Miranda Miranda komentáře u knih

Hlídač č. 47 Hlídač č. 47 Josef Kopta

Velmi působivý příběh, se kterým nemá film stejného jména režírovaný Filipem Renčem prakticky nic do činění. Hlavní myšlenka této knihy (působení pomluvy na život lidí) totiž byla autorem stejnojmenného filmu ignorována. Nebo vám přijde totožná pomluva se skutkem?

Petrolejové lampy Petrolejové lampy Jaroslav Havlíček

Velmi zajímavý, napínavý a poněkud děsivý příběh, který nejlépe zapůsobí právě v knize, film ani divadelní představení se knize nevyrovnají.

Oldřich Nový - Obrazový životopis Oldřich Nový - Obrazový životopis Josef Frais

Pohled na život Oldřicha Nového, který je spíše než na filmovou tvorbu zaměřen na jeho působení na divadelních prknech, jeho post ředitele divadla nesoucí jeho jméno a rovněž na jeho soukromý život. Věděli jste, že dříve se Oldřich Nový živil převážně zpěvem?

120 dnů Sodomy 120 dnů Sodomy Donatien Alphonse François de Sade

Přečíst tuhle knihu byla pro mě velká výzva. Byla to taková soutěž se sebou samotnou, co všechno vydržím. Zpočátku to ještě šlo, ale ke konci už to bylo hodně náročné. Nevím, jak mám knihu hodnotit. Psalo se to asi snadno, četlo však už mnohem hůř.

27.04.2012 3 z 5

Justina aneb Prokletí ctnosti Justina aneb Prokletí ctnosti Donatien Alphonse François de Sade

Kniha mě obsahově příliš nezaujala. Bylo to stále o tom samém a v té podobě, která mi nic nepovídá, ale četlo se to rozhodně lépe než jiná kniha pana Markýze, a to 120 dnů Sodomy.

27.04.2012 3 z 5