misatrix komentáře u knih
Trvalo mi nekolik dni, nez jsem byla schopna popsat sve pocity. Pribeh je skvělý! Naprosto zasnu jak to ma autorka promyslene a jak ctive je pribeh napsan. Jedine, co bych vytkla je rozdělení knihy, pokud by se Gemma a Lyra stridaly po kapitolách, bylo by to lepší.
Knihu jsem poprvé četla na střední škole a baví me dodnes. Příjemná oddechova četba.
Buhzel mi styl knihy a příběh samotný vůbec nesedly a tak jsem knihu ani nedocetla. Do čtení jsem se musela nutit a nakonec jsem to vzdala.
Kniha mi přišla zdlouhavejsi a zvracenejsi verzi Ochránce z Vysočiny (příběh rodičů Paytona Murraye).
Avery je ma oblibenkyne. Přestože jsem si příběh pamatovala trochu jinak, nezklamal. Příjemné početní.
Od knihy jsem bohužel hodně očekávala. Netradiční osobní příběh ženy, která utekla do Mexika a pote se vrátila zpět do Prahy? Byla jsem natesena. Bohužel styl psaní mi vůbec nesedl, neustále se v příběhu skáče, zapojují se další a další postavy, které se ale jen zmíní a opět zapomenou. Take me mrzí, ze je příběh vypraven takovým povrchním způsobem, bez emocí, bez detailu. Druha povídka byla navíc nudná a já knihu nedocetla.
Na tento příběh s láskou vzpomínám. Byla to první ne-pohadkova kniha, co jsem v dětství přečetla.
Již delší dobu jsem mela chuť si přečíst nějaký příběh o Sirenach, proto jsem byla rada, kdyz jsem tuto knihu našla. Po sérii Selekce jsem se trochu bala, aby se nejednalo o první knihu z x-dilne ságy, ale naštěstí ne. V mnoha ohledech mi styl příběhu vyhovoval mnohem vice, než u zmíněné Selekce. Příběh je svizny, buduje se napětí a je plny hlubokých emocí. Též se mi moc líbí jména hlavnich představitelů :). Bohužel, jsem musela strhnout par hvězd, jelikož me zklamala hlavni zápletka. Nepřišla mi dostatečně rozpracována, přijde mi, ze den a pul kontaktu je na takovou zápletku malo.
Chápu celou myšlenku, presto nemam rada "lásku na první pohled". Kdyz jsem četla o citech hlavni hrdinky, okamžitě mi v mysli vyvstala veta ze Stmívání - "kdo by odolal takové míře zbožňovani". Chápu, ze on ji znal déle a tudíž sila jeho vztahu byla vice věrohodná. I když jeho charakter je vystaven hlavně na teto neomezené lásce. Z ceho ale vznikla jeji laska? To netusim. Me osobně se mnohem vice líbí Adam, myslim, ze jeho charakter je nejlépe propracovaný.
Podle me by se druha kniha mohla klidně vypustit a po první knize by se dalo začít klidně tou třetí. Líbí se mi výrazný posun jednotlivých postav a celkové rozuzlení (které velice zjednodussi budoucí dej v paláci). Jsem rada, ze selekce konečně zkončila! Nečekala jsem, ze bude natažena na 3 knihy a chvílemi mi to připadalo opravdu dlouhé.
Kniha se pěkně čte, ale příběh mi připadá už moc nataženy. Chvílemi jsem si začínala myslet, ze princ postrádá charakter a Mer je zbytečně přecitlivěla. Postupně se vše objasnilo, presto byl tento díl slabsi.
Mam rada knihy zabývající se příběhem hlavni záporné postavy, ale bohužel většina je na jedno brdo - sladká nevinná postava je vtahnuta do sletu události, po které ji přepne v mozku a je z ni masový vrah. Doufala jsem, ze se v teto knize dockam něčeho nečekaného, ale nestalo se.