MonaLisa42
![Jeden plus jedna Jeden plus jedna](https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/260138/jeden-plus-jedna-vO8-260138.jpg?v=1458479986)
Tuto knihu jsem měla už dlouho vyhlídnutou. Bohužel teď, po jejím přečtení, vůbec netuším, co o ní mám napsat.
Děj byl velice čtivý, lehce komický a dobrodružný. Jess je odvážná a odhodlaná udělat pro své děti téměř všechno. Její život je až neskutečně děsný. Děj mi přijde nijaký a velmi rychlý. Jednotlivé postavy jsou originální a mají úžasné talenty, což mi opět přijde přemrštěné.
Kniha to nebyla špatná, ale plný počet hvězdiček si určitě nezaslouží.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Pravda krve Pravda krve](https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/427672/pravda-krve-STh-427672.jpg?v=1575621750)
Moc nevím, co říct... Knihu jsem četla velmi dlouho, a tím je mé hodnocení určitě zkreslené.
Kniha je velmi čtivá a postavy jsou úžasné - nic jiného se ani od J.R.Ward nedá očekávat. Ale jinak jsem bohužel čekala daleko víc. Série Odkaz Č.D. mi přišla zatím nejlepší a zanechávala ve mně hluboké emoce. Tato kniha se minulým dílům naprosto nemůže rovnat. Dějové linie se mění až příliš rychle, občas se ztrácím a přijdou mi nedokončené. Děj se odehrává ve velmi krátké době a čekala jsem trochu více detektivky. Nebylo moc prostoru k hádání budoucího děje, vše se odehrálo zničeho nic.
Stále však platí, že Bastardi mě velmi baví a zajímají. Také mi v paměti ulpěl citát: "Buď sama sebou. Já budu sám sebou, a pokud spolu nepřestaneme mluvit? Mělo by to dobře dopadnout.", který považuji za úžasné motto. Děkuji!!!
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Zloděj Zloděj](https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/397186/zlodej-FVv-397186.jpg?v=1544777305)
Pěkná a docela čtivá kniha.
Na čtení teď nemám moc času, a tak jsem ji četla delší dobu. Postav v této sérii je už doopravdy mnoho, ale stále se v nich orientuji a mám je ráda. Bylo zde dostatek záhad a napětí, trocha sexu a dost romantiky. Assail, Sola a její babička jsou prostě skvělí. Na jejich příběh jsem se těšila už hodně dlouho. Určitě ale ještě zdaleka neskončil, dost věcí zůstává nevyřešeno... jsem zvědavá jestli se jejich problém nakonec vyřeší. Také mi přišel docela krátký, velkou část tohoto dílu zabraly další dějové linie. Vishous mi nikdy k srdci nepřirostl a jeho chování odsuzuji, ale i tak byl jeho příběh poutavý. Naopak Vitoria příliš zajímavá nebyla a ani bych o ní číst nemusela.
Kniha je však nakonec skvělá a velice pěkně napsaná. Už se nemůžu dočkat jejího pokračování. Děkuji!!!
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Chtíč Chtíč](https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/117488/chtic-3gn-117488.jpg?v=1636206875)
Co říci... bohužel jsem od této knihy čekala daleko víc. :-(
Je docela čtivě napsaná, ale četla jsem ji docela dlouho, protože jsem neměla nutkání nepřerušovat čtení. Vážně mě překvapilo, že démon Devina má lidské pocity a chodí k psycholožce. Čekala jsem, že příběh bude víc o smrtelných hříších, zde o chtíči - Izák jím ale vůbec netrpěl... možná trochu Devina, ale o ní jít snad nemělo...no nevím. Ale i přes všechny zápory, nejsem schopná nepokračovat v sérii a jsem zvědavá, jak se to bude dále vyvíjet. Hranice mezi dobrem a zlem jsou v této sérii dost zastřené (ale líbí se mi to).
Každopádně obdivuji autorku, že dokáže v čtenáři probudit silné pocity, dokonce i zatrnutí až uvnitř těla. Jim a jeho andělé jsou i nadále skvělí a zábavní. Děkuji!!!
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Nezapomenutelná Nezapomenutelná](https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/184147/nezapomenutelna-w0C-184147.jpg?v=1636202953)
(SPOILER) Velice povedená kniha, která se četla jedním dechem. Nechybělo mi tu napětí, láska, drama ani akce.
Grace mi byla velice sympatická a John je fešák, drsňák a hrdina (kdo by si mohl přát víc :-D). V ději autorka narazila na několik vážných problémů s kterými se potýká mnoho lidí (úzkosti, přepracování a neschopnost i v dospělosti odporovat rodičům a stát si za svým názorem). Příběh také donutil čtenáře přemýšlet: kdo je vrahem? S oběťmi jsme se v příběhu seznámili, a tak mi jejich smrti bylo fakt líto.
Jediné, co musím vytknout je několik nevyjasněných a nedořešených věcí (např. Jak došlo k záměně pachatelů?, To si reportéři nevšimly, že umírají tak významné ženy?, Co nakonec dělal John?...). Taktéž mi trochu vadil titul 'hraběnka', který se v dnešní době už moc nenosí.
Jinak je to skvělá kniha. Moc děkuji!!!
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Přísaha krve Přísaha krve](https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/344245/prisaha-krve-mZe-344245.jpg?v=1495917636)
Opět další skvělé pokračování ve světě Bratrstva.
Postavy jsou prostě úžasné a stále mě zajímá, jak se budou dále vyvíjet - bratrstvo, jejich shellan i cvičenci. Lassiter je boží a slovo 'mňamózní' také :-D
Rhage mám z bratrů nejraději, a tudíž jsem nadšená, že v této knize měl své místo a vyřešily se zde jeho strasti s rodinou. Axe zbožňuji už z minulého dílu a na tom se nic nemění. Elise mi nebyla tolik sympatická, ale zvykla jsem si na ni.
Všimla jsem si několika nesrovnalostí v příběhu (např. mrtvá Allishon v minulém díle měla sestru a zde najednou bratra). Nejvíce mi vadilo nedostatek napětí a akce, ale jinak to bylo super.
Předešlý díl nasadil vysokou laťku a tento ji nedosáhl, ale i přesto byl skvělý, pobavil mě, rozptýlil a vtáhl do děje. Děkuji!!!
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Milenka pout zbavená Milenka pout zbavená](https://www.databazeknih.cz/img/books/87_/87582/milenka-pout-zbavena-1Bc-87582.jpg?v=1636227879)
Další velice pěkná, čtivá a dojemná kniha.
Jsem nadšená, že se naše bratrstvo stále rozrůstá a postavy se dále vyvíjejí. Payne a Manuel jsou skvělí. Čekala jsem, že se dozvím více o Nijaké, ale ta se tu ani neobjevila. Na Vishouse jsem v průběhu čtení byla dost naštvaná, ale nakonec jsem ráda, že se i mezi vztahy starších párů vyskytují problémy, které si musí mezi sebou vyřešit. Velice kladně hodnotím, že se do děje nemíchala Vyhlazovací společnost. Poprvé se zde objevil Xcor a jeho parta, o kterých doufám, že v dalších příbězích budou hrát důležitou roli, protože mě skutečně zaujali. Dotektivové Chosé a Veck byli zajímavým zpestřením. Jediné, co můžu vytknout je, že jsem se při čtení občas nudila.
Tento díl nepatří mezi nejlepší ani nehorší...takový zlatý střed. Celá série je však skvělá a už se těším na další díl. Děkuji!!!
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Nočný bozk Nočný bozk](https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/165581/nocny-bozk-8ya-165581.jpg?v=1638465793)
Pěkná, čtivá a napínavá kniha, která pobaví a zpříjemní čas.
Děj této knihy se odehrává po dobu dvou předešlých knih a dále. Několik prvních kapitol mě nebavilo a měla jsem chuť knihu odložit. Naštěstí jsem to neudělala. Příběh se začal zajímavě rozvíjet, což jsem už nečekala. Bylo hezké vidět Apollity a démony z jiného pohledu.
Knize dávám hvězdičky za skvělý námět. Moc se mi líbilo, že se hlavní pár do sebe postupně zamilovával a že je pojilo jejich dítě. Několikrát mě rozesmáli Chris, Zarek a především Cassandra ve chvílích, kdy shrnovala celou situaci :-D Epilog byl moc hezký.
Bohužel musím opět poznamenat, že jsem několik věcí nepochopila (např. Co je Katra zač?). Také mě už štve, jakým způsobem jsou řešeny konce příběhů. Vypadá to, že Acheron má neomezenou moc, a tudíž vždy vše zachrání, což čtenáře příliš nenadchne.
Série je tak napínavá, že i přes všechny nedostatky nejsem schopna přestat číst. Děkuji!!!
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Tanec s diablom Tanec s diablom](https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/153638/tanec-s-diablom-b6A-153638.jpg?v=1567366083)
Čtivá, dojemná a napínavá kniha. Na Zarekův příběh jsem se moc těšila, ale skutečnost mě trochu zklamala.
První polovina knihy byla skvělá. Dozvěděla jsem se jaký pohled má Zarek na život. Jeho minulost byla hrozivá, až mi z toho běhal mráz po zádech. Astrid je tvrdohlavá a obdivuji ji, že se nenechá nikým zastrašit. Jejich rozhovory mě bavily a Saša byl skvělý. Líbilo se mi, že důležitou roli zde hráli jenom oni a nemusela jsem se proplétat tunou vedlejších postav.
Druhá polovina knihy ale byla horší. Už jsem se při čtení tolik nebavila a některé postavy bych nejradši zaškrtila (např. Artemis). Naštěstí zde byla Simi, která druhou polovinu zpestřila. Konec byl docela rychlý a jsem z něj v rozpacích. Doufám, že se Zarek objeví i v dalších knihách a zlepší svoje vztahy s lovci (v budoucnu by mi chyběl).
Musím přiznat, že se zatím jedná o nejlepší knihu série. Především proto, že příběh dával smysl a hrdinové byli sympatičtí. Děkuji!!!
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Objetí noci Objetí noci](https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/193269/nocni-dravec-objeti-noci-pYo-193269.jpg?v=1415647031)
Stále nevím, co si o této knize - a vlastně celé sérii - mám myslet.
Je to velice čtivé, napínavé, občas zábavné a prostě toužím vědět, jak to skončí s dalšími hrdiny. Tudíž nejsem schopna přestat číst. Na druhou stranu už je tu mnoho postav a cizích pojmů, ve kterých se neorientuji. Už na začátku příběhu je mi jasné, jak to s hlavní dvojicí dopadne, ale zbytek je velikým překvapením. Při čtení se občas ztrácím. Vždy když si myslím, že je vše ztraceno, tak se objeví nepochopitelný zázrak a vše je zachráněno...to je na mě trochu moc. Bohové v této sérii vypadají, jako úplní ňoumové, což mi přijde komické.
Sunshine se mi doopravdy líbila na začátku příběhu, bohužel později už trochu méně. Talon byl pro mě zajímavou postavou, ale něco mi na něm chybělo. Naopak Zarek, Vane, Valerius a Acheron mě okouzlili a ráda bych se o nich dozvěděla více. Děkuji!!!
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Milenec snů Milenec snů](https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/193268/temni-lovci-milenec-snu-9XN-193268.jpg?v=1391453666)
(SPOILER) Popravdě nevím, co si mám o knize myslet...
Určitě se jedná o velice čtivou knihu, od které čtenář nemůže odtrhnout zrak. Řecké bohy jsem měla vždycky ráda a baví mě o nich číst. Grace byla skvělá a její práce mě zaujala. Julian je úžasný krasavec, který si toho už mnoho zažil, vůbec nechápu, jak si dokázal zachovat rozum. Také mě překvapilo, že tak rychle splynul s naší dobou... to je nepochopitelné. Zápletka příběhu se mi ale moc nelíbila. Vždy když už všechno vypadalo prohrané, objevila se osoba, která všechno zachránila (Nechápu proč nezasáhla už v minulosti?). Příběh byl občas zamotaný, ale jindy zase velice hezký...
Kniha mě příjemně odreagovala. Uvidím, jaké budou další díly. Děkuji!!!
PS: Psýché a Erose jsem měla vždycky ráda, a když si je představím jako pravé motorkáře... no... stále se směju. :-D
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Síla osudu Síla osudu](https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/1938/stokehurstovi-sila-osudu-l1A-1938.jpg?v=1432398035)
Příjemná a čtivá kniha, která mě trochu zklamala.
Od této knihy jsem čekala daleko víc. V minulém díle jsem si velice oblíbila Emmu i Nikolaje, a tak jsem se jejich příběhu nemohla dočkat. Emma mě rozhodně nezklamala, i zde jsem v ní viděla tu 'malou' tvrdohlavou nezbednici. Její mazlíčci mě okouzlily. Nikki je prostě zatvrzelý paličák, který si toho v životě už mnoho protrpěl. Musím přiznat, že jsem si chvílemi o Nikkovi myslela, že je šílený. Přenesení do minulosti se mi nelíbilo a v knize mi chybělo napětí. Naopak jsem ráda, že jsem se dozvěděla o budoucnosti Taši a Luka. Naštěstí byl v příběhu Jake, který knihu alespoň trochu zpestřil. Děkuji!!!
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Náruč bezpečí Náruč bezpečí](https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/35769/naruc-bezpeci-3di-35769.jpg?v=1643232016)
O této knize můžu říci, že byla zajímavá a romantická, bohužel to nestačilo.
Postavu Rafa jsem měla docela ráda, byl to skutečný kovboj, který je ale příliš bohatý a sobecký. Meggie mi bylo líto, ale oblíbit jsem si ji prostě nedokázala. To jak ji oba bratři chválili za účetní práci bylo přehnané, do nynějška nechápu, kde se to naučila? Občas jsem měla problém ve čtení dále pokračovat, ale přinutila jsem se a chvílemi jsem se i pořádně začetla. Druhá polovina knihy byla trošičku lepší. Rafe si na konci zahrál na hrdinu, což už bylo trochu moc. Do děje mohly být více zapojeni koně, práce na ranči a poznávání dalších postav.
Ke knize se už asi nikdy nevrátím, ale další díl série bych si chtěla přečíst. Děkuji!!!
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![Krásná vězeňkyně Krásná vězeňkyně](https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/28232/krasna-vezenkyne.png?v=1727519521)
Toto je první kniha, kterou jsem od této autorky četla, po čase jsem se k ní moc ráda vrátila.
Kniha je velice zajímavá a především napínavá. Ainslee je odvážná a trochu bláhová dívka, kterou si musí každý čtenář oblíbit. Ronald je skvělý rytíř, kterého si Ainslee doopravdy zaslouží. Líbí se mi, že se v knize nejedná pouze o romanci, ale i o boj, intriky a dobrodružství. Život v MacNairnově klanu byl skutečně strašný, stále nechápu, proč se proti vůdci lidé (převážně synové) už dříve nepostavili... Pouze knize musím vytknout, že mi příběh přišel občas nedokončený a něco mi v něm chybělo. Každopádně jsem se při čtení nenudila a skutečně jsem se o osudy hlavních postav dost bála. Děkuji!!!
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Popelka v bílém Popelka v bílém](https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/332359/popelka-v-bilem-0ip-332359.jpg?v=1486539601)
Toto je běžná a čtivě psaná harlequinka.
Hezký příběh i když velice krátký, přečtený během několika hodin. Postavy mi přišli velmi jednoduché a nesympatické. Láska na první pohled, svatba po pár dnech,... nechápu jak otec může být nadšený, že se jeho syn žení s někým, koho zná pouze několik dní. O dítě jsem v jednu chvíli měla skutečně strach, ale to je jediný moment, kdy byl děj napínavý. Četla jsem už daleko lepší romány, ale obálka a název mě skutečně zaujaly. Děkuji!!!
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![Řekni, že mě miluješ Řekni, že mě miluješ](https://www.databazeknih.cz/img/books/99_/9963/rekni-ze-me-milujes-Nlq-9963.jpg?v=1623012034)
Tento díl je skvělý, mnohokrát jsem se zasmála, kniha je čtivá a zajímavá.
Je jiná než předchozí díly série. Postavy se do sebe postupně zamilovávají a skutečně se blíže poznávají. Ve sklepení jsem se o Kelsey velice bála a nemohla jsem od knihy odtrhnou zrak. Její strýc mi přišel jako skutečný idiot a nekňuba. Scénku na konci knihy, jak teta Elizabeth vpadla na rodinou sešlost, bych mohla číst stále dokola... Kelsey doopravdy obdivuji, je odvážná a tvrdohlavá, především na mě udělala dojem, když si sama dokázala poradit v opuštěném domku...
Už se těším na další díl... Moc děkuji!!!
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Divoká srdce Divoká srdce](https://www.databazeknih.cz/img/books/73_/7379/divoka-srdce-P55-7379.jpg?v=1638707839)
Je to dobrá velice čtivá kniha, přečtená za jediný den.
Autorka dokáže své knihy řádně dosadit do dané doby. Skutečně jsem si dokázala představit Ameriku po válce. Hlavní hrdinku Annu velmi obdivuji. Líbí se mi, že jsem poznala každou postavu zvlášť, a tak mi nesplývali dohromady.
Na knize mi vadilo, že byl děj předvídatelný. Nevím jestli nejsem jediná, ale já téměř od začátku tušila, jak jsou hlavní postavy propleteny a že se již setkali. Přišlo mi až směšné, jak se nakonec skutečně všichni zasnoubili. (Co to mělo být? - Alespoň jsem se zasmála.) Děkuji!!!
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Odhodlaná nevěsta Odhodlaná nevěsta](https://www.databazeknih.cz/img/books/84_/84420/odhodlana-nevesta-qx4-84420.jpg?v=1642687195)
Tuto autorku mám moc ráda, ale tato série mě zatím velice zklamala.
Při čtení jsem se několikrát musela přemáhat, abych knihu dočetla. Myslím si, že se stále dokola opakovalo: útok-boj-Emily má nápad-výhra. Také mi přišlo už přespříliš, jak po cestě stále potkávali "přátele", kteří se jim snažili pomoci a byli si tolik podobní s Garethem. Emily jsem si nedokázala oblíbit.
Jediné, co mě skutečně zaujalo bylo dobrodružství z cestování. Díky této knize jsem poznala starou Asii a Afriku. Nejvíce mě uchvátilo cestování s Ali-Jehanem a setkání s begum v Tunisu. Doufám, že další knihy budou lepší. Děkuji!!!
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![Nespoutaný milenec Nespoutaný milenec](https://www.databazeknih.cz/img/books/68_/68233/nespoutany-milenec-fQm-68233.jpg?v=1636223001)
Příběh Vishouse a Jane mě moc bavil. Kniha byla napínavá až do poslední stránky.
Asi jsem se nasmála méně než u předchozích dílů, ale zato mi ukáplo i pár slziček a nemohla jsem se od knihy odtrhnout. Líbí se mi, že v knize byly krásné příběhy i dalších postav, které už známe z předchozích dílů a nemíchaly se s příběhy o Vyhlazovací společnosti. Velice mě dojal závěrečný dárek pro Stvořitelku.
Jediné, co příběhu skutečně ubírá na kvalitě, je jeho konec. To jak dopadla Jane je už přehnané. Lidé nemůžou umírat, a pak se zase vrátit... pak by se to mohlo stát všem a čtenář by se o postavy vůbec nemusel bát. Teď už vím, že se v této sérii může stát úplně cokoliv, i když je to skutečně nesmyslné. Kvůli tomu ubírám jednu hvězdičku. Děkuji!!!
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Sykot Sykot](https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/47084/buchanan-renard-fbi-sykot-H2N-47084.jpg?v=1418506285)
Tato kniha je skvělá. Důležité je, že se liší od ostatních dílů této série. Tento díl je více zaměřen na vztah a lásku mezi hlavními hrdiny. Velice chválím, že Lyra i Sam měli vlastní minulost. Dokonce i detektivka byla taková, že mě její konec skutečně překvapil.
Kniha musí rozesmát skutečně každého, především postava Mila je jedinečná. Líbí se mi propojení knih i sérií od této autorky. Jediné, co bych mohla knize vytknout je, že mi hlavní postavy přišli prostě dokonalí (krásní, chytří, bohatí,...).
Knihu můžu jedině doporučit. Děkuji!!!
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)