Věž úsvitu přehled

Věž úsvitu
https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/375472/bmid_vez-usvitu-dtz-375472.jpeg 4 1703 1703

Chaol byl vždy věrný svému vládci. To se ale změnilo, když byl skleněný zámek zničen a král Adarlanu se ho pokusil zabít. Chaol sice přežil, ale utrpěl těžká zranění. Jeho jedinou nadějí jsou léčitelé v Antice, pevnosti na Jižním kontinentu. S blížící se válkou se do potíží dostanou i Dorian a Aelin. Aby přežili, musí Chaol přemluvit krále Jižního kontinentu, aby se do války zapojil na té správné straně. Avšak to, co odhalí v Atice, je mnohem důležitější.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Tower of Dawn, 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Věž úsvitu. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (279)

zuzmi39
19.09.2024 5 z 5

Unpopular opinion: Tohle byl za mě jeden z nejlepších dílů!

Stejně jako mnoho dalších jsem se na knihu o Chaolovi nějak zvlášť netěšila (hlavně po tom, jak se choval v Královně stínů) a neměla jsem od ní žádná velká očekávání. A možná i to je důvod, proč mě tak mile překvapila. Změnu prostředí a poznávání nové kultury jsem si opravdu užila. Šlo vidět, že Jižní světadíl má Maasová vymyšlený do nejmenšího detailu a kdyby byl skutečný, hned bych zatoužila se tam podívat.

Nové i navrátivší postavy celou knihu ještě víc zpestřovaly - hlavně Yrene jsem si oblíbila a těším se, co nám mladá léčitelka předvede v posledním díle. Z khaganových dětí jsem si nejvíce oblíbila Sartaqa (jak by ne!) a Kashina.

Co se týká samotného Chaola, tak ten si prochází náročnou léčbou ne jen fyzické bolesti, ale i té psychické. Během tohoto procesu postupně chápeme, že ani on to neměl v životě jednoduché, a fandíme mu, aby démony své mysli překonal. Po tom, co se mi ve čtvrtém díle svým vystupováním zprotivil, mi opět přirostl k srdci.

Knihu jsem četla zároveň s Říší bouří, což vřele doporučuji. Seznam kapitol, jak to číst, se dá najít na internetu. Je to sice na delší čtení, ale krásně se vám střídají linky na obou světadílech a vy pak můžete v klidu navázat posledním dílem, aniž byste přišli o nějaké napětí. Poznatky z tohoto dílu jsou pro nadcházející válku klíčové, a proto doporučuji tento díl nevynechat.

Janevl
29.08.2024 5 z 5

(SPOILER) Tak se přiznám,že vůbec nevadilo, že jsem četla nejprve závěr této bezva série. Příběh o uzdravení a objevení lásky Chaola a Yrene.Nesryn a prince Sartaqa,kteří k sobě též zahoří láskou na pozadí napínavých události,které
vedou k rozhodnutí zapojit se do války
proti Valgum a pomoci Aelin zachránit
svět...
Jsem zvědavá o čem bude Krvavé ostří.


Yila
21.08.2024 4 z 5

Musím říct, že na knihu z pohledu Chaola jsem se moc netěšila musela se do čtení nutit. Více mě bavily kapitoly z pohledu jiné postavy. V druhé polovině knihy je to již lepší a kniha mě začala bavit i vzhledem k objevení nových informací připravující čtenáře na budoucí vývoj hlavní dějové linky ToG. I přes horší čtivost se mi líbilo budování světa i mimo hlavní kontinent a následné propojení s hlavním dějem.

všechny komentáře

Související novinky (3)

10 nejprodávanějších eknih (červen)

05.07.2018


10 právě čtených knih podle uživatelů (červen)

15.06.2018


Knižní novinky (7.5. - 20.5.)

07.05.2018


Citáty z knihy (7)

„Takže se tu hodláš uzdravit, jen abys odešel umřít někam jinam?” „Ano.” (Yrene a Chaol)


„Připomínáš mi, jaký by svět měl být. Jaký svět může být.” Lži. Slova dívky, která mu byla vděčná za to, že jí nabídl volnost, a za to, že ji přiměl znovu se postavit celému světu. Dívky, která přestala existovat v tu noc, kdy na loži našli to tělo. Kdy mu rozetnula tvář. Kdy se mu pokusila vbodnout dýku do srdce. Tehdy v jejích očích uviděl divoké zvíře, jež se zbavilo pout. Nebyla žádná pouta, která by ji mohla zadržet. A slova jako čest, povinnost a důvěra zmizela v nenávratnu. (Chaol o Aelin)


Ten úsměv jako by prozrazoval vědomí, že krása je pomíjivá, zato moc… moc byla daleko cennější měnou. (O Hasar)


Více citátů z knihy najdete u autora.


Kniha Věž úsvitu v seznamech

v Právě čtených44x
v Přečtených2 458x
ve Čtenářské výzvě199x
v Doporučených205x
v Knihotéce801x
v Chystám se číst547x
v Chci si koupit220x
v dalších seznamech11x