molt komentáře u knih
Kniha je americky stručná a humorná. Díky tomu se lépe čte, ale je to za cenu méně získaného objemu informací. Například o dominantních funkcích a temperamentech se tu skoro nic nedozvíte, na druhou stranu u Čakrta jsou to jedny z nejdůležitějších základů pro vyvozování důsledků. Pokud jste četli knihy od Čakrta, tohle vás příliš neosloví.
(kromě toho autoři skoro všechno demonstrují na typech ISTJ a ENFP, pokud jste třeba INTJ budete se cítit trošku zanedbaní a takový ESTP na tom bude ještě hůř )
Dobrá knížka, má sice své chyby, například je psaná neuvěřitelně chaoticky. Každopádně po jejím přečtení se člověk mnoho dozví o osobnostních typech, včetně věcí vysoko nad odbornost internetových zdrojů. A konečně je to asi nejlepší česká kniha o typologii, započítá-li se: cena, dostupnost, informace.
Přečtěte si to.
Výborná kniha. Doerr dokázal mistrně provázat jednotlivé dějové linie, vytvořil dokonale realistické postavy. Děj, a konec obzvlášť, se vyhýbaly zažitým klišé-mnohdy až bolestně (pro hlavní postavy a empatické čtenáře). Nevím, co knize vytknout. Snad jen osobitý přístup k dějové posloupnosti, byl chvílemi trošku zmatený, ačkoliv po pár stránkách si na něj člověk zvykl a dokonce ho i ocenil.
Tohle si přečtěte!
Kniha mi přišla horší než první díl. Na jeden odstavec přítomného děje připadají dva odstavce vzpomínky na minulost, což je trochu zmatené a působí to dojmem, že Jerome nedokázal vymyslet jen jednu dějovou linii. Navíc humor na který autor sází je především cynismus a skepse k okolnímu světu-pokud by to nebyla humoristická knížka, tak by mi to nevadilo, ale v knize, která je na humoru postavená, to zanedlouho začne být až deprimující.