samé, co duologie Obránci Elyrionu a Synové Ulthuanu. Vyšlo u nás snad něco o elfech, kde by hlavním tématem nebyl smutek z toho, že jejich čas končí? Ta kniha je na můj vkus až moc protkaná melancholií.

nikolthestrange
26.01.2018 5 z 5

Poutavé a napínavé čtení, pěkně koncipované povídky, skoro mi to až formou připomnělo Zabíječe Trollů (taková elfí verze).

Kniha Gileadova krev v seznamech

v Mé knihovně94x