mikela mikela komentáře u knih

Království za lásku Království za lásku Lucie Horáková Auzká

Království za lásku je druhá kniha bohužel zatím neznámé české autorky Lucie Auzké. Tentokrát nás spisovatelka zavede do krásného moravského hradu s bohatou historií a naprosto skvělým kolektivem. Zajímavé je, že hlavní hrdinka Magda není zrovna fanouškem historie, a tak se nemusíte bát, že by vás kniha nudila jmény, letopočty, atd.... Do příběhu je zasazeno mnoho historek u kterých se často zasmějete. A samozřejmě nesmí chybět ani trošku podivínský milovník historie, Štěpán.
Příběh jsem si jednoduše zamilovala. Je čtivý, humorný s kapkou romantiky, i překvapivým koncem. Musím se přiznat, že prvních několik stránek mi obě hlavní postavy trošku lezly na nervy, ale nakonec jsem si je velmi oblíbila a když jsem dočítala poslední stránku, bylo mi líto, že kniha už končí.
Na závěr bych jen dodala obrovskou poklonu autorce a všem čtenářům tuto knihu doporučila, pokud hledáte nenáročnou literaturu u které se hodně zasmějete, kapku rozčílíte a i trošku popláčete, rozhodně jste si vybrali správně :-)

05.09.2016 5 z 5

Neslyšno Neslyšno Richelle Mead

Přestože jsem vždycky byla příznivcem knih Richelle Mead, tenhle příběh se mi zdál nejslabší. Nesedlo mi ani prostředí, ani postavy. Zdálo se mi, jako by to ani nepsala tato autorka. Věty byly těžkopádné, děj se plahočil. Rozhodně se k této knize už nevrátím.

14.02.2019 ztráta času

Čistá krev Čistá krev Nancy Gideon

Na knihu jsem narazila zcela náhodou v malém knihkupectví za opravdu lidovou cenu. Jako první mě zarazila obálka a i když se říká "Nesuď knihu podle obalu." neodolala jsem a koupila ji. Nečekala jsem zázrak, ale ani jsem si nemyslela, že to bude tak příšerné. Z celé knihy je povedená opravdu pouze obálka a anotace. Jakmile jsem si přečetla první stránku, okamžitě jsem věděla, že touto koupí jsem přestřelila. Podle mého názoru je jen málo knih, které se této hrůze vyrovná.
Problém byl nejen v nesympatických postavách, jejichž konverzace často nemají ani hlavu ani patu. Zároveň ale celý detektivní příběh není zajímavý a navíc ten závěr! Závěr je nedotažený, většinou nemá smysl a já jakožto čtenář mám dojem, že posledních pár stránek bylo vytržených a kniha neukončená.
Tato kniha mě však naučila jedno - vždycky si na návštěvu knihkupectví vydělit více času na pročtení anotací.

26.01.2018 ztráta času

Etiketa & špionáž Etiketa & špionáž Gail Carriger (p)

Dva díly byly úžasné. Sympatická, silná hrdinka, zajímavý nápad a skvělé zpracování. Bohužel však je to trilogie a jak u nás začíná být zvykem, poslední díl se asi nebude vydávat, což mě velmi zklamalo.

10.11.2017 5 z 5

Druhá šance Druhá šance Lucie Horáková Auzká

Kniha mě opět dostala. Při prvním pohledu na obálku jsem krátce zaváhala, rozhodně to bylo úplně něco jiného než obálky předešlých 2 knih. Ale nakonec jsem po skvělých zkušenostech s touto autorkou povolila. A nebyla jsem zklamaná. Ano, nebylo to Království za lásku, nebyl tam Štěpán (všechny ho milujeme a kdo tvrdí, že ne, určitě ho nezná!). Ale byl tam někdo úplně jiný. Skvělá hrdinka, kterou jsem si oblíbila od 1. strany. Stejně tak i samotný děj, od kterého se nemůžete odtrhnout, až nakonec zjistíte, že jsou 3 hodiny ráno a vy jste právě přečetli celou knihu. Sladká tečka na závěr je kocour Zrzek, který dodává příběhu odlehčenou atmosféru.
Takže nakonec po krátkém přemýšlení, jak bude román vypadat a strachu, zda to nebude ponurý a depresivní příběh jsem došla k závěru, že kniha byla úžasná. A všem jí mohu jen a pouze doporučit. :-)

05.10.2017 4 z 5

Noční loď do Číny Noční loď do Číny Damian Dibben

První dva díly hlavní hrdina všechno kazil a byl za hrozného ňoumu. Až třetí díl byl k němu laskavější a já jsem si konečně mohla naplno užít příběh. Všechny díly jsou psány skvělým stylem, ale znovu bych je nečetla. Ale tento už jsem přečetla dvakrát a pořád jsem nadšená! Doufám, že brzy vyjde další díl :-D

09.01.2017 5 z 5

Upíří žezlo Upíří žezlo Monika Šnaiberková

Zajímavý a krásný příběh psaný čtivým stylem. Hlavní hrdiny jsem si hned zamilovala, ale trošku mě zklamal smutný konec.

09.01.2017 4 z 5

Posedlá láskou Posedlá láskou Petra Karasová

Celá kniha je psána velice jednoduchým stylem. Krátké věty ve mně vyvolaly dojem, že čtu práci žáka základní školy. Stejně tak i děj plynul velice pomalu, řekněme, že prvních padesát stránek se vůbec nic nedělo a konec byl psán velice rychle. Posledních šest stran bylo rozhodně jedno velké překvapení a v mém případě bohužel i zklamání. Nakonec bych chtěla dodat, že zařazení k dívčím románům je chybné, žádná romantika tam nebyla. Povídku bych spíše přiřadila k psychologii a i to bych byla příliš optimistická.

01.12.2016 ztráta času

Čtyřlístek na dlani Čtyřlístek na dlani Lucie Horáková Auzká

Úžasná knížka, nenáročná, romantická i humorná a rozhodně zaujme všechny čtenáře libovolného věku. Vzhledem k předchozím komentářům bych také dodala, že jako první mě opravdu zaujala obálka, ale ne tím že by byla nepovedená, právě naopak. Už jsem viděla spoustu knih s příšernou obálku a věřte, že tahle k nim nepatří. Konečně vidím, že si grafik přečetl příběh a netvoří jen tak z vody.
Osobně tleskám jak spisovatele, tak i grafikovi za skvělé provedení a doufám v další takto skvělé knihy.

05.09.2016 5 z 5