MíšaS. MíšaS. komentáře u knih

Dívky z Montmartru Dívky z Montmartru Cathy Marie Buchanan

Prvně se chci přiznat, že jsem si myslela, že jde o "životopis" více žen, které stály Degasovi jako modelky. Nedošlo mi, po přečtení údajů na obálce, že se tedy jedná o románovou fikci o jedné rodině, jejichž jedna dcera stála modelem. Ale kniha se mi hodila do ČV 21.
A teď tedy po dočtení mohu říct, že se mi kniha nijak zvlášť nelíbila. První cca půlka byla celkem čtivá, ale je to prvoplánové. Člověku dojde hned, jak bude příběh pokračovat. Za půlkou jsem začala přeskakovat odstavce, protože mi to přestalo bavit víc a víc. A ke konci jsem se už vysloveně nutila to dočíst.
Prostě mi to nebavilo.

16.04.2021 2 z 5

Syn času Syn času Deborah Harkness

(SPOILER) Přiznám se, že jsem rozpolcená někde mezi 3-4*, protože návrat do Les Revenants byl skvělý, klidně bych četla další díl o Matthewovi a Dianě.
Příběh Marcuse nebyl špatný, jen takový hodně zkratkovitý, a někdy jsem se pousmála nad tím, že mi připadá jako Forrest Gump - potkal všechny důležité osoby jeho století.
Přeměna Phoebe mě vůbec nebavila. Celkově Phoebe nemám jako postavu nijak v oblibě, řekla bych, že je mi i docela protivná. Mám raději i Baldwina, než jí.
Myslela jsem si, že kniha bude více pojednávat o jejich seznámení a zamilování se a životě před proměnou a rozhodnutím o proměně. Takže z toho možná pramení takové moje "zklamání".
Ale zase je pravda, a to asi rozhodlo o té hvězdě navíc, že kniha se četla hezky a příjemně odsýpala a byl to takový krásný nostalgický návrat k oblíbené sérii.

14.04.2021 4 z 5

Zápisky mladého lékaře Zápisky mladého lékaře Michail Bulgakov

Asi jsem čekala něco víc, než jen deníkové zápisky. Ale i tak se kniha četla dobře.

08.04.2021 3 z 5

Řetěz ze zlata Řetěz ze zlata Cassandra Clare (p)

Cassandra se vrátila do minulosti a opět je to výborné čtení. Už aby byl druhý díl...

19.03.2021 5 z 5

Kunsthistorisches Museum Vídeň Kunsthistorisches Museum Vídeň Silvia Borghesi

Krása.

28.01.2021 5 z 5

Claude Monet – Život, osobnost a dílo Claude Monet – Život, osobnost a dílo Gabriella Bologna

Můj nejoblíbenější malíř. Publikace výborná.

08.10.2020 5 z 5

Volavka Volavka Sharon J. Bolton

Souhlasim s Dumicek. Jedna hvězda dolů za useknutý konec, jinak skvělé téma.

08.10.2020 4 z 5

Zaklínač duší Zaklínač duší Sebastian Fitzek

Za mně teda velké zklamání.
Podle hodnocení jsem očekávala super napínavé čtení, ale bohužel jsem dostala jen přehnanou zápletku a neskutečného hlavního záporáka, který vše stihl a všechny obalamutil. Konečný "wau" efekt jsem bohužel očekávala od prvních pár stránek.

07.09.2020 1 z 5

Převážně zdvořilý Leopold Převážně zdvořilý Leopold Michal Viewegh

Bože, tohle ale byla kosočtvercovina...

25.07.2020 odpad!

Dokonalé stopy Dokonalé stopy Helen Fields

Nezaujalo.
Strašně mě rozčilovalo, jak o sobě inspektor mluví jako o nejkrásnějším chlapovi atd., a nejen inspektor. I když chápu, že to svým způsobem myslí jako sebeironii a vlastně se tím vědomě shazuje, byl mi tím protivný.
Také děj mi přišel hodně přeplácaný a určitě by se dalo zkracovat, minimálně čtvrt knihy se nic speciálního nedělo.

15.07.2020 2 z 5

Sběratel Sběratel John Fowles

Abych pravdu řekla, tak z knihy nejsem zas až tak nadšená. Líbil se mi příběh z pohledu Ferdinanda, ale Miranda mi neskutečně lezla na nervy. Ferdinanda mi bylo líto a abych pravdu řekla, tak jsem ho měla raději...

18.06.2020 3 z 5

Ermitáž Sankt Peterburk Ermitáž Sankt Peterburk Alessandra Fregolent

Opět krásná procházka po galerii. Líbí se mi celá tato série.

13.06.2020 5 z 5

Hard Rock & Heavy Metal Hard Rock & Heavy Metal * antologie

Skvělá kniha.

07.06.2020 5 z 5

Už mě vidíš? Už mě vidíš? Sharon J. Bolton

Za mě celkem průměr a asi bych dost škrtala.
Hlavní zápletku jsem tušila a konec byl přitažený za vlasy.
Co se mě týče milostná linka mi nevadila, i když vyzněla trochu divně.
Další díl si asi přečtu a uvidím.

20.05.2020 3 z 5

Mister Mister E. L. James (p)

Panebože, jak tohle může někdo vydat (money money money, must be funny...) ?
Půjčila jsem si knihu čistě ze zvědavosti a doopravdy jsem očekávala málo, ale tohle je ještě horší. Kniha plná klišé a patosu. A ten konec? Fuj velebnosti, jdu blejt...

16.05.2020 odpad!

Továrna na panenky Továrna na panenky Elizabeth Macneal

Kniha je zvláštní a dost těžko se mi hodnotí. Na jednu stranu je v ní spousta zajímavostí z Londýna v 19. století, ani zápletka není úplně špatná, ale styl psaní je na můj vkus příliš květnatý a konec jakoby nedokončený, useknutý. Přijde mi, jako by se spisovatelka snažila skloubit červenou knihovnu s detektivkou a dobrodružným románem v jeden celek, ale bohužel si jí to moc nevyvedlo.
Přečíst se to dalo, ale asi od půlky jsem začala přeskakovat. Zbytečně natahovaný děj, u kterého tušíte, co se stane, a když už se něco začne dít, tak jste vlastně na konci knihy.

15.05.2020 2 z 5

Restaurant na konci vesmíru Restaurant na konci vesmíru Douglas Adams

Nemohu si pomoci, ale humor těchto knih mě nějak míjí. Někdy se zasměji, ale uniká mi celková pointa. Tak uvidíme, co se z toho vyvrbí dál.
Bohužel, knihovny jsou zavřené, tak čtu vše, co najdu...

24.04.2020 3 z 5

Grey Grey E. L. James (p)

Kamarádka mě požádala, zda bych jí nepohlídala mimčo, aby mohli s "manžou" vyrazit na ples. Sobota večer, v telce prd ( jako vždy ), a tak jsem se vydala do její knihovničky, že bych si něco přečetla. Zrak mi padl na pana Greye. 50 odstínů jsem kdysi četla, tak jsem si řekla, že bych si tedy ten sobotní večer mohla zpříjemnit a lehce okořenit :)
Co si budeme povídat, žádná velká literatura to není. Některé pasáže, které jsem si pamatovala z 50 odstínů jsem přeskakovala a říkala jsem si, že vyprávění z pohledu "dominátora" je lepší než z pohledu Any, možná proto, že mi Anastasie lezla neskutečně na nervy. Ale není to žádný zázrak. Mimo posledních kapitol a pár detailů z dětských let od Christiana, se vlastně nic nového nedozvíte. A ten sex tak skvělý taky není, žádný BDSM, v podstatě jen trochu okořeněná " vanilka ".
Vychází mi z toho, že přeci jen není Christian takový nechápavý trouba, jak jsem si o něm myslela podle první trilogie, ale že ho prostě jen přemohla láska a chudák si nedokázal najít lepší holku než Anu...

16.02.2020 2 z 5

Mým vrstevníkům a jiné fejetony Mým vrstevníkům a jiné fejetony Michal Viewegh

Odpadem bych knihu nenazvala. Ano, některé fejetony byly o ... , ale některé se mi velmi líbily a na spoustu věcí máme podobné, ne-li stejné názory. Jen, jak už jsem kdesi psala, chtělo by to "nasadit zase koule" a přestat se utápět v minulosti.

Pro knihovniceVS : Jestli Vás správně chápu, tak za tuto chybu nemůže Viewegh, ale tiskárna, a samozřejmě máte právo knihu reklamovat.

18.01.2020 3 z 5

Anonymní dívka Anonymní dívka Sarah Pekkanen

Jediné plus této knihy je, že se mi hodí do ČV 2020.
Jinak to byla nuda k uzoufání. Žádný nápad, žádná jiskra, co by rozjela příběh. Prostě jen 3 hloupí lidé, kteří si o sobě myslí, jak nejsou chytří...

14.01.2020 1 z 5