MiraRunaway MiraRunaway komentáře u knih

Zahrada Zahrada Petra Dvořáková

Silné. Bolestné. Neotřelé. Růžový míč.

02.11.2023 5 z 5

Kdo zabil Snížka? Kdo zabil Snížka? Petra Soukupová

Jsem čtenář paní Soukupové a po této knížce jsem sáhla jakožto po rozšíření knihy Nejlepší pro všechny. Kdo zabil Snížka je skvělá i pro dospělé. Bylo hrozně zajímavé některé části děje knihy Nejlepší pro všechny číst tady z pohledu jiných postav. Každý prožívá situace rozdílně...Tohle je autorčina parketa. Vedlo mě i k zamyšlení nad rozdílností chovu psů jako hlídačů a jako mazlíků (zjednodušeně vesnice/město).

31.10.2023 5 z 5

O statečném Cibulkovi O statečném Cibulkovi Gianni Rodari

Náhle se u nás doma zjevila oblíbená kniha z dětství mého manžela. Dost mě překvapilo, že je to něco, co neznám. Zkusili jsme s dcerou přečíst kousek ze zvědavosti, co že to toho tátu bavilo, a úplně nás pohltila. Je vtipná, hezky ilustrovaná a v tématu revoluce je i něco výchovného. Nadčasové dílo.

31.10.2023 4 z 5

Aristokratka pod palbou lásky Aristokratka pod palbou lásky Evžen Boček

Moc jsem se těšila na osobní interakce Marie s nápadníky, ale bohužel si s nimi větší část knihy jen faxovala a volala. Slabší díl ze série, který uzavírá první rok Kostkových na zámku Kostka. Jiné díly pro mne zábavnější, i tak stojí za přečtení.

26.10.2023 3 z 5

Pokrevní sestra Pokrevní sestra Jane Corry

Kniha se mi moc líbila. Ráda bych dala 4,5*. Nemohla jsem se odtrhnout a četla jsem každou volnou chvilku. Nejsilnějším zážitkem byly kapitoly vyprávěné Kitty, která je po nehodě poznamenána poraněním mozku i těla. Vlastně je to několik provázaných zajímavých příběhů. Postupně se odhalující minulost přináší odpovědi na otázky, které si čtenář klade. Nejvíce jsem si oblíbila postavu maminky Alison a Kitty. Myslím, že byla oběma svým dcerám dobrou matkou. Fascinoval mě její klid a nadhled.

23.10.2023 4 z 5

Spouštěč Spouštěč Wulf Dorn

(SPOILER) Kniha o neustálém pobíhání divné lékařky Ellen,která se dopuje léky a je několikrát zmlacena a mnohokrát se dostává mimo realitu... ať už halucinace, paranoia, spánek nebo lucidní snění...vše přináší hlavně zmatek. Mnoho situací zůstává na konci nedořešeno (schránka,vizitka,proč Mark nic nepoznal?) Posledních 60 stran a nápad (co je spouštěč) jsou excelentní. Mrazivé ticho mi sedlo lépe.

11.10.2023 3 z 5

Medvídek Paddington Medvídek Paddington Michael Bond

(SPOILER) Příběhy nešikovného medvídka Paddingtona se nám líbili. Dojemný byl moment kdy Fouskovi našli medvídka na nádraží a odvedli si jej domů. Nejlepší byla scéna s vpádem do výlohy.

29.09.2023 5 z 5

Nejlepší pro všechny Nejlepší pro všechny Petra Soukupová

Emoční hurikán v neobyčejně obyčejném příběhu. Vývoj vztahů mě tak vtáhnul, že jsem se budila velmi brzy ráno abych stihla "aspoň kapitolku" než začne kolotoč dne. Prostě skvělé.

25.09.2023 5 z 5

Zlámané kosti Zlámané kosti Angela Marsons

Sedmý díl série nezklamal. Padoucha jsem neuhodla a pak se chytala za hlavu - to mám nejradši :) Hlavně, že tam není už Alex, tu jsem nesnášela. Všechny členy Kimina týmu mám ráda čím dál víc a těším se na další shledání ! Z toho drsného světa prostitutek a přistěhovalců mi bylo docela úzko. Návykové čtení.

18.09.2023 4 z 5

Červený adresář Červený adresář Sofia Lundberg

Kniha mě bavila. Hltala jsem zajímavé detaily z historie podané zajímavým stylem psaní skrz různé osoby, se kterými se hlavní postava Doris během svého dlouhého života setkala. Kapitoly ze současnosti s 96ti letou Doris, která pomalu opouští svůj život jsou velmi smutné a dojemné. Co je ale na knize to krásné a vyjímečné jsou (ostatně jako obvykle) flashback kapitoly z minulosti. Příběh se rozvíjel nepředvídatelně a forma podání - skrze osoby z adresáře - byla originální a zajímavá.

08.09.2023 4 z 5

O život O život Lysa Walder

Zajímavý náhled do praxe záchranářů v Londýně. Každá kapitola je jeden výjezd záchranné služby a kapitol je hodně, takže někdy mi to přišlo už dost podobné. Jako zdroj informací super,jako literární dílo za 3 *.

29.08.2023 3 z 5

Zlomená křídla Zlomená křídla Virginia Cleo Andrews

Tři příběhy. Tři problémové dívky. Velice čtivé a nadčasové dílo z pera oblíbené autorky. Jen mě mrzelo kolik prvků se v příbězích opakovalo. Obávám se že mi to hodně splývá. Teším se na druhý díl. Jestli se děvčata setkají a jaké to mezi nimi bude.

25.08.2023 3 z 5

Vesnice Vesnice Kristýna Trpková

Povedená práce mladé autorky. Musím ocenit, že se podařilo v druhé knize eliminovat věci, které mě v první knize série nudily/vadily. Velký posun. Velmi čtivé. Osobně mě baví i osobní rovina - příběh vyšetřovatelů. Zápletka, rozuzlení.... chválím. Oceňuji i velkou odvahu spisovatelky, co se volby tématu týče.

16.08.2023 4 z 5

Most sebevrahů Most sebevrahů Taylor Adams

Třetí kniha autora. Věděla jsem, co čekat a opět se setkáváme s drobnou superhrdinkou, která má neuvěřitelné fyzické schopnosti. Lenu navíc podezírám, že je nesmrtelná. Zajimave rozuzlení, napětí a čtivost nechybí. Až moc přestřelek a honiček. Místy jsem se v příbězích obou sester ztrácela a nevěděla, o kom vlastně zrovna čtu.

06.08.2023 3 z 5

Stehy Stehy Sára Zeithammerová

Moc nevím, jak své pocity popsat. Asi tomuto žánru úplně nerozumím. Melancholicky laděná kniha s depresivními postavami - hlavními i vedlejšími. Naturelem jsou mi vždy blíž jiné povahy, než jaké jsou popsány v knize. Není to o tom, že bych neměla pochopení pro těžké osudy, ale jsem asi prostě mimo cílovou skupinu. Generačně i psychicky.

31.07.2023 3 z 5

Suvenýr Suvenýr Tess Gerritsen

Vynikající práce od mé oblíbené Tess. Série s Maurou a Jane si drží laťku vysoko i v této knize. Napínavý příběh a dozvěděla jsem se i něco zajímavého z egyptologie a historie pohřbívání starých kmenů. To se mi na knihách autorky vždy líbí - to co maji oproti dalším detektivkam navíc.

26.07.2023 4 z 5

Těžko uvěřitelný příběh Těžko uvěřitelný příběh Chris Colfer

Hezký příběh v americkém stylu pro náctileté. Bavilo mě to.

12.07.2023 3 z 5

Štěstí na přání Štěstí na přání Angela Marsons

Knížka s měkkou vazbou ideální ke čtení na dovolené. Tři příběhy u kterých jsem měla pocit "přesně tohle už někde bylo". Vtipné situace mi někdy přišly dost prkenné. Nejsem nadšená, ani zklamaná. Přečtení nelituji, ale moc se těším zase na Kim.

27.06.2023 3 z 5

Noční lov Noční lov Robert Bryndza

Obvykle v knihách podobného ražení ocením, když mě autor převeze a nepodaří se mi odhalit pachatele. V této knize se dozvíme, kdo je pachatel a tím se uzavře prostor pro spekulace. Kupodivu ale tato skutečnost neubere na napětí a gradaci příběhu. Líbilo. Nedoporučuji odvykajícím kuřákům. Detektiv inspektorka Erika hulí jako komín.

12.06.2023 4 z 5

Kdo má pod čepicí Kdo má pod čepicí Marie Rejfová

Líbilo, ale opravdu moc krátké.

02.06.2023 3 z 5