Tanec s diablom přehled
Sherrilyn Kenyon
Noční lovci série
Ďalšia kniha z Kenyonovej série o Temných lovcoch o nesmrteľných upíroch poloľuďoch-pološelmách, chrániacich ľudstvo pred dajmonmi živiacimi sa ľudskými dušami. Z New Orleansu nás autorka tentoraz zavedie do drsnej pustatiny na Aljaške. Tu sa vo vyhnanstve ocitol Zarek, najhorší z temných lovcov. Všetci sa ho stránia a boja, dokonca aj grécka bohyňa, ktorá ho stvorila. Za chybu, ktorej sa dopustil na svojej poslednej misii, ho čaká trest – smrť. Fyzicky krásny, ale poznačený predchádzajúcim životom gréckorímskeho otroka sa dostáva do rúk Astrid, nymfy spravodlivosti, od ktorej závisí jeho vykúpenie z deväťstoročnejročnej izolácie. Lenže Astrid ešte nikdy nikoho neomilostila. Jediný muž, ktorému sa to takmer podarilo, ju zradil a zlomil jej srdce. V zrube zapadnutom snehom však nymfa aj Zarek zistia, že s láskou prichádza ich druhá šanca. Podarí sa im ju využiť?... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2013 , Ikar (SK)Originální název:
Dance with the Devil, 2003
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tanec s diablom. Přihlašte se a napište ho.
'Láska urobí z každého hlupáka. A bohovia nie sú výnimkou.'
Naozaj zbožňujem Tanec s diablom, Astrid a Zarek sú skvelé hlavné postavy :) A aj keď je to len fantasy, vždy ma kvôli Zarekovi bolí srdce :(
Práve pri tejto časti série ľutujem najviac, že sa s vydávaním kníh skončilo po Wrenovi a Magie, pretože Acheron tu vystupuje nie práve v priaznivom svetle a bolo by fajn ukázať, akou tŕnistou cestou si sám musel prejsť, aj keď to bolo horšie ako Kyriánovo a Zarekovo utrpenie dohromady...
'Len srdce môže vidieť veci správne. To, čo je naozaj dôležité, je očiam neviditeľné.'
Tak tenhle díl zatím vede,jak ja miluji tu démonku Simi,je velmi vtipná:)
Za to Zarec to čím vším si prošel,neskutecny:(
Kniha Tanec s diablom v seznamech
2005 | Pán touhy |
2008 | Kde je můj hrdina? |
2006 | Čas na lásku |
2014 | Milenec snů |
2006 | Noční rozkoše |
Začnem hneď z kraja. Velmi mi prekáža štýl autorky ako pracuje s dejom. Je to na môj vkus až zbytočne natiahnuté o ten balast "och on je taky úžasný!" a "nieee, nezaslúžim si ju". Je to hrozna brzda a dej zbytočne stojí. A nie žeby to nevedela, pasáže kde je Acheron idú pekne, šup šup... Byť jej editorka, ma tam v texte červené more od pera :D
A ďalšia vec je veľká podobnosť s BČD a Zsadistom, este aj mená im začínajú na Z :) No paradoxne nevadí mi to. Ak by som to mala hodnotiť, tak je to take medzi 3* a 4*, no kedze zaver vzdy tak nejak spadne z neba, sam od seba a rychlo, napriek všetkému tomu brzdeniu... priklonila som sa tej trojke.