MilanKerula komentáře u knih
Agnes a zakázanou horu jsem zhltnul doslova jedním dechem možná tím, že jsem ji nečetl hlavou ale srdcem.
Čtení se začlo prolínat postupně a plynule s mým životem, zkušenostmi, myšlenkami a pocity které jsem v něm zažíval a tím jsem si uvědomoval jak moc mne ovlivňovalo nejbližší okolí a nenápadně formovalo čistou dětskou duši do okolní reality připravujíc Ji o svou moc.
Úkoly Gorma "milým poutníkům" čtenáře s lehkostí postrčí k otázkám a zamyšlením, které by si sámy třeba nikdy nepoložili a tím si mohou objasnit jak na tom ve skutečnosti jsou. Jdou do velké hloubky samotného bytí.
Velmi skvělým mi přijdou také čtyři zrcadlové stěny které ukazují čtenáři, jak si může také sám zpracovat různá traumata z minulosti.
No a co čeká na vrcholu hory je stejně přirozené jako život sám, ale to neřeknu vám :0)
A závěr je úplně skvělý, stejně jako Agnes hledala co je její dar a poslání tak i já jsem si celý život kladl tuto otázku.
Nyní už znám odpověď.
Proto z celého srdce děkuji za tuto úžasnou, skvělou, láskyplnou, moudrou, citlivou, knihu mající hlubokou pointu a navíc ilustrovanou tak nádhernými obrázky. Je to klenot, třpytivý diamant, poklad mezi poklady, který osobně doporučuji všem mající zájem o poznání sebe sama.
S velkou úctou
Milan Kerula