modranka modranka komentáře u knih

Nádej Nádej Belva Plain

Mimoriadne dojímavý príbeh, nad ktorým budete premýšľať ešte veľmi dlho. Pri čítaní románu hlavných hrdinov chvíľami ľutujete, chvíľami nenávidíte a častokrát sa vám chce plakať.
NEČÍTAJTE AK NECHCETE VEDIEŤ ČAST DEJA
Margaret a Adam vytvoria manželstvo, hoci Adam sa na štúdiách zoznámi s inou ženou. Tá sa do jeho života vráti po 15 rokoch šťastného manželstva kedy už má tri deti a šťastné rodinné vzťahy. Pre vášeň k milenke Adam odhadzuje za hlavu všetko, čo v živote dosiahol. Niekoľko rokov vedie dvojaký život, financuje dve domácnosti a zahráva sa s citmi manželky a hoci by najradšej tejto zničujúcej vášni unikol, nemá dostatok odvahy ani sily. Spáli za sebou mosty, zničí rodinu a nakoniec aj sám seba. A to doslovne.

Hlboko v srdci Hlboko v srdci Barbara Bickmore

Tak nádherný príbeh, že len ťažko k nemu napísať nejaký komentár. Jednoducho si ho musíte prečítať. Navyše sa dozviete čo to z realitného biznisu.

Návrat Návrat Barbara Bickmore

Veľmi pekný príbeh, niet čo dodať, odporúčam prečítať. Občas vám zovrie srdce a slzy sa vám vyplavia.

Choď za svojím snom Choď za svojím snom Barbara Bickmore

Platí, to čo som napísala pri prvej časti (Splnený sen), navyše v tejto časti bol samotný príbeh potlačený opisom politikou, odohrávajúcou sa na africkom kontinente v deväťdesiatych rokoch minulého storočia.

25.02.2013 3 z 5

Splnený sen Splnený sen Barbara Bickmore

Na môj vkus priveľa cestopisného textu. Ak by som mala chuť čítať podrobnosti o Afrike, prečítam si cestopis. Toto bolo na úkor príbehu.

25.02.2013 3 z 5

Zelené z neba Zelené z neba Barbara Bickmore

Príbeh sa dá rozdeliť do troch častí. Prvá tretina je všetko tak ideálne až si pomyslíte, že ak to takto bude pokračovať ďalej, tak nezažijete žiadne vzrúšo a knihu odložíte. Po 150 strane však príde osudový úder a príbeh začína mať dramatickejší spád. Ak vydržíte ďalších 50 strán, začínate postavy buď nenávidieť alebo milovať. A záver? Hoci predpokladáte ako to dopadne, stále dúfate, že postavy budú mať nakoniec rozum. Či mali alebo nie, to neprezradím, nebolo by to voči vám fér. Ja osobne som so záverom spokojná nebola, no napriek tomu dávam plný počet hviezdičiek, lebo príbeh si to zaslúži.

21.02.2013 5 z 5

Rozdávať lásku Rozdávať lásku Marcia Willett

Výborná kniha, drží vás v pozornosti od začiatku až po koniec.

20.02.2013 5 z 5

Sny a prebudenia Sny a prebudenia Barbara Bickmore

Pokračovanie príbehu Pod hviezdami Južného kríža. Ako som písala pri prvej časti, neobyčajný príbeh, ktorý z hlavy len tak ľahko nedostanete a ku knihe sa vrátite aj po rokoch. Nádherný literárny zážitok.

19.02.2013 5 z 5

Láska si ťa nájde: Pod hviezdami Južného kríža Láska si ťa nájde: Pod hviezdami Južného kríža Barbara Bickmore

Neobyčajný príbeh, ktorý sa vám navždy zapíše do srdca.

19.02.2013 5 z 5

Jediný bozk Jediný bozk Tracy Anne Warren

Pekná charakteristika postáv, zaujímavý a originálny romantický príbeh.

18.02.2013 5 z 5

Okamžik změny Okamžik změny Nora Roberts

Opäť dve poviedky, ktoré sú súčasťou zbierky McGregorovci. Prvá z oblasti politiky, druhá má podtón umenia. V podstate obe poviedky boli nudné, ale dobre napísané. Chýbalo mi napätie, zápletka, alebo niečo podobné, aby ma kniha držala v pozornosti. Tu som nič nenašla, všetko bolo ideálne, dokonalé, kvalitné, a čo ja viem ešte aké. Myslím, že by postačila mäkká väzba, kniha by bola lacnejšia.

18.02.2013 2 z 5

Pod rudým měsícem Pod rudým měsícem Heather Graham Pozzessere

Neviem ako vy, ale zdá sa mi, že upírov v českej či slovenskej literatúre je už akosi veľa. Táto kniha sa mi vôbec nepáčila. Jednak preto, že upírčinu nemusím a jednak preto, že ma sklamala odborná stránka príbehu. Nepáčilo sa mi, že hlavný hrdina, veliteľ policajtov poverený vyšetrovaním sériového vraha, prezradí podozrivej podrobnosti prípadu, hneď s ňou vhupne do postele a keď nakoniec zistí, že je upírka, zaujíma ho či ho náhodou "nenakazila". Kruci! Čo je upír "prasacia chrípka"? alebo pohlavná choroba????
Ale komu sa príbehy s upírmi páčia, prosím, ČÍTAJTE! nedajte sa mojim názorom odradiť.

13.02.2013 1 z 5

Něžné okovy Něžné okovy Catherine Archer

zaujímavý príbeh s originálnou zápletkou

13.02.2013 4 z 5

Růže z Yorku Růže z Yorku Juliette Benzoni

Zo série Kamene osudu sa dozviete historické podrobnosti o najdrahších kameňoch sveta. Autorka historické reálie zapracovala do napínavého príbehu. Ak by ste však čakali romantický príbeh, ten tu nenájdete, no na pozadí deja sa čosi rozvíja.

12.02.2013 3 z 5

Lexikon lektvarů paní Daneové Lexikon lektvarů paní Daneové Katherine Howe

Rozhodla som sa pre zlatý stredný priemer. Kniha je určená skôr pre mladšiu generáciu. Pre mňa dosť otrepaná téma a málo napínavá.

08.02.2013 3 z 5

Cesta za štěstím Cesta za štěstím Meagan McKinney

Príbeh začínal veľmi zaujímavo. Deti zo sirotinca, špiritizmus, bohatý starý pán, ktorý im zanechal celý svoj majetok, o dedičstvo olúpená invalidná dcéra, nemanželský syn, ktorý nič nezdedil. S týmito podkladmi dobrá fabulácia deja. Ale! A za to som strhla hneď dve hviezdičky, bola prítomnosť skutočného ducha, ktorým autorka pokazila celý príbeh.

07.02.2013 3 z 5

Cena za úspěch Cena za úspěch Joan Johnston

Výborný námet. Aj keď námety s farmaceutickou spoločnosťou som čítala niekoľko, príbeh Cena za úspěch bola spracovaná ľahko, s nádychom romantiky.

06.02.2013 5 z 5

Teď neplač Teď neplač Joy Fielding

Výborná detektívka. Do poslednej chvíle neviete kto je vrah. Aj keď počas čítania vás napadne: je to on? alebo ona? Skutočne nečakané vyvrcholenie.

05.02.2013 5 z 5

Divoká touha Divoká touha Jennifer Blake (p)

Pekný romantický príbeh. Ktorá máte rada boj dvoch mužov o jednu ženu, prídete si na svoje.

04.02.2013 4 z 5

V náruči snů V náruči snů Linda S. Howington

Originálny námet, skvele napísané.

30.01.2013 5 z 5