MirijamFrankl

Jak tak koukám,Rafaelka se dostala do nejzobrazovanějších knih...což je jedině správně!
Celá řada je prostě boží.

V desíti nebo jedenácti letech totálně hotová,napětí stoprocentní.Dnes už bych si asi nepřečetla,ale neodsuzuji ji,protože prostě není pro můj věk.

Kvalitně napsané,děsivé svědectví.Hodně jsem se toho dozvěděla o kavkazské historii a kultuře.Jen se to dost těžko četlo a často jsem se ztratila v jejích známých.

Jako obvykle čtivé,jenom mi chyběly společné chvilky hraničářů.

Kniha se mi líbila,postavy byly sympatické a děj měl spád a npostrádal logiku.
Osodu jistých postav mě hrozně dojaly,ti,kteří četli,asi vědí.

Výborná,čtivá kniha,Margaret jsem si hned oblíbila a líbil se mi romantický podtext knížky(hlavně ta pasáž-no nebud prozrazovat,kdo četl, ví).
ZAjímavý pohked třináctileté dospívající dívky.

Hra se mi opravdu líbila a šašek byl výborný,avšak chvíli mi trvalo,než jsem se zorientovala v ději.

Nádherná kniha,Bára je velice sympatická a uvěřitelná.Už se nemůžu dočkat nové knihy.
Psáno moc příjemným stylem.

Vynikající kniha o dospívání.Hrdinové jsou přesně v tom správném věku.Hrzoně by mě zajímalo,jak se to bude vyvíjet dál!

První díl se mi líbil o trošičku víc.Ale pořád skvělé,Tysona jsem si zamilovala a i Clarisse byla zábavná.

Fajn knížka,ale Bára se v cele sérii chová na devět deset.
Pro me bylo hodne zvláštní,ze ve dvanácti neměla prsa.Jako já vím,ze většina dívek je v tím veku jeste nemá,jenže já začala normální podprsenku nosit v jedenácti.
Zajímavý pohled.
Doporučuji tak v desíti letech.

Moc hezké vyprávění o nelidskosti a o tom,jak malá Lenik rodině přišla.
Krásné popisy dětských her,akorát by mohla byt o meč delší.

Velmi dobre zakončení série.Vazne jsem si oblíbila Nitena,Darovou a Johanku.
A doslov me potěšil.

Moc hrzky napsaná kniha.
Vazne, dobry jazyk,dej inspirovaný různými mytologiemi.
Už se těším na Kněžku.

Jedna z nejlepších knih paní Válkové.Jenom mě štvala ta pasáž na začátku,jak rodiče Báře říkali,že je dítě.Bára dítě být nechec(přestože se chová poněkud dětinsky),ale když je řeč o tom,že by mohla být v pubertě,to zase také ne.Myslím,že by ji autorka mohla nechat vyspět,protože v šestce jsme vážně žádnou takovou dívku neměli.

Skvělá kniha!
Zpočátku jsem si myslela,že mě to moc nezaujme,ale pak mne děj strhl.Mistrovsky napsané,docela vtipné, a ten konec.
Už se nemůžu dočkat dalších dílů.

Moc se mi líbila,hlavně ten začátek, cesta do Anglie a začátky v Británii. Také se mi líbila velšská škola.Ale některým věcem v knížce jsem bohužel neporozuměla.
Přesto dám pět hvězdiček,poněvadž si kniha probojovala cestu do mého srdce.

Trochu jednoduché,ale stejně fajn kniha.není to tak dávno,co mi bylo jedenáct,a pamatuji,že se mi líbilo,že to nebylo nic nadpřirozeného,prostě normální život.