Mišutamyš Mišutamyš komentáře u knih

100 procent 100 procent Anders Roslund

(SPOILER) To byla jízda! Autor se s ničím nemaže a vůbec nás nešetří. Ani hlavní postavy. Takže já si prosím pokračování, protože takovýhle konec se mi dvakrát nelíbí - tedy ten Pietův. Ewertův je naopak velmi optimistický.
Příběh byl opět skvělej, i když jsem některý věci vytušila, jako třeba na pachatele bych si bývala vsadila dost brzy - což se mi často neděje. Ale bylo to skvělé, četlo se jedním dechem.

23.11.2024 5 z 5

Spinkej sladce Spinkej sladce Anders Roslund

Pořádně silný kafe, od kterýho se ale nedá utrhnout. Hrozný téma, pro naprostou většinu rodičů přímo srdcervoucí. U čtení se mi úplně tajil dech a jen jsem tiše obdivovala Pieta (opět), jakej je to borec a Ewerta za jeho pitbulí povahu.

06.11.2024 5 z 5

Ďábel a temné vody Ďábel a temné vody Stuart Turton

Já jsem si tento neobvyklý příběh hodně užila. Najdou se věci, které by si zasloužily rozvinout a vůbec by mě nemrzel větší počet stran, protože příběhu by to vůbec neuškodilo a čtenáře jistě neodradilo.
Asi je dobré říct, že z dnešního pohledu se příběh může jevit jako nesmysl, nikdo by událostem dnes neuvěřil. Čtenář musí zapomenout, že žije v 21. století a na děj nahlížet s myšlením tehdejší doby. Vše bylo buď dílem ďábla, nebo boží zásah shůry. Lidé byli pověrčiví a věřili v moc amuletů, čarodějnic a jejich lovců. A právě na tuhle strunu se v celém příběhu brnká.
A část, kdy se Saardam zmítá v dvoutýdenní neutichající bouři, ta byla nádherně ponurá!

01.04.2023 4 z 5

Víš, že tě miluju? Víš, že tě miluju? Estelle Maskame

Čtivost je největší předností této knížky. Příběh sám o sobě by byl celkem fajn, ale všechny postavy, ať už dospělých, nebo teenagerů, jsou vykresleny tak dětsky naivně, že jejich chování je naprosto nevěrohodné. Dospěláci se chovají jako tupci bez autority, a puberťáci jen paří, ožírají se a fetujou, žádné povinnosti, vlastně skoro žádný dohled dospělých, prostě těžko příběhu věřit... Taky mi vadila svatouškovská povaha hlavní hrdinky a naivita jejích kamarádek...
Ačkoliv chápu, na jakou cílovou skupinu tento počin míří, tak oproti tomu nechápu to obrovské nadšení, které vyvolal.

03.08.2021 2 z 5

Štvanice Štvanice Lucy Foley

75% Nebyla jsem zklamaná, ale ani jsem si nadšením nesedla na zadek. Původně jsem čekala něco trochu jiného, ale knížka byla čtivá. Z "hostů" mi nikdo k srdci nepřirostl, postavy Heather a Douga pro mne byly mnohem zajímavější. V průběhu vám dojde kdo a co s kým, takže žádné wow překvapení se konat nebude.

14.02.2021 3 z 5

Metoda 15/33 Metoda 15/33 Shannon Kirk

Po superlativech, které jsem o této knize slyšela, jsem se s nedočkavostí dala do čtení.... A čekala a čekala. A ono TO nepřišlo. Ten pocit, že nemohu knihu odložit dokud.... Dokud nedočtu stranu, kapitolu, knihu... Ten se zkrátka nedostavil. Knížka mne nebavila, do čtení jsem se téměř přemlouvala. Pro mne zklamání, čekala jsem mnohem, mnohem více!

06.07.2017 2 z 5

Přistižen Přistižen Harlan Coben

Pro mně jedna z nejlepších autorových knih. Čte se jedním dechem, děj vám nedovolí se od knihy odtrhnout. Je zkrátka tak výborně napsaná, že jste napnutí jako špagát a nevíte, o koho se bát dřív... Výjimečná knížka!

14.02.2015 5 z 5

Trojice Trojice Sarah Lotz

Pro mě dost zklamání, čekala jsem víc... Styl, kterým byla knížka psaná - formou rozhovorů, novinových čánků a internetových diskusí - mi příliš nesedl. Do poloviny jsem se víceméně nudila, druhá půlka byla o něco zajímavější, ale úplně mně tato knížka nechytla, bohužel. Spíše bych ji hodnotila jako zajímavou, ale podruhé ji asi číst nebudu.

25.09.2014 3 z 5