Monisek.B Monisek.B komentáře u knih

Speciálové Speciálové Scott Westerfeld

No teda... Ze začátku jsem myslela, že knihu odložím! Pak se tam postupně začínalo něco dít a v půlce už to byli opět staří dobří Oškliví :-) Závěr mě hodně překvapil, žádné klišé se nekonalo, je naprosto precizní. Proto jsem se nakonec rozhodla pro 4*. I vy dejte knize šanci ;-)

18.11.2012 4 z 5

Štvanice Štvanice Patricia Briggs

I když je příběh zajímavý a bavil mě, něco mi při čtení nehrálo. Nejen, že to bylo na můj vkus až moc ukecané, ale zároveň to bylo dost těžké čtení, nejednou jsem se musela kousek vracet, protože mi přišlo, že mi něco uteklo... I tak se mi to ale dost líbilo a určitě si přečtu další díl. Na rozdíl od Mercyiny série však po této knize znovu pravděpodobně nesáhnu.

08.10.2012 4 z 5

Mrtví pro svět Mrtví pro svět Charlaine Harris

Čtvrtý díl mě přesvědčil, že pátý jen tak do ruky nevezmu. Bylo to nudné, nezábavné, se spoustou gramatických chyb a prostě takové unylé... Hlavní hrdinka je hloupoučká nanynka, jinak si to neumím vysvětlit.

13.07.2012 2 z 5

Sólo pro Kristýnu Sólo pro Kristýnu Lenka Lanczová

Zajímavé čtení ... I v dospělosti se občas ke knihám L. Lanczové ráda vracím :-)

07.04.2012 3 z 5

Mokrá louka Mokrá louka Lenka Lanczová

Velice zábavné čtení pro mladé holky... A nejen pro ně :-)

07.04.2012 5 z 5

Blbej fór Blbej fór Lenka Lanczová

Jedna z mých nejoblíbenějších :-)

07.04.2012 4 z 5

Kongo Kongo Michael Crichton

Kniha mne hned po prvních pár stránkách vtáhla do děje a zhltla jsem ji za pár dní. Rozhodně se k ní ještě několikrát vrátím :-) Filmové zpracování ale nedoporučuji, případně až PO přečtení knihy ;-)

07.04.2012 4 z 5

Ledová krev Ledová krev Elly Blake

Jak už tu psali jiní, příběh je dost předvídatlný a závěr přehypovaný... Ale čte se to lehce a přes všechny ty nedostatky vás to prostě bude bavit. Druhý díl si také přečtu ;-)

05.01.2025 4 z 5

Heptaron - Zajatci zimy Heptaron - Zajatci zimy Pavel Mareš

Musím se přiznat, že jsem knihu prostě nemohla odložit, což se mi stává fakt málo.. Autor se s stále zlepšuje a já už se nemůžu dočkat dalšího kousku!
Příběh je velice poutavý, postavy propracované a prostě tam tak nějak jste s nimi a chcete jim také pomoci.
Rozhodně doporučuji, určitě nebudete litovat ;-)
Epilog mě sice potěšil, byl milým propojením s předchozími knihami, ale spíš jsem doufala, že se dozvíme něco víc o postavě, která nás opustila při putování Černoborem...

29.12.2023 5 z 5

Prohnilé město Prohnilé město Leigh Bardugo

Na střídačku poslechnuto v Audiotéce a přečteno ve čtečce :-)
Šest vran, všechno velice barvitě popsané postavy, jsem si opravdu oblíbila a budou mi chybět... Třeba se jednou dočkáme dalších příběhů, určitě bych si je takě přečetla. Rozhodně doporučuji ;-)

15.04.2023 5 z 5

Eldest Eldest Christopher Paolini

Eragonovo uceni v Elesmere mi prislo nudne, ale jinak je to v zasade dost fajn :-) Zvrat na konci jsem tak trosku cekala, ale stejne me dost prekvapil!

25.12.2021 4 z 5

Protivníci Protivníci Marissa Meyer

Druhy dil mi prijde propracovanejsi a vic uveritelnejsi, protoze obsahujeme mene logickych chyb. I kdyz porad se jich tam par najde... Zhltla jsem to temer jednim dechem :-)

05.01.2021 4 z 5

Město nebeského ohně Město nebeského ohně Cassandra Clare (p)

Nejprve jsem viděla film, pak seriál a nakonec si přečetla JEN tuto závěrečnou knihu. Jedná se totiž o přesně moje oblíbené téma. I když se mi knížka líbila, nakonec jsem ráda, že jsem četla jen jeden díl. Jestli se pustím do dalších sérií z tohoto světa, to ukáže až čas :-)

30.12.2020 3 z 5

Krvavé ostří Krvavé ostří Sarah J. Maas

Za mě rozhodně palec nahoru. Povídky skvěle doplňují minulost Celaeny, určitě se u toho člověk nenudí :-) A teď hurá na další díl! :-D

28.06.2018 4 z 5

Dlouhé ticho Dlouhé ticho Patricia Briggs

Jeden z nejlepších dílů :-) Já jsem nadmíru spokojená!

10.09.2017 4 z 5

Ohnivý dotyk Ohnivý dotyk Patricia Briggs

Zajimavy dil. Bavily me narazky na serialy, filmy a tak. Moc se mi ale nelibilo politikareni a proste hlavne to, ze to bylo taaaak strasne ukecany. Jen Mercy, Adam a dlouho nic.. Chtelo by to priste neco vic smeckoidniho! :-)

27.08.2017 4 z 5

Znamení vlka Znamení vlka M. T. Majar (p)

Tak vam nevim. Pribeh je to vcelku zajimavy, ale moc se mi nelibila ta vlkodlaci cast, resp jednotlive popisy vztahu ve smecce, ze nedokazal alfa najit sveho vlka a tak. Hlavni hrdinka delala az moc nelogickych rozhodnuti a tu jeji nadrzenost jsem ji az tolik nezrala..
Proste uz jsem cetla lepsi vlkodlaci knihy (od Patricie Briggs).

18.08.2017 3 z 5

Hvězdy nad hlavou Hvězdy nad hlavou Marissa Meyer

Některé povídky jsem už před časem četla v angličtině, ale hlavně kvůli té poslední to stoji za opětovné přečtení. Mohla bych to číst pořád dokola a nikdy to neomrzí... Měsíční kroniky prostě miluju a budu se k nim vždycky ráda vracet

21.05.2017 5 z 5

Spáleniště: Zkouška Spáleniště: Zkouška James Dashner

Omg, to jako fakt? :-) Sice jsme se spoustu věcí dozvěděli, ale přijde mi, že z druhého dílu vyvstalo snad ještě víc otázek!! No nic, jdu se tedy rovnou pustit do finále...

03.11.2015 4 z 5

Chvíle před koncem Chvíle před koncem Lauren Oliver

Prvních pár "dní" jsem Sam nesnášela a říkala si, že přeci nemůže být až taková pipina... Naštěstí se její charakter vyvíjel a já se od knihy čím dál tím víc nemohla odtrhnout. Musím říct, že mě to fakt překvapilo a musím autorce pogratulovat, kniha je fakt supr! :)

15.09.2015 4 z 5