miloslava3256 komentáře u knih
Celou sérii jsem milovala, proto mne toto trošku zklamalo. Myšlenka velmi dobrá, ale spíš bych to zařadila přímo ke knihám jako bonus. Úplně mi nesedí takove časové skoky, takže ve výsledku mi to přišlo divný. Jediný doplněný příběh od Christophera mi přišel ucelenější a hodně vtipný. Možná to bylo tím, že je tam asi nejkratší časový úsek. Ale co se mi vážně nelíbilo (jakožto jsem registrovaný chovatel se vším šudy) tak forma prodeje psů a koček, jak kdyby byly jen kus věci. To mi brutálně drásalo oči.
Tak tohle byla sranda :D ten pes byl dokonalý. První stránky mi přišly takový nijaký, ale hned vzápětí se rozjela taková super komedie. Obálka mi úplně nesedí, spíš bych brala zralejšího modela :D byly momenty co časové děje na mne hodně skákaly, ale v celkovém náhledu je to velmi povedená sranda.
Super příběh, krásná romanťárna. Jediné co byla škoda, tak minimum kapitol za Xaviera, na začátku to navnadilo, že se pohledy budou střídat, škoda. Bylo fajn mít v knize zase trošku jinou zápletku a okolnosti proč to ti dotyční řeší.
Množství sexu mi v knize až vadilo, opravdu snad 2/3 je sex. Některé scény byly fakt výborný, že máte pocit že se z toho zblatníte. Jednoduchý příběh, trochu temná minulost co si musela hlavní postava vytrpět a bojuje se stínem.
Kniha mne úplně pohltila. Neobvyklý příběh, rány minulosti s čím se musely vyrovnat. Postavy si okamžitě zamilujete, napětí, chvíle dramatu a velmi povedené trapasy. Závěr mohl být trošku rozepsanější, vyřešeno velmi rychle. Trošku mi trvalo než jsem se srovnala vyprávění v 3.osobě, těším se na další díl.
(SPOILER) Kniha se dá shrnout, že je drzá, sprostá, nadržená a bez servítek. Téma jezdců vůbec nevyužité, jen naznačená mafie, přitom tam by toho mohlo být mnohem víc.
Dějová linka hlavních postav je jednoduchá - nechutně bohatý borec a holka se velmi rychle zamilují, ikdyz ona ho na začátku nenávidí (ale nějak rychle na to zapomene ¯\_(ツ)_/¯). Absolutně nelogické chování Nat, když se nesvěří a jde dle původního plánu (ale zas chápu, jinak by nebyl děj). A až moc jednoduchá závěrečná 'bojová' scéna, kolem této zápletky je mnoho otazníků, ne moc uvěřitelné.
Bonusová kapitola? Nuda, nebudu prozrazovat proč, mne nenadchla. Ale jsem zvědavá na Hectora, uvidíme.
Na závěr, pokud si odmyslíme nesrovnalosti, na víkend je kniha fajn čistá romantika o dvou lidech, protože čtivé to je, jste zvědaví, ale nehledejte logiku.
(SPOILER) Trošku jinak pojatá kniha, čekala jsem že kniha bude stavěná trošku jinak, ale v celkovém náhledu to bylo dobrý.
Úvodní scéna/noc je zvláštní, vlastně zabírá 60% knihy, a z toho cca 80% myšlenkové pochody, které mi přišly že se už i opakují, příliš zdlouhavé. Někdy mi až Márty přišel až hloupý, ale to může být aktuálním stavem a jen velikostí této části vůči celku.
Líbilo se mi jejich náhodné následné setkání, moc fajn scéna,a taky jak Martynu té noci pomohl.
Pak děj výrazně poskočí v čase. Toto mi už nesedlo, stejně jako jejich vzájemné oslovování - maminko, tatínku, miminko vůči kočce. A zdrobněliny, ty mi vážně trhaly uši jako 'kládička' atd.
Takže, za mne 3,5 . Jednoduchá jednohubka do zimního večera.
Tento díl mi přišel zajímavější než předchozí. Tím jak Luke co by policajt bojoval s vnitřním nastavením, co je čistě správné a co ne, co je šedé atd. Opět téma domácího násilí a větší podíl kolem motorkářského gangů než v třetím díle. Skvělý děj, postavy a zápletky.
Tentokrát se kniha trošku dál posune od motorkářského světa, příběh zlomené dívky a muže. Opět lákavě vyobrazeno, děj, postavy, zápletky, vše vás pohltí. Temné prostředí je jen naznačeno a uvádí nás do problematiky domácího násilí.
Asi nejslabší díl, ale úvodní slova v kapitole byla epesní :D :D :D, to jsem se fakt bavila. Na jeden večer, velmi krátká knížka. Jednotlivé pasáže někdy až moc rychle poskočily, a hlavně ten závěr, mohlo to být rozepsanější. Opět hodně postavené na BDMS, tady kdo to má rád si velmi "pochutná".
Až tady pochopíte co se stalo matce Genevieve a proč to vrah udělal. Dokončena detektivní část z prvního dílu. Postupně nám autor odhaluje co se stalo v lesní chatě. A postupné sblížení hlavních postav. Jediné co, tak mne mrzelo jak to dopadlo s Dravenem, škoda ... Stále jsem čekala že to byla kamufláš.
Skvělý příběh, na začátku absolutně neslučitelné povahy hlavních postav. Nastíněné prostředí motorkářských gangů a pravda ze strany novinařiny. Takže až tak dark bych to nehodnotila. 4,5 * jediné velké mínus bylo, že hlavní detektivní zápletka je vyřešená až ve druhém díle, kdy vám vše zapadne tam kde má. A pravý vrah matky Genevie vás dostane! Ale až v druhém díle.
Opět jsem se skvěle nasmála. Sérii Ragbistů jsem si hooodně užila. Do třetice opět kniha orientovaná humorem a vážně skvělým. Kapitoly s okénkem do minulosti s postupným odkrýváním co se vlastně stalo krásně vytváří příběh do kterého se zakousnete a nepustíte. Nemám co dodat, skvělý příběh, vykreslené postavy a o bílky knih jsou taky výborný. Jen tak dál!!
Druhá kniha série, první mi přišla stavěná primárně na humoru a tato je vážná, velmi emotivní, oko nezůstalo suché.
Krásně tady vidíme jak se člověk musí vyrovnat s náhlou změnou života, konec kariéry, co dál a ukázka co dokážou udělat drby a pomluvy. Jack byl vážně miláček.
A Odvrácená strana rodiny, ikdyz je milujete, ale jím vlastně nejde o vaše dobro, jen o svůj prospěch.
Finální kapitola byla opět na mne docela zrychlená. Pokud vyjde víc dílů ohledně členů týmu vůbec bych se nezlobili.
Tato kniha mně velice velice překvapila v dobrém smyslu. Jak začal začátek s obrovskou dávkou humoru, tak se nese po celu dobu děje, a sedí to, není to násilný humor. Myšlenkové pochody při masážích byly excelentní.
Bylo super potkávat české přísloví, které cizincům nic neříká. Dále jsem byla zvědavá, jak autorka zpracuje pomyslný trojlístek, kdy je hlavní postava ve vztahu a dle žánru víme, že se dopracuje k druhému muži. Potěšilo mně, že jednali "na férovku".
Čeho jsem se lekla, tak když byla kniha cca v 80% děje a teprve proběhla první pusa a děsila jsem se, jak to na tak krátkém prostoru vyřeší. Za mně mi chyběl delší prostor na rozjasnění konce, sice v epilogu jsme pochopily jak to dopadlo, ale přišlo mi to moc skokové. A ještě mi úplně nesedělo, že by v luxusním hotelu měly zabezpečení dveří na řetízky.
(PS: v druhém díle je to trošku dovyprávěno, takže super :D )
Kniha velmi dobře literárně napsaná, barvité okolí, děj i postavy. Opravdu letní pohoda, ale něco mi tam chybělo. Závěr mi přišel takový nudný. Dá se říct, příběh o první lásce, žádné extra drama. Kdybych knihu neposlouchala, tak bych ji asi odložila, ale! jako kulisa byla velmi dobrá.
(SPOILER) Od autorky je toto poslední série co jsem četla. Asi nejslabší. Celá kniha z jejího pohledu a na závěr kapitola od něj, škoda, mám ráda když se to prolíná. Ale začátek byl velmi vtipný, to mne bavilo. Byla jsem zvědavá jak zpracuje téma, kdy je jeden ve vztahu s někým jiným ... To mohlo být více rozepsáno. Střed knihy byl docela nudný, přišlo mi že se mění jen lokace ale jinak stále to stejné. A slovník co se týká sexu si zasloužil obohatit, číst stále dokola 'mužství' mne fakt ubíjelo. Co jsem ocenila tak hned vysvětlené poznámky ať k písničkám nebo jiným věcem. Konec knihy byl emočně náročný, škoda že to nebyl i střed trochu jinak zpracovaný. Na závěr fakt průměr, a trocha vítací k pobavení.
'Měla jsem trochu jiný život než ostatní děti. Když je rodiče učili zpívat Ovčáky čtveráky, mě táta
učil Satisfaction2 od Rolling Stones.'
Tak tady se pěkně nasmějete. Hodně humoru vs utrpení hlavní postavy, která přijela sama na své líbánky. A vlastně díky Westovi, kterého potká se ji otočí život. Romantika, že potkáte ideálního chlapa kdy jste to nečekali. Přibližně 3/4 knihy jsou na ostrovech a pak najednou se v 1/4 knihy vše vyřeší. Bylo to vzaté opravdu rychle. Škoda, mohlo být částí za Westa jak to prožívá. Opět příjemná oddechová víkendovka.
Opět silné téma, především na zamyšlení problematiky domácího násilí a jak následně dané osoby se s tím vypořádají. Sice některé pasáže mi přišli, že se opakovalo a nebo příběh neposouval, ale v celkovým sledu to byla milá oddechovka. Potěšilo mně, že konstrukce příběhu nebyla stejná jako u Rivira Wilda, ale jiná. Ideální knížka na studený víkend.
Moc silné příběhy! začátek knihy, jak prolíná autorka její linii dění a minulost Rivera, tak to je mazec. Suprově popsané postavy, trochu náhled do problematiky zneužívání a těchto traumat. A konec? vážně jsem šla do kolen, pěkně jsem si naběhla.