Monisek.B Monisek.B komentáře u knih

Loď mezi hvězdami Loď mezi hvězdami Beth Revis

Kniha se mi hrozně líbila, ale bohužel jí mám co vyčíst. Začátek byl zbytečně zdlouhavý... A takový trochu nudný, ale pak se to rozjelo a nemohla jsem se od ní odtrhnout. Nejdůležitější pro mě celou dobu bylo, že jsem vůbec netušila, co přijde, každou chvíli přišel zvrat a já opět znovu začala uvažovat, jak jen to může být. Kdyby měl začátek knihy stejný spád jako druhá půlka příběhu, neváhala bych ani vteřinu a dala bych knize plný počet hvězdiček. Na další díl se těším a doufám, že bude mít podobný spád jako druhá půlka jeho předchůdce.

14.10.2012 4 z 5

Návrat krále Návrat krále J. R. R. Tolkien

Přečtení celé trilogie Pána prstenů je prostě nezapomenutelným zážitkem. Po již dávném přečtení půjčených knih z knihovny jsme je konečně pořídili i domů a na své již třetí čtení se zanedlouho opět chystám :-)

07.04.2012 5 z 5

Šest vran Šest vran Leigh Bardugo

Napůl poslechnuto v Audiotece, napůl přečteno ve čtečce... ach ty technologie... :-) Prostě jsem se od toho nemohla odtrhnout. Kniha je prostě super a jdu na druhý díl :-)

26.03.2023 5 z 5

Světlo a stíny Světlo a stíny Leigh Bardugo

Poslechnuto v Audiotéce. Nejdřív jsem ale viděla první sérii seriálu, tak jsem věděla, co mě čeká :-) Ale je to super!

11.03.2023 4 z 5

Balada o ptácích a hadech Balada o ptácích a hadech Suzanne Collins

Ke knize jsem se dlouho nemohla propracovat, ve čtečce jsem jí měla asi rok, než na ní konečně přišla řada (abych řekla pravdu, nečetla jsem skoro vůbec, ne že bych ji řadila někam na konec dlouhé fronty...). Stejně jako Hunger Games se příběh čte krásně, baví vás a i když je chvílemi nudný a zdlouhavý, zajímá vás, jak to vlastně dopadne.. Resp víte, jak to dopadne, známe přece starého Korju, ale spíš tedy jde o to, jak se k němu postava dopracuje. Někdy kolem 60% jsem si říkala, že už to nemá o čem být a příběh nadále moc nepostupoval, ale prostě jsem se na konec tak těšila, že jsem knihu nakonec dočetla během víkendu. Mno, vlastně to stojí za přečtení. :-)

16.01.2022 4 z 5

Věž úsvitu Věž úsvitu Sarah J. Maas

Naprosto dechberoucí.. Na jednu stranu super zápletka, jiné území tomu prospělo a dokonce i chybějící Aelin... Chaol je okouzlující, ale ještě víc jsem si zamilovala Yrene a stejně tak Sartaqa.. Uplně nejvíc mě to navnadilo na poslední díl... jsem natěšená...
Tu jednu hvězdu ubírám za předvídavost... Sice hlavního záporáka jsem do poslední chvíle netušila, ovšem dění okolo Chaola a Nesryn a jejich nových nápadníků bylo strašně průhledné!! I když pěkné..

15.12.2019 4 z 5

Zmizelá Zmizelá Gillian Flynn

Musím se přiznat, že asi k táboru obdivovatelů nepatřím. Jako jo, kniha se mi líbila, je hezky a úžasně čtivě napsaná, ale mám k tomu spoooustu výhrad. Celé je to takové k neuvěření, amerikanizmus z toho stříká po litrech a zvrat samotný mě také nijak nenadchl.. Natož ten konec... Chtěla jsem dát jen dvě hvězdičky, ale nakonec přidávám ještě jednu za to, že se mi to vlastně četlo tak dobře, že jsem druhou půlku knihy zfoukla během jediného dne.

30.05.2015 3 z 5

Skrytá Skrytá Marianne Curley

Je to celkem zajímavý příběh, ale nemůžu si pomoct, nějak mi nesedl způsob, jakým je to napsané. Sice jsem byla zvědavá, jak to dopadne, ale nemůžu moc říct, že by se mi kniha líbila. Nejsem si jistá, jestli se k dalšímu dílu někdy dopracuji.

14.12.2014 2 z 5

Do Poklidné modři Do Poklidné modři Veronica Rossi

Jsem naprosto unešená!! I když mi bylo jasné, že to takto musí skončit, protože kdyby ne, celou sérii bych nenáviděla. A to jistě sama autorka ví, proto to takto prostě muselo dopadnout :) Po druhém, téměř nezajímavém díle, přišla na řadu třetí a zároveň poslední část příběhu o Árii a Perrym a jsem spokojená, jak se se závěrem autorka poprala.

Kniha se mi četla tak krásně, řádky ubíhaly, stránky se skoro samo převracely a já byla naprosto rozpolcená, protože i když jsem se čtením nemohla přestat a musela dál hltat další a další kapitoly, přála jsem si, aby to nikdy neskončilo. Bohužel nic netrvá věčně a tedy i tento příběh musel skončit.. Zanechal ale ve mně hluboký dojem. Už nic nebude jako dřív... No prostě super.

Jednu výtku bych ale chtěla zmínit. Týká se opět nakladatelství. Respektive editora, korektora a těchto lidí. Chyb v knize naštěstí není tolik, ale i to málo opravdu zamrzí. Zvlášť u tak povedeného příběhu. Vždyť je to až k pláči, že vydáte takovýto paskvil! Nejvíc mě naštvalo, že dokážete jednu osobu nazývat dvěma jmény. Původním i přeloženým.. To si Medvěd, pardon Bear, opravdu nezasloužil. A vy byste se měli stydět!

28.09.2014 5 z 5

Cress Cress Marissa Meyer

Další naprosto úžasná kniha, jejíž příběh mě opět tak vtáhl do děje, že jsem tu ohromnou bichli prostě nemohla odložit. Četla jsem snad v každém volném okamžiku. Miluju způsob, jakým nám autorka vše popisuje, její ukončení kapitol v napínavých scénách, zápletky, zádrhele... no prostě všechno. Čtvrtého dílu se snad nedočkám, ještě taková doba!!

25.05.2014 5 z 5

Jsem roztříštěná Jsem roztříštěná Tahereh Mafi

Je to tu znovu, opět mě nějaká kniha naprosto dostala. Ze začátku jsem si musela na styl psaní zvykat, ale netrvalo moc dlouho a do příběhu jsem se opravdu zažrala. Jedná se o příběh promíchaný několika různými druhy žánrů, že vlastně ani nevím, kam ho pořádně zařadit, ale o to je to vlastně ještě zajímavější! Jsem celkem i ráda, že jsem čtení této knihy docela dlouho odkládala, protože se díky tomu můžu ještě dnes začíst do druhého dílu! :D

01.05.2014 5 z 5

Aliance Aliance Veronica Roth

Ačkoliv je závěr knihy opravdu nečekaný a zdá se, že do příběhu typově nezapadá, o trochu vylepšil mé celkové dojmy z třetího dílu. Střílí se tu, vybuchují bomby a lidé umírají, to jo, ale jinak jsou tak 4/5 knihy o ničem. Jen samé tlachání, emoce a další tlachání. Nemůžu si pomoct, ale od závěru akčně nabité trilogie jsem prostě čekala něco víc. Tris už tu sice není tolik facku jako v druhém díle, ale pořád činí rozhodnutí, nad kterými kroutím hlavou. A stejně tak Tobias. Celkově je to však napsané hezky a čte se to skoro samo. A možná se k této sérii i někdy vrátím. Nebo taky ne. Uvidíme. :)

20.04.2014 3 z 5

Zima Zima Rod Rees

Nemůžu si pomoct, ale tahle kniha mě prostě chytla! A nepustila ani po dočtení posledního řádku. Velice zajimavý nápad, barvitě popsaný příběh se skvělými postavami. Už se těším, až si přečtu další díl! :)

24.08.2013 5 z 5

Cesta věčnou nocí Cesta věčnou nocí Veronica Rossi

I druhý díl této série je úžasně čtivý. Skvělý příběh o Árii a Perrym pokračuje. Kniha je to rozhodně zajímavá a stojí za přečtení, protože vás znovu úplně pohltí. Sama jsem ji zhltla během dvou pracovně nabitých dní. Mám z toho ale rozporuplné pocity. Na jednu stranu se mi to hrozně moc líbilo a jsem vlastně nadšená, na druhou tomu mám co vytknout. Zklamaná jsem byla především délkou, autorka nás podarovala "pouhými" 220 stránkami. Co mi však vadilo nejvíc je to, že vydavatelství v ČR na těchto 220 stránkách textu nechalo neskutečné množství chyb a překlepů, které poklidné čtení prostě rušily. Celkový dojem z knihy je však více než dobrý a na další díl se opět hrozně těším :)

12.06.2013 4 z 5

Dokonalý sen Dokonalý sen Ally Condie

Po přečtení druhého dílu této trilogie mám rozpačité pocity. Vůbec nevím, co si o pokračování myslet.Vlastně se mi to i docela líbilo a Cassie jsem celou dobu fandila, ale musím říct, že ani jí, ani Kyovi jsem jejich vzájemnou lásku moc nevěřila. Příběh mi přijde takový nedotažený nebo nedomyšlený, takový ucamraný... Co se mi naopak na knize líbilo je to, že autorka nám tento příběh ukazuje z pohledu obou zamilovaných a připomnělo mi to tak dokonalost v podobě "Pod nekonečnou oblohou".Konec mě zaujal a na další díl se těším, ať už to dopadne, jak to dopadne :)

18.02.2013 3 z 5

Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky J. R. R. Tolkien

Krásná pohádka :) Mně se to prostě líbilo.

09.02.2013 4 z 5

Krásní Krásní Scott Westerfeld

Druhý díl mě pohltil a kromě začátku se mi snad líbil ještě víc, než jeho předchůdce. Je tu mnohem více překvapivých zvratů než v první části série a tím je kniha hrozně zajímavá. Pořídila jsem si i následující dva díly, tedy hurá do čtení! :-)

09.11.2012 4 z 5

Pod nekonečnou oblohou Pod nekonečnou oblohou Veronica Rossi

Tuhle knihu jsem zhtla za jediný den. Příběh mě natolik vtáhnul do děje, že jsem prostě nemohla přestat číst. Hlavním hrdinům jsem fandila a připadala jsem si, jak kdybych tam byla s nimi. Rozhodně doporučuji ;-)

25.07.2012 5 z 5

Dokonalý pár Dokonalý pár Ally Condie

Nemůžu si pomoct, ale mně se kniha opravdu líbila. Přečetla jsem ji na dva zátahy rozdělené spánkem, prostě jsem ji nemohla odložit na delší dobu než je jídlo. Někdo může namítat, že je příběh nudný, že není moc akční nebo že se tam toho moc neděje. Každý takovýto recenzent by měl nejspíš pravdu... Příběh sedmnáctileté Cassie se opravdu rozvláčně vleče, ale je natolik zajímavý, že vás pohltí a vy si ani jeho délku neuvědomíte. Mladé Cassie jsem fandila, úplně jsem to s ní celé prožívala, povzbuzovala jsem ji v dalším a dalším vzdoru proti této Společnosti a doufala v její lepší zítřky. Kniha končí krásně otevřeně, nutí nás nérvózně očekávat další díl. A ten si rozhodně také pořídím! :-)

24.07.2012 4 z 5

Divergence Divergence Veronica Roth

Před samotným čtením jsem se na knihu celkem těšila. (Musím poděkovat pořadatelkám linie Hunger Games na FF, které jednu ze svých přednášek zaměřily na distopické romány a já se tak o tomto pozoruhodném dílu vůbec dozvěděla). Jakmile jsem jí ale rozečetla, mé nadšení opadlo a já se začátkem jen prokousávala. Vadily nespisovné výrazy, schválně krátké věty a celkově mi to nějak nesedělo. Postupně jsem se do toho ale tak zažrala, že jsem druhou půlku knihy dala na jeden zátah. Musím říct, že se mi to fakt líbilo a hrozně se těším na druhý díl :-)

20.07.2012 5 z 5