Michelleta komentáře u knih
K Jámě jsem se dostala po autorčině prvotině "Kříďák", ze kterého jsem byla, i přes negativní komentáře zde, nadšená. Jáma - k samotné knize musím říci, že jsem jí přečetla rychleji a s větším zápalem, velmi se mi líbila a značně oceňuji vypravěčský styl autorky, volbu prostředí a charakteru postav a brilantně vykreslené děsivé snové pasáže, které působí až surrealistickým dojmem. Za mě dávám knize plný počet bodů a těším se na další počin autorky, kterou snad budu moci zařadit s touto kvalitou psaní mezi své oblíbené autory:)
Navzdory některým ne moc nadšeným komentářům přiznávám, že mě se kniha líbila, nicméně chápu, že ne každému bude po chuti styl vyprávění autorky. Nenudila jsem se ani chvilku, děj byl živý a dobře se v něm orientovalo, téma pro mě bylo poutavé a neotřelé, téměř plný počet bodů. Za mě spokojenost.
Kniha pro mě byla velice pěkně napsaná, moc se mi líbil autorův vypravěčský styl. Musím rovněž konstatovat, že se mi vcelku nenápadným a nenásilným způsobem "dostala pod kůži" a pokaždé jsem se těšila, až jí znovu otevřu. Maličko pouze lituji, že z tématu, ve které hlavní zápletka vyústila, bylo možné vytěžit více a lépe si s ním pohrát, za to jedna hvězdička dolů. Nicméně knihu doporučuji a vážně dobře jsem si početla:)
Hračkář...výborná, strhující, občas velmi vtipná kniha plná napětí, logických úvah a zvratů. Theo Cray je veliký svéráz a právě to mě na něm moc baví! Mayne a jeho styl psaní mě chytnul natolik, že jsem pořídila i jeho další dvě knihy a po tomto mistrovském zážitku se nemohu dočkat, až je přečtu. Dávám plný počet bodů....se zcela čistým svědomím!
Kniha se mi vcelku líbila, byla odpočinková, nešlo o nějaké mistrovské dílo, nicméně byla čtivá a bavila mě, děj byl předvídatelný a dalo se z něj profitovat více, ale to je čistě můj názor:) Dávám zlatý střed.
Kniha byla prostě báječná, velmi mi vyhovoval styl autorky, který byl čtivý a jednoduchý. Líbila se mi atmosféra a prostředí, vykreslení jednotlivých postav. Jako veliké plus bylo rozvrhnutí do krátkých kapitol, které se snadno a rychle četly a děj tak nesplýval:)
Kniha mě příliš nenadchla, nebavily mě absolutně kapitoly, kde byl vylíčen děj, co se dělo ještě v soutěži v týmových výzvách. "Soutěžní" kapitoly byly táhlé a nudné. Naopak se mi líbil konec, jak bylo vylíčeno co se stalo, když propukla nákaza, taky se mi velmi líbila zápletka s novorozencem, kterému Zoo nepomohla...
Avšak podruhé bych si knihu již nekoupila a nepřečetla. Ke zdárnému dočtení do konce jsem se musela tentokrát nutit:(