Jsem roztříštěná přehled
Tahereh Mafi
Roztříštěná série
1. díl >
(Jsem prokletá.) Mám dar. (Jsem zrůda.) Jsem víc než jen člověk. (Můj dotek je smrtící.) Můj dotek znamená sílu. (Jsem jejich zbraň.) Budu se bránit. Nikdo neví, proč je Juliettin dotek smrtící, ale Obnova s ní má své plány. Chtějí ji použít jako zbraň. Ovšem Juliettina představa je úplně jiná…... celý text
Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: 2013 , CooBooOriginální název:
Shatter Me, 2011
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jsem roztříštěná. Přihlašte se a napište ho.
![davca~ davca~](https://www.databazeknih.cz/img/users/48_/488319/m_davca.jpg?v=1738356837)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Kniha se mi líbila díky způsobu, kterým byla napsaná, díky přeškrtnutým částem je jednoduché se vžít do hlavní postavy a také zjistit čím si prošla. Knihu bych doporučil těm, kteří s čtením začínají kvůli krátkým kapitolám a čtivým příběhem. 8/10
![Potaato Potaato](https://www.databazeknih.cz/img/users/43_/435303/m_brambora-seby.jpg?v=1733075159)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Na knihu jsem narazila z cela náhodou a vůbec mi nedošlo, že se jedná o překlad tak známé série. Šla jsem do toho tudíž naprosto bez očekávání a knihu jsem si fakt užila. Bavil mě styl psaní z pohledu naprosto rezignivané Juliet. Vztah mezi Juliet a Adamem jsem v tomto díle jen hltala.
Knižní novinky (22. - 31. 3.)
20.03.2013
„Pravda je žárlivá, neřestná milenka, která nikdy nespí. - Juliette“
„Život je nehostinné místo. Musíš se naučit, že občas je vhodné vystřelit jako první.“
„Smích znamená život.“
2013 | ![]() |
2024 | ![]() |
2025 | ![]() |
Čteno v aj
Od první věty mě kniha vtáhla a nepustila. I když bylo čtení pro mě kvůli angličtině dost pomalé a hlavně ze začátku i náročnější, jsem ráda, že jsem se pustila právě do této knížky v originále. Není zde žádný složitý worldbuilding a do Juliette se rychle vcítíte. Všechny postavy v knize jsou skvěle napsané. Žádná není nezajímavá a každá přináší do příběhu něco jiného. A potom je tady Warner - musím říct, že opravdu zanechal dojem. Moc se na něho těším v dalších dílech. Jediné, co mě trochu štvalo, bylo to, že kdykoli se Warner k Juliette choval trochu hezky, ona se na něj začala hrozně zlobit a pořád dokola opakovala, že je uvězněná... A i Adam není zas tak špatný, bála jsem se, že bude prostě nudný, ale náhodou je docela fajn (zatím, ale samozřejmě fandím Warnerovi. A navíc mi to přišlo až moc příhodný, že by se Juliette zamilovala zrovna do Adama). V neposlední řadě má kniha úžasně kraťoučké kapitoly, díky kterým děj rychle ubíhá. A také přeškrtané pasáže skvěle zpestřují text. Prostě, knihu jsem si zamilovala a moc doporučuji!