Michule2 komentáře u knih
Pokusím se to zvládnout jedinou větou. Která jiná kniha zpracovává něco tak nudného, jako je světová politika 70. let, tak zábavnou a vtipnou formou?
Kdyby to šlo, dal bych 3 a půl hvězdy. Kniha je docela fajn pro lidi, kteří se prvně setkávají s problematikou vývoje webu. Je hezky napsaná a nenudí. Pro mě osobně hezké opakování. Přečetl jsme až do pasáží s Worpressem, to už s problematikou, kterou jsem hledal, nemá moc co společného.
Recenze většinou před přečtením knihy nečtu, takže jsme příliš nevěděl, k čemu jsem se vlastně dostal. To způsobilo, že jsme začal číst horor a skončil spíše u sci-fi nebo tajemného příběhu pro teenagery. To ale vůbec nevadilo, rád jsem se vrátil zpět v čase. Tajemný ostrov u britské pevniny s podivnými domorodci, sbírka černobílých fotek z přelomu století, válečné bombardéry a časová smyčka. To prostě musí fungovat. Podezřívám autora, že tento koktejl namíchal s jasným záměrem o kasovní trhák, nicméně se to zdařilo a pije se to příjemně. Knize tleskám, ale jestli začnou v příštím díle létat vesmírné koráby, tak jdu od toho.
Trošku zklamání. Asi jsem čekal trošku více historie a objevil spíše současnost a venkov, vyrovnávající se svou nedávnou minulostí.
Doposud nejlepší rozvojová kniha, kterou jsem četl. Kniha je o tom základním. Jak se chovat k sobě samému a jak k ostatním lidem. Není rozsáhlá, o to víc o ní ale člověk může přemýšlet a hledat v ní, a také v sobě něco nového. Nejsme čtenář tohoto druhu literatury, ale tato kniha mě potěšila.
Já snad kvůli tomu Nesbovi začnu číst detektivky. Třetí kniha, co jsem četl opět nezklamala. Napětí, fakta o místě, kde se vše odehrávalo, krásně čtivé a ani chvíle nudy.